Tag med CISU på højskole i november

BrandbjergHøjskole

Brandbjerg Højskole, FOTO: Cathrine Ertmann


Er du aktiv i GAMES?

Har du lyst til at være aktiv i GAMES?

… Så har vi et enestående tilbud: Tag tre dage på højskole og lær en masse om ulandsarbejde.

Det er vores partner og founder CISU (Civilsamfund i Udvikling), der inviterer GAMES og de mange andre medlemsorganisationer på weekend den 12.-14. november 2021 på Brandbjerg Højskole.

Mød ministeren

Programmet er hammer-spændende – med fire faglige spor, så du selv kan vælge, plus nogle fælles sessioner, naturvandring og en fed fest lørdag aften.

Og Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen kommer også for at diskutere lokalt lederskab i civilsamfundspartnerskaber.

Historier der flytter mennesker

Kom og lær at fortælle historier af Karen Lumholt, journalist med speciale i civilsamfund, frivillighed og organizational storytelling. Hun underviser i strategisk og personlig storytelling og metoder til at motivere andre til at deltage i foreningsarbejdet.

Karen Lumholt er forfatter til bogen “Historier der flytter mennesker – storytelling i forandringsprocesser.” Læs mere på Karen Lumholts hjemmeside.

Lær af Lumholt – eller af de mange andre på højskolen.

Forandring og resultater

Du kan også lære håndværket i ulandsarbejdet i en 2 dages workshop i at forberede og planlægge det gode civilsamfundsprojekt. Du lærer forandringsteori og projektværktøj som LFA og Project Cycle Management. Det lyder som en masse teori, men det bliver brugt på cases som en praktisk tilgang til ulandsarbejdet.

Besøg fra Vestafrika

Og der er mange andre spændende ting på programmet. For eksempel om den synlige og usynlige magtforhold, der afgør, hvilke forandringer der sker i et samfund. Og der er et oplæg fra WACSI (West African Civil Society Institute) om at sikre lokalt ejerskab i vores partnerskaber.

Tjek det ud og giv lyd

Tjek det selv ud her.

Hvis du vil med, så ring til Lars på 2162 7470 eller mail på lars@larsmoller.dk

Et tilbageblik på en livlig måned i Gambisk politik

Det er nu snart en måned siden, at den gambiske befolkning kastede deres marmorkugle-stemmer i det, der er blevet kaldt det første frie, demokratiske valg i Gambia, hvor det lykkedes den siddende præsident Adama Barrow fra National People’s Party (NPP) at genvinde magten.

Read More

Isoleret med Corona i Gambia

Lars Møller lovede for meget, da han sidst i november skrev i GAMES nyhedsbrev: ”Formanden sender nyt fra Sydfronten”. For det skulle blive løgn.

Read More

Bæredygtig svømmeundervisning i Gambia

10. december vendte Ditte hjem fra studie- og inspirationstur til Gambia. Missionen var at få en fornemmelse af landet og dets svømmekultur. Formålet var at finde en måde til at opskalere svømmeundervisningsprojektet Swim for Life Gambia, der er søsat af livreddere, svømmetrænere og nogle sportsjournalister.

Read More

Reportage fra Gambias første frie valg

Pling, siger det, da vælgeren slipper sit tag i den marmorkugle, hun lige har fået udleveret. Inde bag forhænget havde hun holdt sin kugle hen over hullet i den valgurne, som bærer hendes kandidats navn. Da hun slap den, faldt kuglen ned og ramte en klokke under hullet: Pling!

Read More

Aktivist ved et tilfælde

Et nyt GAMES-medlem tager på sin første frivillige mission til Gambia på fredag. Ditte Rosenkrantz-Theil fortæller her om, hvad rejsen får ud på. Hun vil følge op det det svømmeprojekt, som startede for fem år siden med Sportsjournalisterne og to svømme-organisationer – for at lære gambierne at svømme.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *