Nu moderniserer vi GAMES’ vedtægter

GAMES har i mange år støttet civilsamfundet med professionalisering af kommunikation og fortalervirksomhed – blandt andet i et projekt, hvor flere foreninger samarbejdede om at lære gambierne at svømme.

Af Lars Møller

Verden ifølge vedtægterne er ikke længere.

Da vi vedtog GAMES for 15 år siden, var ambitionen at lave kollega-til-kollega bistand; danske journalister støtter gambiske journalister.

I dag laver vi meget mere end det: Vi støtter både medier og civilsamfundsorganisationer, vi arbejder med både journalister og kommunikationsfolk – og vi laver store og komplekse udviklingsprojekter.

Det foreslår bestyrelsen nu, at vi skriver ind i vedtægternes formålsparagraffer således:

Farvel til Jens Nørlem

Verden og GAMES er også blevet mere digitale – og det ses i en moderniseret paragraf 8 og 9, der tillader at møde frem både online og personligt og at indkalde både via nyhedsbrev eller e-mail.

Endelig kræver CISU og andre potentielle donorer, at foreningens regnskab revideres af en godkendt revisor frem for af et medlem valgt på generalforsamlingen. En moderniseret paragraf 12 giver nu den mulighed.

Det betyder et farvel til Jens Nørlem som GAMES’ revisor gennem vistnok alle 15 år. Hurra, tak og tillykke med de nye muligheder, det åbner.

Formelt: Endelig dagsorden

I paragraf 8’s ”dagsorden ifølge vedtægterne” har vi byttet om på 5 og 6, så forslag kommer før kontingent og budget. Det kunne jo være at generalforsamlingen vedtog noget, der fik indflydelse på beslutningen om kontingentet.

Med mindre der kommer flere forslag ind, så ser den endelige dagsorden sådan ud, med dette indkomne forslag:

   1. Valg af dirigent og referent.

   2. Beretning fra bestyrelsen.

   3. Beretning fra arbejdsgrupper.

   4. Godkendelse af årsregnskab.

   5. Indkomne forslag.

   6. Fastlæggelse af kontingent.

   7. Godkendelse af budget.

   8. Valg til bestyrelse.

   9. Valg af revisor.

  10. Eventuelt.

For nørder og nysgerrige: Vil du se det hele?

Så se alle gule tilføjelser og overstregne sletninger her i: ”Vedtægter for foreningen Gambia Media Support (GAMES)”

Vil du med på studietur til Gambia i december?

Planlægningen af en ny studietur til Gambia skrider frem. Vi arbejder på, at den skal ligge fra den 6. til den 13. december 2022.

Read More

Public speaking for civile og bootcamp med soldater, krig og ballade

Formand Lars Møller skal til Gambia og dele sine erfaringer og viden på bedste training-of-trainers manér! Det involverer en sæk over hovedet, strips om håndledende, og så noget med at lade andre tale.

Read More

Vi har fået nyt bestyrelsesmedlem!

Vi er glade for at kunne fortælle, at GAMES har fået nyt bestyrelsesmedlem! Og I kender ham allerede godt. Det er Peter Halkjær, der er gået fra at være vores studentermedhjælper til at være en del af bestyrelsen. Mød ham i denne artikel.

Read More

GPU’s formand er nu en del af internationalt ligestillingsråd

Nu sidder Gambia Press Unions (GPU) formand, Muhammed S. Bah, med ved bordet, når International Federation of Journalists’ (IFJ) ligestillingsråd guider projekter og politikker, der vedrører køn.

Read More

MAJaC’s Managing Director off to London for 8-week Fellowship Programme

Mr. Sang Mendy who is The Managing Director of the Media Academy for Journalism and Communication (MAJaC) is currently in London to attend the Chevening Africa Media Freedom Fellowship (CAMFF) programme.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.