Vil du med på studietur til Gambia 6. til 13. december?

Smid sommertøjet i kufferten og tag computeren under armen
Vi skal til Gambia og opleve, hvordan vores kollegaer på gambiske medier kæmper for at fastholde og udbygge det unge demokrati i det lille vestafrikanske land. 

Vi skal besøge avisen Standard og den nationale TV-station. Vi skal besøge community radioer i by og på land. Vi skal mødes med den gambiske journalistskole MAJaC og med journalisternes fagforening GPU. Og flere aktiviteter er i pipelinen.

Undervejs får du chancen for at følge en gambisk kollega på jobbet en dag eller to. Og har du lyst, kan du også give en lektion eller to på MAJaC. 

Vores lokale vært og guide er Juldeh Nije. Hun var en af de første elever på MAJaC og er netop tiltrådt som nyhedsredaktør på TV-stationen Paradise TV Gambia.

Indimellem bliver der tid til en dukkert i havet, som ligger helt tæt på hotellet, og at gå på oplevelse i gambisk kultur. Og har du en partner, der ikke deler samme interesse for medier som dig, så vil der være mange andre aktiviteter at kaste sig over.

Hotel og pris
Vi rejser med Spies, som sørger for transport og indkvartering på hotel tæt ved havet. Prisen bliver katalogpris fra 7.500 kr. og opefter (billigere, hvis man bor to på dobbeltværelse) + udgifter til lokal guide, transport på omkring 2.000 kr. Forplejning betaler man selv. 

Hvis det lyder som noget for dig, så skriv en mail til Marie-Louise Arnfast på mlarnfast@gmail.com.

Fotos fra studieturen i 2018

HEAT-kursus i Gambia lykkedes

I juli afholdt Lars et sikkerhedskursus for journalister i Gambia. I juli var jeg i Gambia for at lave et såkaldt HEAT-kursus for journalister. Altså et kursus i Hostile eller Hazardous Environment Awareness Training. Et af de der kurser, hvor deltagerne bliver beskudt, angrebet, bortført, afhørt, taget til fange og forulykker på andre måder.

Read More

Psykologi motiverer frivillige

Lars har været på højskole med CISU. Her lærte han psykologiske redskaber til at skabe motivation og engagement hos frivillige. Læs om hans spændende erfaringer her!

Read More

På højskole med CISU

CISU inviterede sine medlemmer på højskoleweekend på Askov Højskole. Læs her, hvad Lars tog med sig af erfaringer om civilsamfundet, kolonialismen og “The White Gaze Problem”

Read More

Studieturen til Gambia er udsat

Den planlagte studietur til Gambia i december er desværre udsat på ubestemt tid, da Spies har aflyst alle afgange til Gambia frem til oktober 2023.  Vi vender snarest tilbage med en ny plan! Alle tilmeldte er kontaktet.

Read More

En ny bog fra Gambia på dansk? Ja, minsandten. Værd at læse? Absolut!

Det er langt fra hverdagskost, at der kommer en ny, dansk bog, hvor fortællingen udspiller sig i Gambia. Og når bogen, ”Lille Afrika”, så ovenikøbet er spændende læsning, så er det bare med at få fat i et eksemplar.  

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *