Kom med til GAMES-fest – med tropisk mad og musik, lys sommernat og storskærm til EM

Foto fra en hyggelig aften på stranden i Gambia 2012 – til fødselsdagen foregår sommerhyggen dog i Lars’ kolonihave.

Af Lars Møller

Kære vores allerbedste ven

Det vil glæde os at se dig til vores 15 års-fødselsdag – til en fed fest med gambisk mad, indslag, musik og dans (og en fodbold-pavillon til dem, der lige skal se Danmark-Belgien).

 • Tid: 17. juni kl. 18 (straks efter generalforsamlingen, der starter kl. 16)
 • Sted: Festpladsen, HF Åbrinken (mellem Ringgadebroen og Brabrandstien) i Aarhus
 • Mad: Chiken Yassa, Domoda Peanut Stew og tropiske pandekager
 • Cocktails, havevandring og musikalske fortællinger med Gambia Folk Talk
 • Koncert: Gambia Folk Project/dkk
 • Dans: Efterfølgende mere dans i kolonihaven til hot afro-playliste
 • Overnatning: Man kan campere i formandens, nr. 110

Festen kan lokke dit netværk med i GAMES

 • Pris: Festen er gratis for medlemmer, men mad og drikke betaler man selv (3 retter ca. 100 kr.)
 • Kampagne: Tag en ven eller to med til fest. Entreen er 50 kr. for ikke-medlemmer, som til gengæld får et års medlemskab af GAMES – og lige ret til at betale for mad og drikke
 • Del artiklen i dit netværk – Facebook, LinkedIn eller stamværtshuset, alle er velkomne i GAMES.
 • Tilmelding: Send en e-mail til games@gambiamediasupport.org, så vi har styr på, hvor meget mad de gambiske kokke skal lave.

En koncert og en musikalsk fortælling

Gambia Folk Talk: Det er musiker Troels Buur, der bevæbnet med guitar fortæller om det dansk-afrikanske band Gambia Folk Project.

Bandet opstod, da to danske musikere, Troels Buur og Benjamin Kirketerp, besøgte de musikalske brødre Yusupha og Ansumana Suso for at lære om den traditionelle vestafrikanske musik. De har siden spillet mange gange på danske festivaler og spillesteder.

Gambia Folk Project/dkk: Det er Troels og Benjamin, den oprindelige danske afdeling af bandet, der både spiller deres egne numre, som bedst kan kaldes Afro-Nordic Jazz, og numre fra bandets første album, ”Jaliyaa Bungō”. Titlen er taget fra Suso-brødrenes barndomshjem, som kaldes Jaliyaa Bungō – eller ”Musikkens Hus”. Gambia Folk Project/dkk giver den gas og byder måske endda op til dans.

HEAT-kursus i Gambia lykkedes

I juli afholdt Lars et sikkerhedskursus for journalister i Gambia. I juli var jeg i Gambia for at lave et såkaldt HEAT-kursus for journalister. Altså et kursus i Hostile eller Hazardous Environment Awareness Training. Et af de der kurser, hvor deltagerne bliver beskudt, angrebet, bortført, afhørt, taget til fange og forulykker på andre måder.

Read More

Psykologi motiverer frivillige

Lars har været på højskole med CISU. Her lærte han psykologiske redskaber til at skabe motivation og engagement hos frivillige. Læs om hans spændende erfaringer her!

Read More

På højskole med CISU

CISU inviterede sine medlemmer på højskoleweekend på Askov Højskole. Læs her, hvad Lars tog med sig af erfaringer om civilsamfundet, kolonialismen og “The White Gaze Problem”

Read More

Studieturen til Gambia er udsat

Den planlagte studietur til Gambia i december er desværre udsat på ubestemt tid, da Spies har aflyst alle afgange til Gambia frem til oktober 2023.  Vi vender snarest tilbage med en ny plan! Alle tilmeldte er kontaktet.

Read More

En ny bog fra Gambia på dansk? Ja, minsandten. Værd at læse? Absolut!

Det er langt fra hverdagskost, at der kommer en ny, dansk bog, hvor fortællingen udspiller sig i Gambia. Og når bogen, ”Lille Afrika”, så ovenikøbet er spændende læsning, så er det bare med at få fat i et eksemplar.  

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *