Vi har fået nyt bestyrelsesmedlem!

Vi er glade for at kunne fortælle, at GAMES har fået nyt bestyrelsesmedlem! Og I kender ham allerede godt. Det er Peter Halkjær, der er gået fra at være vores studentermedhjælper til ind i bestyrelsen. Her fortæller han lidt om sig selv, og hvad han går rundt og laver – både uden- og inden for GAMES.

Hvad du går rundt og laver udover GAMES?

Jeg afleverer mit speciale i statskundskab ved Aarhus Universitet her i juni. Efter sommerferien skal jeg dog i praktik i et semester, før jeg endelig kan kalde mig færdiguddannet. Det bliver ved Viva Danmark (en anden international udviklingsorganisation), hvor jeg allerede er ansat som studentermedhjælper. Derudover laver jeg også camp og klubaktiviteter ved børneorganisationen Lær For Livet. 
Jeg har altså kastet mig hovedkulds ind i civilsamfundsorganisationer. Jeg elsker at engagere mig og være med til at skabe forandringer.

Hvad har din rolle i GAMES været førhen, og hvad tror du din rolle i bestyrelsen bliver fremadrettet? 

Jeg har været ansat som studentermedhjælper i GAMES siden december 2020. I den funktion har jeg hjulpet til med projektansøgninger, afrapportering, været referent på bestyrelsesmøder, skrevet artikler til nyhedsbrevene, været frivillig på podcast-projektet, m.m.

Som bestyrelsesmedlem vil mange af mine aktiviteter formentlig fortsætte i et eller andet omfang. Jeg vil dog indgå i bestyrelsesarbejdet med en anden stemme end tidligere – og ved at binde mig på den anden side af mine studier, vil jeg også få mulighed for at tænke med et længere sigte. Jeg håber på at bygge oven på min erfaring fra GAMES, fra andre civilsamfundsorganisationer og mine studiekompetencer. 

Hvorfor brænder du for at være en del GAMES’ arbejde?

Medier og journalistik spiller en helt afgørende rolle for opbygningen af et demokrati, og Gambia står ved en håbefuld, men også skrøbelig skillevej, hvor det er altafgørende med en kritisk og fri presse for at sikre en fredfyldt og demokratisk udvikling.

Derudover er GAMES båret af inspirerende ildsjæle, der trods det lille antal er præget af en enorm faglighed. Derfor er der hurtigt fra tanke til handling, og man kommer helt tæt på projektdelen.

Hvad ser du frem til at opnå i bestyrelsen? 

Forhåbentlig bidrage til nye projekter, sikre bedre procedurer for dokumentering samt hjælpe til at vi får skærpet vores overordnede strategi.

Gambisk journalist får revet skjorte itu efter vilkårlig anholdelse 

Gambisk journalist og chefredaktør, Yuseff Taylor, blev i starten af juli vilkårligt anholdt og sigtet for ”at hindre en politibetjent i at udføre sit arbejde”. Han blev tilbageholdt på politistationen i fire timer, efter han angiveligt forsøgte at rapportere om to anholdelser af Naneh Freda Gomez og Lamin Sey, der arbejder for den medicinske velgørenhedsorganisation, Global Home of Medical Mission (Global HoMM). 

Read More

Nyt om studieturen i december!

Som nævnt inviterer GAMES på studietur til Gambia. Nu er der flere informationer, så læs med og kom med på en spændende og lærerig tur!

Read More

Sikkerhedskursus rammer tv-avisen

Vi var i tv-avisen i går – i GRTS, Gambias svar på DR. Historien handlede om sikkerhed for journalister, et fire dages HEAT-kursus – Hazadous Environment Awareness Training – som jeg har arbejdet på den sidste måneds tid.

Read More

Vil du med på studietur til Gambia i december?

Planlægningen af en ny studietur til Gambia skrider frem. Vi arbejder på, at den skal ligge fra den 6. til den 13. december 2022.

Read More

Public speaking for civile og bootcamp med soldater, krig og ballade

Formand Lars Møller skal til Gambia og dele sine erfaringer og viden på bedste training-of-trainers manér! Det involverer en sæk over hovedet, strips om håndledende, og så noget med at lade andre tale.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.