Et nyt projekt med MAJaC er på vej

Media Academy for Journalism and Communication (MAJAC).

Af Lars Møller

GAMES søger nu CISU (Civilsamfund i Udvikling), der forvalter Danidas civilsamfundspulje, om en halv million kroner til et nyt projekt sammen med Media Academy for Journalism and Communication (MAJAC).

Projektet vil lære 16 gambiske civilsamfundsorganisationer (CSOer) at kommunikere så alle hører efter. Det handler om at involvere både borgerne og CSOerne i det nye demokrati, før det kommende valg til næste år.

3 mål 
Projektets umiddelbare mål er, at:

  • Civilsamfundsorganisationerne udvikler og tester en skræddersyet uddannelse i ”Kommunikation for civilsamfundet” – sammen med MAJaC.
  • Kommunikationsfolk fra 16 organisationer får konkrete redskaber til at påvirke lovgiverne og mediedækningen i Gambia.
  • De samme 16 kommunkkationsfolk træner en pool af borgerjournalister og bloggere, der engagerer sig gennem sociale medieplatforme som WhatsApp.

Danida-penge 
Vi søger om 500.000 kr. fra Danidas Civilsamfundspulje, der administreres af CISU. Det er en særlig pulje til at støtte danske foreningers projekter i samarbejde med lokale partnere i u-landene.

ESCA – så er der serveret 
Projektet har fået titlen “Empowering Civil Society Advocates” – forkortet ESCA, som for øvrigt betyder et måltid mad på latin og madding på engelsk.

MAJaC er selv en civilsamfundsorganisation, der arbejder for et bedre Gambia. Selvom det er ejet af GPU, styres det af en uafhængig bestyrelse med medlemmer fra civilsamfundet, den private sektor, erhvervslivet og kvindegrupper. 

Super seje MAJaC
En sidegevinst er, at MAJaC gennem projektet placerer sig som et supportcenter for CSOernes videre empowerment.

GAMES søgte sidste år 1 million kr. til at udvikle MAJaC med – men fik afslag fra CISU. 

Det forrige projekt med MAJaC sluttede i april sidste år. Siden har akademiet levet af de studerende skolepenge. MAJaC er i den forstand kæmpe succeshistorie om bæredygtig udvikling. Det nye projekt tager MAJaC til et højere niveau. 

Det diskrete fyrtårn for alverdens iværksættere

Mogens Thomsen, der i 2016-17 var en ihærdig og kyndig projektleder for GAMES, er død. Mogens var også blandt pionererne for fairtrade i Danmark og hjalp – fra sin base i Aarhus – iværksættere over hele jordkloden.

Read More

Partnerne lærer at administrere og dokumentere

GAMES’ projektleder Torben Frederiksen er netop vendt hjem fra en tur til Gambia. Formålet med turen var at hjælpe GAMES samarbejdspartnere GPU og MAJaC med at dokumentere alt det, man nu skal, når man har vokseværk med mange projekter, budgetter og rapporter, der skal skrives.

Read More

The 3 Years Jotna-demonstrationer blev voldsomme

Det var rigtigt af GPU at prioritere sikkerhedskurser før demonstrationerne i december og januar. For det gik som spået, der var flere protester, og de udviklede sig. Heldigvis uden at journalister led alvorlige skader.

Read More

GAMES i gambisk TV

I sidste nyhedsbrev fortalte jeg om sikkerhedskurser for journalister i Gambia, en training of trainers inden for det, der kaldes Safety Training for Journalists. Både radio, tv og aviser dækkede begivenheden – og nu har vi fået en nyhedsudsendelse fra den private, kommercielle station QTV.

Read More

Nytårshilsen fra MAJaC

Belated Merry Christmas and a prosperous 2020 in advance
I wish to express my heartfelt gratitude to you all. It was great working with you. 2019 has been a wonderful but challenging year for us. The year under review saw MAJaC grew from a small to a big institution housing close to 200 students, majority of whom are women, want-to-become and a few untrained media practitioners. The year also saw a rise in the number of teaching staff and the formation a student union to look into the welfare of students and complement management’s efforts.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *