GAMES runder 90 medlemmer

Generalforamling og fødselsdagsfest

Stemningsbillede fra sommeraftenen i GAMES’ ånd. Her er der minikoncert med Troels Buur og Benjamin Kirketerp – den danske halvdel af The Gambia Folk Projekt.

Af Lars Møller

Det gav 29 nye medlemmer, da GAMES i sommer holdt generalforsamling med afrikansk fest – til tropisk mad og musik, lys sommernat og storskærm til EM.

Foreningen fyldte 15 år i foråret, og det fejrede vi med en lille festival på festpladsen i HF Åbrinken, som vi fik lov til at låne, først til generalforsamling og bagefter til et arrangement med gambisk mad, dansk-gambisk musik og talks, som det hedder i dag, når man laver oplysningsarbejde.

Bortset fra maden, var det gratis for medlemmer. Alle andre skulle aflevere 50 kr. og en e-mailadresse for musikken + 1 års prøvemedlemskab af GAMES.

Maden kostede 100 kr. for tre retter – og var mums!

Se et lille videoklip fra koncerten her.

Og se hvordan programmet så ud her.

Et tilbageblik på en livlig måned i Gambisk politik

Det er nu snart en måned siden, at den gambiske befolkning kastede deres marmorkugle-stemmer i det, der er blevet kaldt det første frie, demokratiske valg i Gambia, hvor det lykkedes den siddende præsident Adama Barrow fra National People’s Party (NPP) at genvinde magten.

Read More

Isoleret med Corona i Gambia

Lars Møller lovede for meget, da han sidst i november skrev i GAMES nyhedsbrev: ”Formanden sender nyt fra Sydfronten”. For det skulle blive løgn.

Read More

Bæredygtig svømmeundervisning i Gambia

10. december vendte Ditte hjem fra studie- og inspirationstur til Gambia. Missionen var at få en fornemmelse af landet og dets svømmekultur. Formålet var at finde en måde til at opskalere svømmeundervisningsprojektet Swim for Life Gambia, der er søsat af livreddere, svømmetrænere og nogle sportsjournalister.

Read More

Reportage fra Gambias første frie valg

Pling, siger det, da vælgeren slipper sit tag i den marmorkugle, hun lige har fået udleveret. Inde bag forhænget havde hun holdt sin kugle hen over hullet i den valgurne, som bærer hendes kandidats navn. Da hun slap den, faldt kuglen ned og ramte en klokke under hullet: Pling!

Read More

Aktivist ved et tilfælde

Et nyt GAMES-medlem tager på sin første frivillige mission til Gambia på fredag. Ditte Rosenkrantz-Theil fortæller her om, hvad rejsen får ud på. Hun vil følge op det det svømmeprojekt, som startede for fem år siden med Sportsjournalisterne og to svømme-organisationer – for at lære gambierne at svømme.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *