Gambia goes to Roskilde

Foto af Flemming Bo Jensen

Foto af Flemming Bo Jensen

Af Lars Møller, forperson

Quiz: Hvilke to ting har de til fælles, de her 10 kunstnere, som optræder på Roskilde Festival 2024?

  1. Omah Lay, Nigeria 
  2. Tyla, Sydafrika 
  3. Tems, Nigeria 
  4. Les Amazones d’Afrique, Mali 
  5. Deena Abdelwahed, Tunesien 
  6. Kader Tarhanine, Mali 
  7. Titi Bakorta Congo, 
  8. Hhy & the Kampala unit Uganda
  9. Pö, Ghana
  10.  Y-Bayani & Baby Naa (Ghana)

Godt gættet: 
For det første er de alle fra Afrika. 
For det andet er ingen af dem fra Gambia.

En sag for GAMES
Det vil vi lave om. Gambia skal da med på Roskilde, om ikke i år, så næste år.

Sådan sagde Troels Buur Lauridsen i hvert fald, da jeg spurgte ham, om ikke det var en god idé, at Roskilde laver noget med The Gambian Folk Project – som er både et musikprojekt og et band bestående at musikere fra Danmark og Gambia. 

Troels Buur Jensen har flere gange spillet til GAMES-arrangementer – og vi snakkede om den mulighed at tilbyde både en koncert og bod med talks og tablets.

Vil du være med?
Lige nu ligger bolden hos The Gambian Folk Project, og når den spilles tilbage til GAMES, så er vi klar. Hvem vil være med til at udvikle ideen?

Har du lyst, så send en mail til mig – lars@larsmoller.dk. Eller mød bare op på vores generalforsamling, så finder vi på noget. 

Disclaimer: Gambia was here
Og ja, vi ved godt, at veteranen Dawda Jobarthe, den herboende gambiske super-kunstner, har spillet kora på Danmarks største festival både i 1012 og 1019 – og det kommer han sikkert til igen. Måske endda til næste år, når Gambia goes to Roskilde.

Og ja, vi ved også godt, at Gambia i år faktisk er repræsenteret gennem den dansk-gambiske rapper, Lamin Nørlem Samba. Han er et kæmpe hit, en er en dobbelt platinsælgende 29-årig musiker, bedre kendt under kunstnernavnet Lamin.

Gambisk aktivist er en af de hundrede vigtigste personer i verden på sundhedsområdet

Magasinet TIME udpeger hvert år hundrede personer med mest indflydelse, og i år er den gambianske aktivist er med på listen.

Read More

Omskæring af kvinder bliver måske lovligt i Gambia

Sang Mendy, direktør på MAJaC, kæmper i samarbejde med flere organisationer om at forslaget om lovliggørelse af kvindelig omskæring ikke bliver en realitet. Af Rasmus Stouby Medieakademiet MAJaC forsøger med hjælp fra GAMES at rejse penge til en kampagne, som skal bekæmpe et forslag om lovliggørelse af kvindelig omskæring. I 2015 blev det ulovliggjort i […]

Read More

En hæsblæsende tur i MAJaC’s lærende organisation

Læs om Lars Møllers tur til Gambia, hvor han både holdt kursus i at undervise (TOT, Training of Trainers), holdt workshop med Organisationen Learning og udviklet ideer til fremtidige projekter.

Read More

Husk generalforsamlingen – og kom med P8 Jazz til Gambia

Tidspunktet for den årlige generalforsamling nærmer sig – torsdag den 16. maj. Og i år jazzer vi generalforsamlingen op sammen med DR P8 Jazz. DR’s jazzfolk har nemlig været i Gambia en hel måned her i foråret og sendt adskillige programmer undervejs. Selvfølgelig mest om og med musik, men også om forholdene i Gambia. 

Read More

Kan vi gøre det attraktivt for unge at blive i Gambia?

Tijan og fem andre unge mødtes i et libysk fængsel under flugten til Europa. De vendte tilbage til Gambia og hjælper nu andre unge til en fremtid der. Af Marie-Louise Arnfast, bestyrelsesmedlem i Gambia Media Support (GAMES) og Mikael Kau, medlem af GAMES og grøn entreprenør. Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen og statsminister Mette Frederiksen har netop bebudet, at regeringen […]

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *