Vi har fået nyt bestyrelsesmedlem!

Vi er glade for at kunne fortælle, at GAMES har fået nyt bestyrelsesmedlem! Og I kender ham allerede godt. Det er Peter Halkjær, der er gået fra at være vores studentermedhjælper til ind i bestyrelsen. Her fortæller han lidt om sig selv, og hvad han går rundt og laver – både uden- og inden for GAMES.

Hvad du går rundt og laver udover GAMES?

Jeg afleverer mit speciale i statskundskab ved Aarhus Universitet her i juni. Efter sommerferien skal jeg dog i praktik i et semester, før jeg endelig kan kalde mig færdiguddannet. Det bliver ved Viva Danmark (en anden international udviklingsorganisation), hvor jeg allerede er ansat som studentermedhjælper. Derudover laver jeg også camp og klubaktiviteter ved børneorganisationen Lær For Livet. 
Jeg har altså kastet mig hovedkulds ind i civilsamfundsorganisationer. Jeg elsker at engagere mig og være med til at skabe forandringer.

Hvad har din rolle i GAMES været førhen, og hvad tror du din rolle i bestyrelsen bliver fremadrettet? 

Jeg har været ansat som studentermedhjælper i GAMES siden december 2020. I den funktion har jeg hjulpet til med projektansøgninger, afrapportering, været referent på bestyrelsesmøder, skrevet artikler til nyhedsbrevene, været frivillig på podcast-projektet, m.m.

Som bestyrelsesmedlem vil mange af mine aktiviteter formentlig fortsætte i et eller andet omfang. Jeg vil dog indgå i bestyrelsesarbejdet med en anden stemme end tidligere – og ved at binde mig på den anden side af mine studier, vil jeg også få mulighed for at tænke med et længere sigte. Jeg håber på at bygge oven på min erfaring fra GAMES, fra andre civilsamfundsorganisationer og mine studiekompetencer. 

Hvorfor brænder du for at være en del GAMES’ arbejde?

Medier og journalistik spiller en helt afgørende rolle for opbygningen af et demokrati, og Gambia står ved en håbefuld, men også skrøbelig skillevej, hvor det er altafgørende med en kritisk og fri presse for at sikre en fredfyldt og demokratisk udvikling.

Derudover er GAMES båret af inspirerende ildsjæle, der trods det lille antal er præget af en enorm faglighed. Derfor er der hurtigt fra tanke til handling, og man kommer helt tæt på projektdelen.

Hvad ser du frem til at opnå i bestyrelsen? 

Forhåbentlig bidrage til nye projekter, sikre bedre procedurer for dokumentering samt hjælpe til at vi får skærpet vores overordnede strategi.

HEAT-kursus i Gambia lykkedes

I juli afholdt Lars et sikkerhedskursus for journalister i Gambia. I juli var jeg i Gambia for at lave et såkaldt HEAT-kursus for journalister. Altså et kursus i Hostile eller Hazardous Environment Awareness Training. Et af de der kurser, hvor deltagerne bliver beskudt, angrebet, bortført, afhørt, taget til fange og forulykker på andre måder.

Read More

Psykologi motiverer frivillige

Lars har været på højskole med CISU. Her lærte han psykologiske redskaber til at skabe motivation og engagement hos frivillige. Læs om hans spændende erfaringer her!

Read More

På højskole med CISU

CISU inviterede sine medlemmer på højskoleweekend på Askov Højskole. Læs her, hvad Lars tog med sig af erfaringer om civilsamfundet, kolonialismen og “The White Gaze Problem”

Read More

Studieturen til Gambia er udsat

Den planlagte studietur til Gambia i december er desværre udsat på ubestemt tid, da Spies har aflyst alle afgange til Gambia frem til oktober 2023.  Vi vender snarest tilbage med en ny plan! Alle tilmeldte er kontaktet.

Read More

En ny bog fra Gambia på dansk? Ja, minsandten. Værd at læse? Absolut!

Det er langt fra hverdagskost, at der kommer en ny, dansk bog, hvor fortællingen udspiller sig i Gambia. Og når bogen, ”Lille Afrika”, så ovenikøbet er spændende læsning, så er det bare med at få fat i et eksemplar.  

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.