Nu moderniserer vi GAMES’ vedtægter

GAMES har i mange år støttet civilsamfundet med professionalisering af kommunikation og fortalervirksomhed – blandt andet i et projekt, hvor flere foreninger samarbejdede om at lære gambierne at svømme.

Af Lars Møller

Verden ifølge vedtægterne er ikke længere.

Da vi vedtog GAMES for 15 år siden, var ambitionen at lave kollega-til-kollega bistand; danske journalister støtter gambiske journalister.

I dag laver vi meget mere end det: Vi støtter både medier og civilsamfundsorganisationer, vi arbejder med både journalister og kommunikationsfolk – og vi laver store og komplekse udviklingsprojekter.

Det foreslår bestyrelsen nu, at vi skriver ind i vedtægternes formålsparagraffer således:

Farvel til Jens Nørlem

Verden og GAMES er også blevet mere digitale – og det ses i en moderniseret paragraf 8 og 9, der tillader at møde frem både online og personligt og at indkalde både via nyhedsbrev eller e-mail.

Endelig kræver CISU og andre potentielle donorer, at foreningens regnskab revideres af en godkendt revisor frem for af et medlem valgt på generalforsamlingen. En moderniseret paragraf 12 giver nu den mulighed.

Det betyder et farvel til Jens Nørlem som GAMES’ revisor gennem vistnok alle 15 år. Hurra, tak og tillykke med de nye muligheder, det åbner.

Formelt: Endelig dagsorden

I paragraf 8’s ”dagsorden ifølge vedtægterne” har vi byttet om på 5 og 6, så forslag kommer før kontingent og budget. Det kunne jo være at generalforsamlingen vedtog noget, der fik indflydelse på beslutningen om kontingentet.

Med mindre der kommer flere forslag ind, så ser den endelige dagsorden sådan ud, med dette indkomne forslag:

   1. Valg af dirigent og referent.

   2. Beretning fra bestyrelsen.

   3. Beretning fra arbejdsgrupper.

   4. Godkendelse af årsregnskab.

   5. Indkomne forslag.

   6. Fastlæggelse af kontingent.

   7. Godkendelse af budget.

   8. Valg til bestyrelse.

   9. Valg af revisor.

  10. Eventuelt.

For nørder og nysgerrige: Vil du se det hele?

Så se alle gule tilføjelser og overstregne sletninger her i: ”Vedtægter for foreningen Gambia Media Support (GAMES)”

HEAT-kursus i Gambia lykkedes

I juli afholdt Lars et sikkerhedskursus for journalister i Gambia. I juli var jeg i Gambia for at lave et såkaldt HEAT-kursus for journalister. Altså et kursus i Hostile eller Hazardous Environment Awareness Training. Et af de der kurser, hvor deltagerne bliver beskudt, angrebet, bortført, afhørt, taget til fange og forulykker på andre måder.

Read More

Psykologi motiverer frivillige

Lars har været på højskole med CISU. Her lærte han psykologiske redskaber til at skabe motivation og engagement hos frivillige. Læs om hans spændende erfaringer her!

Read More

På højskole med CISU

CISU inviterede sine medlemmer på højskoleweekend på Askov Højskole. Læs her, hvad Lars tog med sig af erfaringer om civilsamfundet, kolonialismen og “The White Gaze Problem”

Read More

Studieturen til Gambia er udsat

Den planlagte studietur til Gambia i december er desværre udsat på ubestemt tid, da Spies har aflyst alle afgange til Gambia frem til oktober 2023.  Vi vender snarest tilbage med en ny plan! Alle tilmeldte er kontaktet.

Read More

En ny bog fra Gambia på dansk? Ja, minsandten. Værd at læse? Absolut!

Det er langt fra hverdagskost, at der kommer en ny, dansk bog, hvor fortællingen udspiller sig i Gambia. Og når bogen, ”Lille Afrika”, så ovenikøbet er spændende læsning, så er det bare med at få fat i et eksemplar.  

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *