Vil du med på studietur til Gambia i december?

En solnedgang fra studieturen i 2018.

Af Marie-Louise Arnfast

Planlægningen af en ny studietur til Gambia skrider frem. Vi arbejder på, at den skal ligge fra den 6. til den 13. december 2022.

I løbet af den uge vil vi besøge medier i Gambia og GAMES’ samarbejdspartnere MAJaC (journalistskolen) og GPU (journalistforbundet). Vi vil også mødes med andre personer, der kan give os indsigt i demokrati-udviklingen i det lille vestafrikanske land. Der vil sandsynligvis blive mulighed for at følge en gambisk kollega på jobbet – og mulighed for at undervise en dag på skolen eller give sparring inden for dit kompetenceområde. 

Et hav af muligheder
Indimellem bliver der også tid til at gå på opdagelse i gambisk kultur og tage en dukkert i havet lige nedenfor hotellet. Og har du en partner, der ikke deler samme interesse for medier som dig, så vil der være mange andre aktiviteter at kaste sig over.

Programmet er under udarbejdelse – og vi følger op med flere detaljer senere.

Vi flyver med Spies og indlogerer os på et af deres hoteller. Oveni katalog-priserne bliver der et mindre gebyr til guide og lokal transport. Forvent et samlet beløb pr. person på mellem 10.000 og 13.000 kr. + forplejning (som er billig).

Ved du allerede nu, at du gerne vil deltage, så skriv en mail til Marie-Louise Arnfast på: mlarnfast@gmail.com.

Gambisk journalist får revet skjorte itu efter vilkårlig anholdelse 

Gambisk journalist og chefredaktør, Yuseff Taylor, blev i starten af juli vilkårligt anholdt og sigtet for ”at hindre en politibetjent i at udføre sit arbejde”. Han blev tilbageholdt på politistationen i fire timer, efter han angiveligt forsøgte at rapportere om to anholdelser af Naneh Freda Gomez og Lamin Sey, der arbejder for den medicinske velgørenhedsorganisation, Global Home of Medical Mission (Global HoMM). 

Read More

Nyt om studieturen i december!

Som nævnt inviterer GAMES på studietur til Gambia. Nu er der flere informationer, så læs med og kom med på en spændende og lærerig tur!

Read More

Sikkerhedskursus rammer tv-avisen

Vi var i tv-avisen i går – i GRTS, Gambias svar på DR. Historien handlede om sikkerhed for journalister, et fire dages HEAT-kursus – Hazadous Environment Awareness Training – som jeg har arbejdet på den sidste måneds tid.

Read More

Public speaking for civile og bootcamp med soldater, krig og ballade

Formand Lars Møller skal til Gambia og dele sine erfaringer og viden på bedste training-of-trainers manér! Det involverer en sæk over hovedet, strips om håndledende, og så noget med at lade andre tale.

Read More

Vi har fået nyt bestyrelsesmedlem!

Vi er glade for at kunne fortælle, at GAMES har fået nyt bestyrelsesmedlem! Og I kender ham allerede godt. Det er Peter Halkjær, der er gået fra at være vores studentermedhjælper til at være en del af bestyrelsen. Mød ham i denne artikel.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.