Kom med til GAMES-fest – med tropisk mad og musik, lys sommernat og storskærm til EM

Foto fra en hyggelig aften på stranden i Gambia 2012 – til fødselsdagen foregår sommerhyggen dog i Lars’ kolonihave.

Af Lars Møller

Kære vores allerbedste ven

Det vil glæde os at se dig til vores 15 års-fødselsdag – til en fed fest med gambisk mad, indslag, musik og dans (og en fodbold-pavillon til dem, der lige skal se Danmark-Belgien).

 • Tid: 17. juni kl. 18 (straks efter generalforsamlingen, der starter kl. 16)
 • Sted: Festpladsen, HF Åbrinken (mellem Ringgadebroen og Brabrandstien) i Aarhus
 • Mad: Chiken Yassa, Domoda Peanut Stew og tropiske pandekager
 • Cocktails, havevandring og musikalske fortællinger med Gambia Folk Talk
 • Koncert: Gambia Folk Project/dkk
 • Dans: Efterfølgende mere dans i kolonihaven til hot afro-playliste
 • Overnatning: Man kan campere i formandens, nr. 110

Festen kan lokke dit netværk med i GAMES

 • Pris: Festen er gratis for medlemmer, men mad og drikke betaler man selv (3 retter ca. 100 kr.)
 • Kampagne: Tag en ven eller to med til fest. Entreen er 50 kr. for ikke-medlemmer, som til gengæld får et års medlemskab af GAMES – og lige ret til at betale for mad og drikke
 • Del artiklen i dit netværk – Facebook, LinkedIn eller stamværtshuset, alle er velkomne i GAMES.
 • Tilmelding: Send en e-mail til games@gambiamediasupport.org, så vi har styr på, hvor meget mad de gambiske kokke skal lave.

En koncert og en musikalsk fortælling

Gambia Folk Talk: Det er musiker Troels Buur, der bevæbnet med guitar fortæller om det dansk-afrikanske band Gambia Folk Project.

Bandet opstod, da to danske musikere, Troels Buur og Benjamin Kirketerp, besøgte de musikalske brødre Yusupha og Ansumana Suso for at lære om den traditionelle vestafrikanske musik. De har siden spillet mange gange på danske festivaler og spillesteder.

Gambia Folk Project/dkk: Det er Troels og Benjamin, den oprindelige danske afdeling af bandet, der både spiller deres egne numre, som bedst kan kaldes Afro-Nordic Jazz, og numre fra bandets første album, ”Jaliyaa Bungō”. Titlen er taget fra Suso-brødrenes barndomshjem, som kaldes Jaliyaa Bungō – eller ”Musikkens Hus”. Gambia Folk Project/dkk giver den gas og byder måske endda op til dans.

Et tilbageblik på en livlig måned i Gambisk politik

Det er nu snart en måned siden, at den gambiske befolkning kastede deres marmorkugle-stemmer i det, der er blevet kaldt det første frie, demokratiske valg i Gambia, hvor det lykkedes den siddende præsident Adama Barrow fra National People’s Party (NPP) at genvinde magten.

Read More

Isoleret med Corona i Gambia

Lars Møller lovede for meget, da han sidst i november skrev i GAMES nyhedsbrev: ”Formanden sender nyt fra Sydfronten”. For det skulle blive løgn.

Read More

Bæredygtig svømmeundervisning i Gambia

10. december vendte Ditte hjem fra studie- og inspirationstur til Gambia. Missionen var at få en fornemmelse af landet og dets svømmekultur. Formålet var at finde en måde til at opskalere svømmeundervisningsprojektet Swim for Life Gambia, der er søsat af livreddere, svømmetrænere og nogle sportsjournalister.

Read More

Reportage fra Gambias første frie valg

Pling, siger det, da vælgeren slipper sit tag i den marmorkugle, hun lige har fået udleveret. Inde bag forhænget havde hun holdt sin kugle hen over hullet i den valgurne, som bærer hendes kandidats navn. Da hun slap den, faldt kuglen ned og ramte en klokke under hullet: Pling!

Read More

Aktivist ved et tilfælde

Et nyt GAMES-medlem tager på sin første frivillige mission til Gambia på fredag. Ditte Rosenkrantz-Theil fortæller her om, hvad rejsen får ud på. Hun vil følge op det det svømmeprojekt, som startede for fem år siden med Sportsjournalisterne og to svømme-organisationer – for at lære gambierne at svømme.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *