CISU-project kick-startet under stor opmærksomhed.

Af Per Roholt

Under stor opmærksomhed blev GPU og GAMES fælles projekt, GPU as a trade union and advocate – for members, media and democracy, officielt kick-startet den 28. juni.

Ved festligheden, der blev holdt på det eksklusive Hotel Senegambia, deltog den gambianske informationsminister, Ebrima Silah, repræsentanter for den samlede gambianske presse og ikke mindst en række samarbejdspartnere som TANGO.

GPU var repræsenteret både præsidenten Sheriff Bojang Jr og secretary general Saikou Jammeh, der begge understregede projektets betydning for medlemmerne, men også det langvarige samarbejde med GAMES, der har muliggjort projektet.

– Projektet er det største i GPU’s historie og vil skabe et stærkere fagforening til gavn for medlemmerne men også styrke vores samarbejdspartnere, sagde Saikou Jammeh blandt andet.

For Per Roholt, der deltog med et oplæg på GAMES vegne var der også anledning til at ønske såvel GPU som Gambia til lykke med projektet:

– Projektet lever til fulde op til FN’s verdensmål #16, der handler om at opbygge stærke organisationer og institutioner, der kan håndtere de kriser som ikke alene Gambia men verden står over for. Samtidig er jeg meget glad for at projektet har det omfang og en varighed på over 2,5 år, for al erfaring viser, at den form for forandring og kapacitetsopbygning som er målet med dette projekt ikke alene kræver ressourcer og de rette omstændigheder, men også tid, sagde Per Roholt blandt andet i sit indlæg.

Informationsministeren Ebrima Silah, der fik lov til at foretage den formelle åbning af projektet live på TV, havde også kun lovord til over for projektet, og benyttede i sin tale også lejligheden til at takke GAMES for og CISU for støtten og lovede al tænkelig opbakning til projektet fra myndighedernes side.

Se interview med GPU’s secretary general, Saikou Jammeh, der var meget optimistisk efter den officielle kick-start af projektet.

https://www.facebook.com/per.roholt/videos/10219634990606717/

Projektet er det største i GPU’s historie. CISU, Civilsamfundet i Udvikling har bevilliget godt 2,9 millioner kroner til projektet, der løber frem til udgangen af 2019. projektet omfatter både capacity building af GPU, men også et særligt program for udvikling af seks af GPU’s nære samarbejdspartnere:

  • Women Journalists Association
  • Young Journalists Association
  • Sports Journalists Association
  • Network Agricultural Communicators
  • Human Rights Network
  • Network of Community Radios

Endelig er det tanken at et styrket GPU også skal have kræfter til at spille en stærkere rolle i opbygningen af et fredeligt og demokratisk Gambia, hvor der fortsat er en åbning for fornyelse I kølvandet på magtskiftet i 2016, hvor den hidtidige diktator blev erstattet af en – ganske vist – skrøbelig koalitionsregering.

Et nyt projekt med MAJaC er på vej

GAMES søger nu CISU (Civilsamfund i Udvikling) om en halv million kroner til et nyt projekt sammen med Media Academy for Journalism and Communication (MAJAC).

Read More

Det diskrete fyrtårn for alverdens iværksættere

Mogens Thomsen, der i 2016-17 var en ihærdig og kyndig projektleder for GAMES, er død. Mogens var også blandt pionererne for fairtrade i Danmark og hjalp – fra sin base i Aarhus – iværksættere over hele jordkloden.

Read More

Partnerne lærer at administrere og dokumentere

GAMES’ projektleder Torben Frederiksen er netop vendt hjem fra en tur til Gambia. Formålet med turen var at hjælpe GAMES samarbejdspartnere GPU og MAJaC med at dokumentere alt det, man nu skal, når man har vokseværk med mange projekter, budgetter og rapporter, der skal skrives.

Read More

The 3 Years Jotna-demonstrationer blev voldsomme

Det var rigtigt af GPU at prioritere sikkerhedskurser før demonstrationerne i december og januar. For det gik som spået, der var flere protester, og de udviklede sig. Heldigvis uden at journalister led alvorlige skader.

Read More

GAMES i gambisk TV

I sidste nyhedsbrev fortalte jeg om sikkerhedskurser for journalister i Gambia, en training of trainers inden for det, der kaldes Safety Training for Journalists. Både radio, tv og aviser dækkede begivenheden – og nu har vi fået en nyhedsudsendelse fra den private, kommercielle station QTV.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *