Ny podcast om Gambias kamp for demokratiet

Brug en lille time på at dykke ned i Gambias kamp for demokratiet. GAMES har nemlig lavet en podcastserie om emnet.🎙🇬🇲🇬🇲🇬🇲

For hvordan gik det egentlig til, at civilsamfundet i fællesskab væltede en diktator efter 22 år på magten? 

Hvad er mediernes rolle i opbygningen af et demokrati, og hvad skal der ske nu? 

Disse spørgsmål giver Baboucarr, Sang og Fatou fra Gambia dig et indblik i gennem podcastens tre episoder. 

Programbeskrivelser

Med livet på spil for demokratiet 1:3
I første afsnit skal du møde Baboucarr Nani. Han er en ung journalist, der var med til at vælte Gambias diktator, Yahya Jammeh, efter 22 år på magten. Yahya Jammeh var en brutal og utilregnelig diktator, og folk forsvandt fra Jordens overflade, hvis de truede hans magt. Det er historien om en ung journalist, der satte livet på spil for demokratiet, om brændte valgkort og hans flugt til Senegal i nattens mulm og mørke.

Styrk medierne, styrk demokratiet 2:3
I andet afsnit skal du møde Sang Mendy. Han er direktør på det gambiske medieakademi MAJaC, der uddanner journalister og kommunikationsfolk. Han har store ambitioner og visioner for Gambia og peger på, at uddannelse er en vigtig forudsætning for at demokratisere landet.

Kvinderne og ungdommen tager kampen op 3:3
I tredje og sidste afsnit skal du møde Fatou Ellika Muloshi, en ung journalist og aktivist, der kæmper for, at ungdommen og kvinderne får en plads ved det politiske bord og en aktiv stemme i samfundet. For aktiv deltagelse giver mere lighed, og lighed giver en lysere, demokratisk fremtid.

Er du underviser?
Så har vi lavet et tilhørende undervisningsmateriale; et idékatalog til at bruge podcastserien i et undervisningsforløb.

Podcasten kan benyttes i undervisningsforløb på efterskoler, gymnasieskoler og højskoler. Den henvender sig altså særligt til unge i aldersgruppen mellem 15-25 år.

Her finder du undervisningsmaterialet:

https://usercontent.one/wp/gambiamediasupport.org/wp-content/uploads/2022/12/Undervisningsmaterie-games1.pdf

Find podcasten på din foretrukne platform 🎧⬇️

Spotify:
https://open.spotify.com/show/0XiUWzkVn3SNF900BjCJOb?si=a741a390aa244de2

Apple Podcasts:
https://podcasts.apple.com/…/gambias-kamp…/id1654478926

Google Podcasts:
https://podcasts.google.com/search/Gambias%20kamp%20for%20demokratiet

Podimo:
https://share.podimo.com/podcast/6dfa6e34-4e1e-4a02-afcd-d8d64b0ac0b0?creatorId=f6e25e82-ae58-4af2-adea-db9a11abed0c&key=YZQ560niAMD1&source=ln&from=mobile

Bogholder / projektleder søges til Gambia-projekt

Har du lyst til at være med i maskinrummet på en lille, succesrig NGO, der støtter journalister og aktivister i Gambia? GAMES søger en ny projektleder / bogholder til finansiel og administrativ projektledelse.

Read More

Poeter sparker røv

Tre unge poeter var inviteret til Lars kursus om public speaking. Se her, hvordan de fremførte deres sociale eller personlige agenda med stor power og naturlighed.

Read More

Lyst og bæven: Public Speaking i Gambia

Lars har holdt kursus om public speaking for gambiske NGO-aktivister. Børnerim blev læst op, der blev illustreret, hvordan rytmiske taler kan danses, og der blev holdt taler om ikke at miste håbet.

Read More

40 studerende dimitterer fra MAJaC

40 studerende dimitterede den 12. november 2022 fra Medieakademiet MAJaC efter at have færdiggjort “Advanced Diploma Programme in Journalism and Communication”. Det fejrede de med et stort arrangement – se stemningsbillederne her.

Read More

GAMES og vore gambiske partnere til eksamen

For første gang nogensinde har GAMES og vores indsats i Gambia været udsat for en ekstern evaluering. Den konstaterer, at vi har opnået imponerende resultater, men også, at vi skal samarbejde på nye måder, hvis resultaterne skal fastholdes.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *