Med MAJAC i en mere ambitiøs retning

Med den nye konstruktion, hvor MAJAC, Media Academy og Journalism og Communication, frigøres fra GPU, vil skolen kunne udvikle sig i en mere ambitiøs og bæredygtig retning, forudser skolens leder, Managing Director, Sang Mendy.

MAJAC – godt rustet til fremtiden

Efter en turbulent periode med ændringer i ledelse, nye lærerkræfter og andet navn, står GPUs School of Journalism, som nu hedder MAJAC, Media Academy of Journalism and Communication, godt rustet til fremtiden. I hvert fald når man spørger skolens leder, managing director Sang Mendy, der ser lyst på fremtiden.

Haddija Jawara – en af Gambias første uddannede journalister

Mød Haddija – et af Gambias nye journalisthåb: Ung, kvinde, kritisk og ambitiøs. I dag er hun underviser på MAJAC i journalistik og meget mere

Der er brug for dygtige kommunikatører i Gambia

Den nyudnævnte undervisningsansvarlige på MAJAC, Media Academy of Journalism and Communication I Gambia, hedder Demba Kandeh. Som Director of Training and Administration skal han være med til at udvikle og professionalisere skolen, og han ser store muligheder i, at skolen nu også henvender sig til kommunikatører. For der er brug for dygtige kommunikatører til at […]

MAJAC-kursus i mobil-journalistik

På to kurser lærte gambiske journalister og kommunikatører at fortælle historier med deres smartphone. Kurset var populært blandt deltagerne, men niveauet var lavere end forventet.

Fortæl historier med din smartphone

MAJAC-kursus i mobil-journalistik. På to kurser lærte gambiske journalister og kommunikatører at fortælle historier med deres smartphone. Kurset var populært blandt deltagerne, men niveauet var lavere end forventet.

Lav SoMe video med din smartphone

MAJAC-kursus i mobil-journalistik. På to kurser lærte gambiske journalister og kommunikatører at fortælle historier med deres smartphone. Kurset var populært blandt deltagerne, men niveauet var lavere end forventet. Her er et dugfrisk eksempel på en lille tekstbaseret video, der fungerer godt til sociale medier:

En fiskerlandsby i Gambia

Tag på en guidet tur med Games’s faste chauffør og fixer, Tijan Fall – også kaldet Tiger – til en af Gambias store turistattraktioner, fiskerlandsbyen Tanji.

Mød Omar Faye, en af fremtidens kommunikatører i Gambia

Den studerende, Omar Faye, der studerer computer science og arbejder for Gambia Youth Chamber of Commerce var én af de 14 deltagere, da MAJAC, Media Academy of Journalism and Communication i Gambia afholdt et otte ugers kursus i kommunikation. For ham var det en meget velkommen mulighed for at lære noget om kommunikation, som han […]

Fra Journalism School til Media Academy

GPU School of Journalism har fået nyt navn, og kalder sig nu MAJAC, Media Academy of Journalism And Communication. Her forklarer skolens leder, Managing Director, Sang Mendy, hvad der ligger bag navneskiftet, der skal give skolen både nye opgaver og muligheder

MAJAC – Nu også med kommunikation

For første gang nogensinde har MAJAC samlet en række af Gambias kommunikatører til et otte ugers kursus i kommunikation. Blandt deltagerne var Major Malik Sanyang, der står i spidsen for kommunikationsindsatsen i GAF, Gambia Armed Forces. For ham er kurset en vigtig nyskabelse, fordi landet har stort behov for professionelle kommunikatører.

Gode resultater med MAJACs første kommunikationskursus

Da MAJAC, Media Academy of Journalism and Communication i Gambia afholdt sit første længerevarende kursus i kommunikation, var Public Relation Officer, Binta Jallow, fra National Accreditation and Quality Assurance Authority blandt deltagerne. Hun var begejstret og parat til at gå hjem og implementere de nye tanker og viden om god kommunikation i sin egen organisation.

Den store dag. Gambias første uddannede journalister

Den store dag. Gambias første journalister blev uddannet i 2012 Den store dag – I 2012 afsluttede det første hold nogensinde en journalistuddannelse i Gambia. Gambia Press Union og Gambia Media Support stod bag uddannelsen. THE GRADUATES – The first ever diploma-journalists in the Gambia graduated in 2012. Professional Reporters Program, Gambia Press Union and […]

En ny journalistik i Gambia

Media Academy of Journalism and Communication blev grundlagt I 2016. Juldeh Njie fortæller her i videoen de journalistiske redskaber, hun har fået i løbet af sit ophold på akademiet.  

Mustapha afslører Corona-skandaler

Mustapha K. Darboe er stifter, redaktør, journalist og ihærdig frontløber på Malagen – et stærkt webmedie for undersøgende journalistik. For nyligt har de afsløret og skrevet om læger, der har solgt negative covid-19 tests til rejsende. Hør Mustapha fortælle om det vigtige arbejde de laver på Malagen.

Studerende på MAJaC vil frem i verden

De vil frem i verden, de unge studerende på den nye 9 måneder lange Film & Foto linje på MAJAC, Media Academy for Journalism and Communication. MAJaC har skabt den uddannelse uden støtte fra GAMES eller CISU – og den er et godt eksempel på, at vi er ved at bygge en bæredygtig organisation op. […]