Nu moderniserer vi GAMES’ vedtægter

GAMES har i mange år støttet civilsamfundet med professionalisering af kommunikation og fortalervirksomhed – blandt andet i et projekt, hvor flere foreninger samarbejdede om at lære gambierne at svømme.

Af Lars Møller

Verden ifølge vedtægterne er ikke længere.

Da vi vedtog GAMES for 15 år siden, var ambitionen at lave kollega-til-kollega bistand; danske journalister støtter gambiske journalister.

I dag laver vi meget mere end det: Vi støtter både medier og civilsamfundsorganisationer, vi arbejder med både journalister og kommunikationsfolk – og vi laver store og komplekse udviklingsprojekter.

Det foreslår bestyrelsen nu, at vi skriver ind i vedtægternes formålsparagraffer således:

Farvel til Jens Nørlem

Verden og GAMES er også blevet mere digitale – og det ses i en moderniseret paragraf 8 og 9, der tillader at møde frem både online og personligt og at indkalde både via nyhedsbrev eller e-mail.

Endelig kræver CISU og andre potentielle donorer, at foreningens regnskab revideres af en godkendt revisor frem for af et medlem valgt på generalforsamlingen. En moderniseret paragraf 12 giver nu den mulighed.

Det betyder et farvel til Jens Nørlem som GAMES’ revisor gennem vistnok alle 15 år. Hurra, tak og tillykke med de nye muligheder, det åbner.

Formelt: Endelig dagsorden

I paragraf 8’s ”dagsorden ifølge vedtægterne” har vi byttet om på 5 og 6, så forslag kommer før kontingent og budget. Det kunne jo være at generalforsamlingen vedtog noget, der fik indflydelse på beslutningen om kontingentet.

Med mindre der kommer flere forslag ind, så ser den endelige dagsorden sådan ud, med dette indkomne forslag:

   1. Valg af dirigent og referent.

   2. Beretning fra bestyrelsen.

   3. Beretning fra arbejdsgrupper.

   4. Godkendelse af årsregnskab.

   5. Indkomne forslag.

   6. Fastlæggelse af kontingent.

   7. Godkendelse af budget.

   8. Valg til bestyrelse.

   9. Valg af revisor.

  10. Eventuelt.

For nørder og nysgerrige: Vil du se det hele?

Så se alle gule tilføjelser og overstregne sletninger her i: ”Vedtægter for foreningen Gambia Media Support (GAMES)”

Et tilbageblik på en livlig måned i Gambisk politik

Det er nu snart en måned siden, at den gambiske befolkning kastede deres marmorkugle-stemmer i det, der er blevet kaldt det første frie, demokratiske valg i Gambia, hvor det lykkedes den siddende præsident Adama Barrow fra National People’s Party (NPP) at genvinde magten.

Read More

Isoleret med Corona i Gambia

Lars Møller lovede for meget, da han sidst i november skrev i GAMES nyhedsbrev: ”Formanden sender nyt fra Sydfronten”. For det skulle blive løgn.

Read More

Bæredygtig svømmeundervisning i Gambia

10. december vendte Ditte hjem fra studie- og inspirationstur til Gambia. Missionen var at få en fornemmelse af landet og dets svømmekultur. Formålet var at finde en måde til at opskalere svømmeundervisningsprojektet Swim for Life Gambia, der er søsat af livreddere, svømmetrænere og nogle sportsjournalister.

Read More

Reportage fra Gambias første frie valg

Pling, siger det, da vælgeren slipper sit tag i den marmorkugle, hun lige har fået udleveret. Inde bag forhænget havde hun holdt sin kugle hen over hullet i den valgurne, som bærer hendes kandidats navn. Da hun slap den, faldt kuglen ned og ramte en klokke under hullet: Pling!

Read More

Aktivist ved et tilfælde

Et nyt GAMES-medlem tager på sin første frivillige mission til Gambia på fredag. Ditte Rosenkrantz-Theil fortæller her om, hvad rejsen får ud på. Hun vil følge op det det svømmeprojekt, som startede for fem år siden med Sportsjournalisterne og to svømme-organisationer – for at lære gambierne at svømme.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *