Sikkerhedskursus rammer tv-avisen

Af Lars Møller

Vi var i tv-avisen i går – i GRTS, Gambias svar på DR. Historien handlede om sikkerhed for journalister, et fire dages HEAT-kursus – Hazadous Environment Awareness Training – som jeg har arbejdet på den sidste måneds tid.

Det blev en succes, en bragende success bogstaveligt talt – med bevæbnede checkpoints, attacks, ambush, artilleriangreb, miner, public shootings, gidseltagning, bilulykker, brand. – altsammen for at lære knap 20 journalister at klare sig bedre, hvis det værste skulle ske. Og frem for alt at lære at undgå, at det kommer til at ske.

Det hele forgik inde i landet, i et faldefærdigt motel, som var nabo til en nedlagt rød grusgrav – en perfekt scene til alle øvelserne.

Vi havde møde om det i går: Det næste HEAT-kursus er lagt kalenderen til efteråret. Men næste gang er det kollegaerne på medieakademiet MAJaC og safety-trainerne fra fagforeningen GPU, der står for det hele. Det er næsten det allerbedste.

Selv om det også var lidt sjovt, da flere på gaden i dag råbte mig an: “I saw you in TV last night.” Føler mig stolt, som det hedder på Facebooksk …

Tak til CISU og IMS, som har sponsoreret. Tak til Dansk Flygtningehjælps HEAT-trænere, som har inspireret. Og til mine fantastiske kollegaer i GAMES og Gambia.

Du kan se indslaget på Youtube her:

HEAT-kursus i Gambia lykkedes

I juli afholdt Lars et sikkerhedskursus for journalister i Gambia. I juli var jeg i Gambia for at lave et såkaldt HEAT-kursus for journalister. Altså et kursus i Hostile eller Hazardous Environment Awareness Training. Et af de der kurser, hvor deltagerne bliver beskudt, angrebet, bortført, afhørt, taget til fange og forulykker på andre måder.

Read More

Psykologi motiverer frivillige

Lars har været på højskole med CISU. Her lærte han psykologiske redskaber til at skabe motivation og engagement hos frivillige. Læs om hans spændende erfaringer her!

Read More

På højskole med CISU

CISU inviterede sine medlemmer på højskoleweekend på Askov Højskole. Læs her, hvad Lars tog med sig af erfaringer om civilsamfundet, kolonialismen og “The White Gaze Problem”

Read More

Studieturen til Gambia er udsat

Den planlagte studietur til Gambia i december er desværre udsat på ubestemt tid, da Spies har aflyst alle afgange til Gambia frem til oktober 2023.  Vi vender snarest tilbage med en ny plan! Alle tilmeldte er kontaktet.

Read More

En ny bog fra Gambia på dansk? Ja, minsandten. Værd at læse? Absolut!

Det er langt fra hverdagskost, at der kommer en ny, dansk bog, hvor fortællingen udspiller sig i Gambia. Og når bogen, ”Lille Afrika”, så ovenikøbet er spændende læsning, så er det bare med at få fat i et eksemplar.  

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *