Peter træder ud af bestyrelsen – og fortæller dig, hvorfor du skal træde ind!

Peter på partnerretreat i Gambia 2023

Peter skal videre efter to år som bestyrelsesmedlem i GAMES. Hans gnist er dog langt fra brændt ud endnu, og han vil forstætte som aktiv medlem på sidelinjen. Men starten på “voksen-karriere” og et nyt liv i hovedstaden har gjort det svært at få enderne til at mødes. Vi er glade for hans store bidrag til foreningen og glade for, at det ikke er det sidste, vi ser til ham!

Her kan du læse om Peters tid i GAMES og måske blive inspireret til, hvorfor du skal være vores næste bestyrelsesmedlem.

Hvad har du fået ud af at være med i GAMES?

Et fantastisk indblik i virkeligheden for mediefolk og journalister i et land med en fascinerende historie med overgang fra langvarigt diktatur til et spædt demokrati. Det har givet perspektiv og indblik i de forhold journalister arbejder under og til tider trodser for at udøve deres gerning. Der ligger et enormt samfundsengagement bag som aftvinger respekt. Den respekt gælder både branchen og i særdeleshed GPU’s evne til at holde sig selv i live under Jammeh-styret og udvikle sig de sidste 10 år. Respekten udstrækker sig dog i mindst lige så høj grad til det gambiske folk, der er foretagsomme, positive og lidt for ofte får rigtigt meget ud af alt for lidt.  

Hvad har du lært?

Jeg har som tidligere beskrevet lært rigtigt meget om branchen, om forholdene for journalister verden over og om udviklingsarbejde, læringsbegreber og tilgange til kompetence- og organisationsudvikling. Derudover har jeg også lært en del om at få en lille organisation som GAMES til at fungere og hvilke udfordringer med opgavefordeling, motivation og balance mellem arbejde og frivilligt engagement, der præger arbejdet bag scenen i en lille organisation. Det handler meget om at finde strukturer, der tillader folk at lave det der motiverer dem samtidigt med at man ser det større billede og føler en forpligtelse for at få enderne til at mødes og få håndteret stort som småt.

Hvordan har det været at være med i en NGO?
Jeg har været forbi flere forskellige NGO’er, og jeg nyder bare rigtigt meget at samarbejde med folk, der kommer med en personlig historie, lyst og motivation for deres virke.

Med GAMES er det utroligt nemt at få lov til at ”komme på gulvet” og få sat sit præg. Der er kort fra idé til handling og på den måde kan man på den måde også let få personlige og udviklende forhold til vores samarbejdsorganisationer i GAMBIA. Det er en stor styrke i en lille og meget relations-båret organisation.

Hvad har været sjovt ved bestyrelsesarbejdet i GAMES?

Det har været sjovt at komme ind som student på grønskolling-maner med gåpåmod og forsøge at omsætte det til relevante bidrag i mødet med CISU-formkrav, udarbejdelsen af projektansøgninger og referater fra bestyrelsesmøder.

Hvad har været svært? 

NGO-branchen taler en del om gnister, flammer og at brænde for noget. Brændt fast i den jargon må jeg indrømme at det har været svært at fordele brændet stabilt på bålet i løbet af nogle til tider ustabile år, hvor jeg både har afsluttet studie, startet ”voksen-karriere” og flyttet til en ny by. Derfor træder jeg også ud af bestyrelsen nu, selvom min gnist langt fra er brændt helt ud og jeg fortsat vil følge med på sidelinjen.

Hvilken oplevelse vil du huske?

Det er nok særligt oplevelsen af at være med på det retreat, der blev afholdt mellem bestyrelser og ansatte i GAMES, GPU og MAJaC i januar 2023 ifm. evaluering og opsamling på et større projekt med GPU. Her skulle der luftes ud og lægges trædestenene til det fremtidige samarbejde mellem de meget forskellige organisationer, som alligevel har så meget til fælles – både i selvforståelse, ønsker og motivation. Det var givende at få sat ansigterne på alle og inspirerende at mærke den energi, der blusser op, når mennesker med noget på hjertet går hinanden kærligt på klinge og bliver mindet om alt det, man er fælles om.

Hvorfor skal man vælge at være en del af GAMES? 

Det skal man fordi, organisationen på bedste vis forener gamle røverhistorier og rene livstykker af personligt engagement med et meget moderne og udviklingsorienteret læringsbegreb og tilgang til udviklingsarbejde. Det gør organisationen til et meget vedkommende sted at udøve aktivisme og understøtte forholdene for mediefolk i Gambia. Og det skal man fordi, man får lov til at samarbejde med nogle meget dygtige, og engagerede folk i Gambia, der er lette at holde af og som brænder igennem.

GAMES moderniserer – ud med generalerne

Af Lars Møller, formand for GAMES Er det ikke lidt gammeldags at sige “generalforsamling”, når det nu er medlemmerne, og ikke generaler, der forsamles? I GAMES moderniserer vedtægterne, giver dem et såkaldt make-over, så de bliver lidt lettere at forstå, med bedre forklaringer og mere tidssvarende ord. For eksempel foreslår bestyrelsen nu at kalde det en “Medlemsforsamling”, når vi holder […]

Read More

“Afbudsrejse” til Gambia

Kan du huske, når vi som unge tog en hurtig beslutning og hoppede på en afbudsrejse med få dages varsel? Hvorfor skulle blive mindre fleksible, impulsive og eventyrlystne med alderen? Kort fortalt, så kan du stadig nå at komme med til Gambia med afgang den 10. Marts. Selvom der faktisk ingen afbud er. Vi er […]

Read More

Demokratisk krise i Senegal

Foto fra Unsplash Af Marianne Frederiksen Senegal er det eneste land på det vestafrikanske fastland, der aldrig har oplevet et kup, og i øvrigt heller aldrig tidligere har udsat et valg.  Også derfor er de sidste måneders politiske krise i Senegal fulgt tæt – ikke kun af naboerne i det lille land Gambia, men også […]

Read More

Drømmen i natflyet

og ofte, når man rejser alene, er det let at få nye venner. I natflyet møder jeg Osman og i stedet for at sove, fortæller vi hinanden, hvorfor vi er på vej til Gambia.

Read More

Kom til generalforsamling i GAMES 11. april

Sig nærmer tiden, hvor vi skal samles, vende året, der gik, og se fremad. Høre beretninger fra Gambia og snakke om nye ideer. 2024-generalforsamlingen i GAMES bliver torsdag den 11. april, kl. 16.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.