Poeter sparker røv

De studernde havde pyntet flot op på taget af MAJaC

Af Lars Møller

Jeg hørte første gang poeterne i foråret, da de optrådte på taget af MAJaC. Og de var gode.

De studerende på MAJaC kan nemlig meget mere, end det de lærer på skolen. Det beviste de, da de i marts arrangerede den første ”MAJaC Week”, som var en uges fejring af alt, hvad de opnår som studerende på Medieakademiet – og mere til.

De unge brillerede inden for mange genrer, fra en offentlig demonstration med et hornorkester i spidsen til en sportsdag for sjov med blandt andet tovtrækning. Indimellem var der andre konkurrencer i andre discipliner – blandt andet roof top-konkurrencer i debat og rap og poetry-slam på toppen af MAJaC-bygningen. Hver klasse skulle stille med henholdsvis en debattør, en rapper og en poetry slammer – og den bedste vandt.

Et forbillede for andre

Det fede var den power, poeterne fremførte deres tekster med – og kilden til den power kom fra det, de havde på hjerte, fra teksternes indhold.

Derfor havde vi til afslutningen på Public Speaking-kurset inviteret tre af de unge poeter, alle tre studerende på MAJaC og alle tre hamrende dygtige til at fremføre en poetisk tale, der har rod i en klassisk tradition mellem rim og rap. 

De tager helt naturligt ordet, med hver deres sociale eller personlige agenda – og vil du have en smagsprøve, så hør dem her: 

  • Hør Alimatou S Bajinka fremføre sit digt “Shine Now”
  • Se Abdoullah Jaiteh fremføre en smagsprøve på et værk om changemaking
  • Oplev Fatima Kebbeh Da Voice fremføre sit digt ”Rise up”

Tak til Ousman G. Darboe, der har filmet og redigeret.

Bogholder / projektleder søges til Gambia-projekt

Har du lyst til at være med i maskinrummet på en lille, succesrig NGO, der støtter journalister og aktivister i Gambia? GAMES søger en ny projektleder / bogholder til finansiel og administrativ projektledelse.

Read More

Lyst og bæven: Public Speaking i Gambia

Lars har holdt kursus om public speaking for gambiske NGO-aktivister. Børnerim blev læst op, der blev illustreret, hvordan rytmiske taler kan danses, og der blev holdt taler om ikke at miste håbet.

Read More

40 studerende dimitterer fra MAJaC

40 studerende dimitterede den 12. november 2022 fra Medieakademiet MAJaC efter at have færdiggjort “Advanced Diploma Programme in Journalism and Communication”. Det fejrede de med et stort arrangement – se stemningsbillederne her.

Read More

GAMES og vore gambiske partnere til eksamen

For første gang nogensinde har GAMES og vores indsats i Gambia været udsat for en ekstern evaluering. Den konstaterer, at vi har opnået imponerende resultater, men også, at vi skal samarbejde på nye måder, hvis resultaterne skal fastholdes.

Read More

Ny podcast om Gambias kamp for demokratiet

Vi er glade for at meddele, at vi har lanceret en podcastserie om Gambias kamp for demokratiet. For hvordan gik det egentlig til, at civilsamfundet i fællesskab væltede en diktator efter 22 år på magten? Hvad er mediernes rolle i opbygningen af et demokrati, og hvad skal der ske nu?

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *