GPU’s formand er nu en del af internationalt ligestillingsråd

Nu sidder Gambia Press Unions (GPU) formand, Muhammed S. Bah, med ved bordet, når International Federation of Journalists’ (IFJ) ligestillingsråd guider projekter og politik, der vedrører køn. 

Af Marie Wedderkopp Svane 

GPU’s formand Muhammed S. Bah er blevet en del af IFJ’s ligestillingsråd. IFJ er en sammenslutning af fagforeninger for journalister, der arbejder for journalisters rettigheder, pressefrihed og solidaritet. 

Rådets opgaver består af at guide projekter og øge bevidstheden om kønsproblematikker. I rådet sidder der 37 repræsentanter fra IFJ’s fagforeninger over hele verden. 

Ligestillingsrådet arbejder for tre overordnede mål: 

  • At engagere kvinder og mænd lige meget i alle IFJ-anliggender – på alle niveauer i organisationen og dens medlemsforbund
  • At rådgive bestyrelsen og medlemsorganisationerne med forslag til politik og projekter, der skal være med til at integrere kønsproblematikker i IFJ’s arbejde
  • At aktivt fremme solidaritet og støtte blandt IFJ’s fagforeninger gennem projekter, aktiviteter og politik, der skal bekæmpe alle former for kønsdiskrimination. 

Muhammed S. Bah udtaler i en pressemeddelelse fra GPU:

“I GPU har vi beskæftiget os en del med de ligestillings- og velfærdsproblematikker, som journalister kan blive konfronteret med i deres arbejde. Vi har blandt andet udviklet studier, der undersøger seksuel chikane i medierne og journalisters arbejdsforhold.”

“Disse studier og indgreb har resulteret i, at der i dag er udviklet en kollektiv overenskomst og en politik mod seksuel chikane, der bliver brugt til at adressere problemerne. Det er netop disse erfaringer og indsigter, jeg håber på at bringe til IFJ som medlem af ligestillingsrådet,” fortsætter han. 

Hos GAMES ønsker vi Muhammed S. Bah og GPU et stort tillykke med den nye titel og mulighed for at bidrage til at journalisters rettigheder og arbejdsvilkår på tværs af køn!

Du kan læse hele GPU’s pressemeddelse her (PDF).

GPU’s formand Muhammed S. Bah ser frem til at kunne bidrage til det vigtige arbejde hos IFJ’s Ligestillingsråd.

Gambisk journalist får revet skjorte itu efter vilkårlig anholdelse 

Gambisk journalist og chefredaktør, Yuseff Taylor, blev i starten af juli vilkårligt anholdt og sigtet for ”at hindre en politibetjent i at udføre sit arbejde”. Han blev tilbageholdt på politistationen i fire timer, efter han angiveligt forsøgte at rapportere om to anholdelser af Naneh Freda Gomez og Lamin Sey, der arbejder for den medicinske velgørenhedsorganisation, Global Home of Medical Mission (Global HoMM). 

Read More

Nyt om studieturen i december!

Som nævnt inviterer GAMES på studietur til Gambia. Nu er der flere informationer, så læs med og kom med på en spændende og lærerig tur!

Read More

Sikkerhedskursus rammer tv-avisen

Vi var i tv-avisen i går – i GRTS, Gambias svar på DR. Historien handlede om sikkerhed for journalister, et fire dages HEAT-kursus – Hazadous Environment Awareness Training – som jeg har arbejdet på den sidste måneds tid.

Read More

Vil du med på studietur til Gambia i december?

Planlægningen af en ny studietur til Gambia skrider frem. Vi arbejder på, at den skal ligge fra den 6. til den 13. december 2022.

Read More

Public speaking for civile og bootcamp med soldater, krig og ballade

Formand Lars Møller skal til Gambia og dele sine erfaringer og viden på bedste training-of-trainers manér! Det involverer en sæk over hovedet, strips om håndledende, og så noget med at lade andre tale.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.