GPU’s formand er nu en del af internationalt ligestillingsråd

Nu sidder Gambia Press Unions (GPU) formand, Muhammed S. Bah, med ved bordet, når International Federation of Journalists’ (IFJ) ligestillingsråd guider projekter og politik, der vedrører køn. 

Af Marie Wedderkopp Svane 

GPU’s formand Muhammed S. Bah er blevet en del af IFJ’s ligestillingsråd. IFJ er en sammenslutning af fagforeninger for journalister, der arbejder for journalisters rettigheder, pressefrihed og solidaritet. 

Rådets opgaver består af at guide projekter og øge bevidstheden om kønsproblematikker. I rådet sidder der 37 repræsentanter fra IFJ’s fagforeninger over hele verden. 

Ligestillingsrådet arbejder for tre overordnede mål: 

  • At engagere kvinder og mænd lige meget i alle IFJ-anliggender – på alle niveauer i organisationen og dens medlemsforbund
  • At rådgive bestyrelsen og medlemsorganisationerne med forslag til politik og projekter, der skal være med til at integrere kønsproblematikker i IFJ’s arbejde
  • At aktivt fremme solidaritet og støtte blandt IFJ’s fagforeninger gennem projekter, aktiviteter og politik, der skal bekæmpe alle former for kønsdiskrimination. 

Muhammed S. Bah udtaler i en pressemeddelelse fra GPU:

“I GPU har vi beskæftiget os en del med de ligestillings- og velfærdsproblematikker, som journalister kan blive konfronteret med i deres arbejde. Vi har blandt andet udviklet studier, der undersøger seksuel chikane i medierne og journalisters arbejdsforhold.”

“Disse studier og indgreb har resulteret i, at der i dag er udviklet en kollektiv overenskomst og en politik mod seksuel chikane, der bliver brugt til at adressere problemerne. Det er netop disse erfaringer og indsigter, jeg håber på at bringe til IFJ som medlem af ligestillingsrådet,” fortsætter han. 

Hos GAMES ønsker vi Muhammed S. Bah og GPU et stort tillykke med den nye titel og mulighed for at bidrage til at journalisters rettigheder og arbejdsvilkår på tværs af køn!

Du kan læse hele GPU’s pressemeddelse her (PDF).

GPU’s formand Muhammed S. Bah ser frem til at kunne bidrage til det vigtige arbejde hos IFJ’s Ligestillingsråd.

HEAT-kursus i Gambia lykkedes

I juli afholdt Lars et sikkerhedskursus for journalister i Gambia. I juli var jeg i Gambia for at lave et såkaldt HEAT-kursus for journalister. Altså et kursus i Hostile eller Hazardous Environment Awareness Training. Et af de der kurser, hvor deltagerne bliver beskudt, angrebet, bortført, afhørt, taget til fange og forulykker på andre måder.

Read More

Psykologi motiverer frivillige

Lars har været på højskole med CISU. Her lærte han psykologiske redskaber til at skabe motivation og engagement hos frivillige. Læs om hans spændende erfaringer her!

Read More

På højskole med CISU

CISU inviterede sine medlemmer på højskoleweekend på Askov Højskole. Læs her, hvad Lars tog med sig af erfaringer om civilsamfundet, kolonialismen og “The White Gaze Problem”

Read More

Studieturen til Gambia er udsat

Den planlagte studietur til Gambia i december er desværre udsat på ubestemt tid, da Spies har aflyst alle afgange til Gambia frem til oktober 2023.  Vi vender snarest tilbage med en ny plan! Alle tilmeldte er kontaktet.

Read More

En ny bog fra Gambia på dansk? Ja, minsandten. Værd at læse? Absolut!

Det er langt fra hverdagskost, at der kommer en ny, dansk bog, hvor fortællingen udspiller sig i Gambia. Og når bogen, ”Lille Afrika”, så ovenikøbet er spændende læsning, så er det bare med at få fat i et eksemplar.  

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *