Partnerne lærer at administrere og dokumentere

Der er nok at holde styr på for GPU’s bogholder, Buba Fatty, når foreningen har gang i mange projekter og aktiviteter på en gang.

GAMES’ projektleder Torben Hoberg Frederiksen er netop vendt hjem fra en tur til Gambia. Formålet med turen var at hjælpe GAMES’ samarbejdspartnere GPU og MAJaC med at dokumentere alt det, man nu skal, når man har vokseværk med mange projekter, budgetter og rapporter, der skal skrives.  

Af Josefine Gulbæk Olsen

Torben Hoberg Frederiksens besøg i Gambia bød på lidt af hvert. Den tyrkiske præsident, Erdogan, lagde samme uge vejen forbi Gambia i et statsbesøg, og samtidig blussede den ulmende politiske konflikt igen op med protester, lukningen af radiostationer og anholdelser af journalister. 

Torbens opgave består i at hjælpe GAMES’ samarbejdspartnere GPU og MAJaC med rådgivning og forvaltning af økonomiske midler. Formålet med netop overståede besøg var at assistere medarbejderne med at afrapportere brugen af midler, både økonomisk og indholdsmæssigt, hvilket er et krav fra CISU, når man modtager en bevilling. 

Det er slet ikke let
Rapporteringen er blevet vanskeliggjort af en række logiske udfordringer – og andet, der kan være sværere at begribe, selv for en venligtsindet organisation som GAMES. 

Så når formålet er at klæde de gambiske kollegaer på til at varetage de økonomiske administrative opgaver, så er dialogen vigtig. Torben understreger netop vigtigheden af et konstruktivt samarbejde:

”Der er behov for, at vi på den ene side opstiller krav til levering af informationer, men samtidig er det også vigtigt, at vi hjælper med nogle nemmere måder at gøre det på,” fortæller han. 

Et nyt projekt med MAJaC er på vej

GAMES søger nu CISU (Civilsamfund i Udvikling) om en halv million kroner til et nyt projekt sammen med Media Academy for Journalism and Communication (MAJAC).

Read More

Det diskrete fyrtårn for alverdens iværksættere

Mogens Thomsen, der i 2016-17 var en ihærdig og kyndig projektleder for GAMES, er død. Mogens var også blandt pionererne for fairtrade i Danmark og hjalp – fra sin base i Aarhus – iværksættere over hele jordkloden.

Read More

The 3 Years Jotna-demonstrationer blev voldsomme

Det var rigtigt af GPU at prioritere sikkerhedskurser før demonstrationerne i december og januar. For det gik som spået, der var flere protester, og de udviklede sig. Heldigvis uden at journalister led alvorlige skader.

Read More

GAMES i gambisk TV

I sidste nyhedsbrev fortalte jeg om sikkerhedskurser for journalister i Gambia, en training of trainers inden for det, der kaldes Safety Training for Journalists. Både radio, tv og aviser dækkede begivenheden – og nu har vi fået en nyhedsudsendelse fra den private, kommercielle station QTV.

Read More

Nytårshilsen fra MAJaC

Belated Merry Christmas and a prosperous 2020 in advance
I wish to express my heartfelt gratitude to you all. It was great working with you. 2019 has been a wonderful but challenging year for us. The year under review saw MAJaC grew from a small to a big institution housing close to 200 students, majority of whom are women, want-to-become and a few untrained media practitioners. The year also saw a rise in the number of teaching staff and the formation a student union to look into the welfare of students and complement management’s efforts.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *