Sikkerhedskursus rammer tv-avisen

Af Lars Møller

Vi var i tv-avisen i går – i GRTS, Gambias svar på DR. Historien handlede om sikkerhed for journalister, et fire dages HEAT-kursus – Hazadous Environment Awareness Training – som jeg har arbejdet på den sidste måneds tid.

Det blev en succes, en bragende success bogstaveligt talt – med bevæbnede checkpoints, attacks, ambush, artilleriangreb, miner, public shootings, gidseltagning, bilulykker, brand. – altsammen for at lære knap 20 journalister at klare sig bedre, hvis det værste skulle ske. Og frem for alt at lære at undgå, at det kommer til at ske.

Det hele forgik inde i landet, i et faldefærdigt motel, som var nabo til en nedlagt rød grusgrav – en perfekt scene til alle øvelserne.

Vi havde møde om det i går: Det næste HEAT-kursus er lagt kalenderen til efteråret. Men næste gang er det kollegaerne på medieakademiet MAJaC og safety-trainerne fra fagforeningen GPU, der står for det hele. Det er næsten det allerbedste.

Selv om det også var lidt sjovt, da flere på gaden i dag råbte mig an: “I saw you in TV last night.” Føler mig stolt, som det hedder på Facebooksk …

Tak til CISU og IMS, som har sponsoreret. Tak til Dansk Flygtningehjælps HEAT-trænere, som har inspireret. Og til mine fantastiske kollegaer i GAMES og Gambia.

Du kan se indslaget på Youtube her:

Gambisk journalist får revet skjorte itu efter vilkårlig anholdelse 

Gambisk journalist og chefredaktør, Yuseff Taylor, blev i starten af juli vilkårligt anholdt og sigtet for ”at hindre en politibetjent i at udføre sit arbejde”. Han blev tilbageholdt på politistationen i fire timer, efter han angiveligt forsøgte at rapportere om to anholdelser af Naneh Freda Gomez og Lamin Sey, der arbejder for den medicinske velgørenhedsorganisation, Global Home of Medical Mission (Global HoMM). 

Read More

Nyt om studieturen i december!

Som nævnt inviterer GAMES på studietur til Gambia. Nu er der flere informationer, så læs med og kom med på en spændende og lærerig tur!

Read More

Vil du med på studietur til Gambia i december?

Planlægningen af en ny studietur til Gambia skrider frem. Vi arbejder på, at den skal ligge fra den 6. til den 13. december 2022.

Read More

Public speaking for civile og bootcamp med soldater, krig og ballade

Formand Lars Møller skal til Gambia og dele sine erfaringer og viden på bedste training-of-trainers manér! Det involverer en sæk over hovedet, strips om håndledende, og så noget med at lade andre tale.

Read More

Vi har fået nyt bestyrelsesmedlem!

Vi er glade for at kunne fortælle, at GAMES har fået nyt bestyrelsesmedlem! Og I kender ham allerede godt. Det er Peter Halkjær, der er gået fra at være vores studentermedhjælper til at være en del af bestyrelsen. Mød ham i denne artikel.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.