Møllers lyn-videoer fra Gambia

Fyraften: Hjemme hos Sang Mendy så vi EM i fodbold og fik juice i rød/hvide farver – lavet af baobab og nogle fine røde blomster.

Af Lars Møller

Næsten tre uger. Så længe var jeg i Gambia i juli efter mere end halvandet års pause på grund af Corona. Så der var nok at se til med tre igangværende projekter.

Men det var fedt. Og jeg fik tid til at lave nogle små videoer til GAMES’ Facebook. Og så du dem ikke dengang, så se dem her:

Kvinde og katolik i fredens tjeneste

15. Juli 2021

Beatrice Gomez beder for fred hver dag. Nu vil hun også kommunikere fred.

Beatrice arbejder på Gambian Pastorale Institute, en katolsk NGO, der blandt andet arbejder for at holde de unge fra at drukne i Middelhavet – og med at kommunikere fred og forståelse i den valgkamp, der snart udspiller sig i hver eneste landsby landet over.

Hun har lært kommunikation et halvt år på MAJaC, og nu håber hun på et halvt år mere – i det nye projekt, der blev lanceret i dag: SPADE – Strengthening participatory democracy through media and civil society organizations.

Hør hende fortælle her.

Hun vil være den bedste fotograf i Gambia

De vil frem i verden, de unge studerende på den nye 9 måneder lange Film & Foto linje på MAJaC, Media Academy for Journalism and Communication.

MAJaC har skabt den uddannelse uden støtte fra GAMES eller CISU – og den er et godt eksempel på, at vi er ved at bygge en bæredygtig organisation op.

Hør selv en af de meget ambitiøse studerende fortælle om, at hun vil være en af de bedste fotografer, ikke bare i Gambia, men i verden.

Hør fortællingen her.

Mere privat: Cleaning Day is back in The Gambia

Den 16. Juli 2021

Direktøren for MAJAC, Sang Mendy, sagde han selv ville gøre akademiets skilte rene. De trængte. Jeg sagde, at så ville jeg hjælpe.

Det er min søn, Lynge Asbjørn Møller, der designede logoet for 4 år siden, da han var nede og undervise i Mobile Journalism. I dag mødte jeg en af hans studerende, som bad mig hilse.

Jeg var på vej ind for at undervise det nye Electoral Network – på deres første dag af fire måneders kursus og fire måneders implementering.

Gode mennesker, høje ambitioner, det bliver godt.
Jo, vi har nok at se til.

Se skilterengøringen her.

Safety trainer Kebba Jeffang kæmper for en sikker valgkamp

Den 17. juli 2021

De sidste to uger har Kebba og ni andre sikkerhed-trænere haft travlt:

Med 4 dages training of trainers, med 2-3 dages spørge-undersøgelser af sikkerheden i landets mediehuse og med at udvikle konkrete sikkerhedsforanstaltninger.

Alt sammen støttet af CISU, IMS og GAMES.

Hør selv Kebba fortælle her.

Mustapha afslører Corona-skandaler

17. Juli

Malagen er et stærkt webmedie for undersøgende journalistik. Og Mustapha K. Darboe er den ihærdige stifter, redaktør og frontløber.

Det begyndte med et investigative GAMES projekt tilbage i 10’erne og er siden fulgt op med IMS-støtte til konkrete investigations.

Men først og fremmest er det Mustaphas, Joofs og alle de andres værk.
Hør selv Mustapha fortælle, og se mere på https://malagen.gm.

Og se videoen her.

Vil du med på studietur til Gambia i december?

Planlægningen af en ny studietur til Gambia skrider frem. Vi arbejder på, at den skal ligge fra den 6. til den 13. december 2022.

Read More

Public speaking for civile og bootcamp med soldater, krig og ballade

Formand Lars Møller skal til Gambia og dele sine erfaringer og viden på bedste training-of-trainers manér! Det involverer en sæk over hovedet, strips om håndledende, og så noget med at lade andre tale.

Read More

Vi har fået nyt bestyrelsesmedlem!

Vi er glade for at kunne fortælle, at GAMES har fået nyt bestyrelsesmedlem! Og I kender ham allerede godt. Det er Peter Halkjær, der er gået fra at være vores studentermedhjælper til at være en del af bestyrelsen. Mød ham i denne artikel.

Read More

GPU’s formand er nu en del af internationalt ligestillingsråd

Nu sidder Gambia Press Unions (GPU) formand, Muhammed S. Bah, med ved bordet, når International Federation of Journalists’ (IFJ) ligestillingsråd guider projekter og politikker, der vedrører køn.

Read More

MAJaC’s Managing Director off to London for 8-week Fellowship Programme

Mr. Sang Mendy who is The Managing Director of the Media Academy for Journalism and Communication (MAJaC) is currently in London to attend the Chevening Africa Media Freedom Fellowship (CAMFF) programme.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.