Vil du med på studietur til Gambia 6. til 13. december?

Smid sommertøjet i kufferten og tag computeren under armen
Vi skal til Gambia og opleve, hvordan vores kollegaer på gambiske medier kæmper for at fastholde og udbygge det unge demokrati i det lille vestafrikanske land. 

Vi skal besøge avisen Standard og den nationale TV-station. Vi skal besøge community radioer i by og på land. Vi skal mødes med den gambiske journalistskole MAJaC og med journalisternes fagforening GPU. Og flere aktiviteter er i pipelinen.

Undervejs får du chancen for at følge en gambisk kollega på jobbet en dag eller to. Og har du lyst, kan du også give en lektion eller to på MAJaC. 

Vores lokale vært og guide er Juldeh Nije. Hun var en af de første elever på MAJaC og er netop tiltrådt som nyhedsredaktør på TV-stationen Paradise TV Gambia.

Indimellem bliver der tid til en dukkert i havet, som ligger helt tæt på hotellet, og at gå på oplevelse i gambisk kultur. Og har du en partner, der ikke deler samme interesse for medier som dig, så vil der være mange andre aktiviteter at kaste sig over.

Hotel og pris
Vi rejser med Spies, som sørger for transport og indkvartering på hotel tæt ved havet. Prisen bliver katalogpris fra 7.500 kr. og opefter (billigere, hvis man bor to på dobbeltværelse) + udgifter til lokal guide, transport på omkring 2.000 kr. Forplejning betaler man selv. 

Hvis det lyder som noget for dig, så skriv en mail til Marie-Louise Arnfast på mlarnfast@gmail.com.

Fotos fra studieturen i 2018

Gambisk journalist får revet skjorte itu efter vilkårlig anholdelse 

Gambisk journalist og chefredaktør, Yuseff Taylor, blev i starten af juli vilkårligt anholdt og sigtet for ”at hindre en politibetjent i at udføre sit arbejde”. Han blev tilbageholdt på politistationen i fire timer, efter han angiveligt forsøgte at rapportere om to anholdelser af Naneh Freda Gomez og Lamin Sey, der arbejder for den medicinske velgørenhedsorganisation, Global Home of Medical Mission (Global HoMM). 

Read More

Sikkerhedskursus rammer tv-avisen

Vi var i tv-avisen i går – i GRTS, Gambias svar på DR. Historien handlede om sikkerhed for journalister, et fire dages HEAT-kursus – Hazadous Environment Awareness Training – som jeg har arbejdet på den sidste måneds tid.

Read More

Vil du med på studietur til Gambia i december?

Planlægningen af en ny studietur til Gambia skrider frem. Vi arbejder på, at den skal ligge fra den 6. til den 13. december 2022.

Read More

Public speaking for civile og bootcamp med soldater, krig og ballade

Formand Lars Møller skal til Gambia og dele sine erfaringer og viden på bedste training-of-trainers manér! Det involverer en sæk over hovedet, strips om håndledende, og så noget med at lade andre tale.

Read More

Vi har fået nyt bestyrelsesmedlem!

Vi er glade for at kunne fortælle, at GAMES har fået nyt bestyrelsesmedlem! Og I kender ham allerede godt. Det er Peter Halkjær, der er gået fra at være vores studentermedhjælper til at være en del af bestyrelsen. Mød ham i denne artikel.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.