Møllers lyn-videoer fra Gambia

Fyraften: Hjemme hos Sang Mendy så vi EM i fodbold og fik juice i rød/hvide farver – lavet af baobab og nogle fine røde blomster.

Af Lars Møller

Næsten tre uger. Så længe var jeg i Gambia i juli efter mere end halvandet års pause på grund af Corona. Så der var nok at se til med tre igangværende projekter.

Men det var fedt. Og jeg fik tid til at lave nogle små videoer til GAMES’ Facebook. Og så du dem ikke dengang, så se dem her:

Kvinde og katolik i fredens tjeneste

15. Juli 2021

Beatrice Gomez beder for fred hver dag. Nu vil hun også kommunikere fred.

Beatrice arbejder på Gambian Pastorale Institute, en katolsk NGO, der blandt andet arbejder for at holde de unge fra at drukne i Middelhavet – og med at kommunikere fred og forståelse i den valgkamp, der snart udspiller sig i hver eneste landsby landet over.

Hun har lært kommunikation et halvt år på MAJaC, og nu håber hun på et halvt år mere – i det nye projekt, der blev lanceret i dag: SPADE – Strengthening participatory democracy through media and civil society organizations.

Hør hende fortælle her.

Hun vil være den bedste fotograf i Gambia

De vil frem i verden, de unge studerende på den nye 9 måneder lange Film & Foto linje på MAJaC, Media Academy for Journalism and Communication.

MAJaC har skabt den uddannelse uden støtte fra GAMES eller CISU – og den er et godt eksempel på, at vi er ved at bygge en bæredygtig organisation op.

Hør selv en af de meget ambitiøse studerende fortælle om, at hun vil være en af de bedste fotografer, ikke bare i Gambia, men i verden.

Hør fortællingen her.

Mere privat: Cleaning Day is back in The Gambia

Den 16. Juli 2021

Direktøren for MAJAC, Sang Mendy, sagde han selv ville gøre akademiets skilte rene. De trængte. Jeg sagde, at så ville jeg hjælpe.

Det er min søn, Lynge Asbjørn Møller, der designede logoet for 4 år siden, da han var nede og undervise i Mobile Journalism. I dag mødte jeg en af hans studerende, som bad mig hilse.

Jeg var på vej ind for at undervise det nye Electoral Network – på deres første dag af fire måneders kursus og fire måneders implementering.

Gode mennesker, høje ambitioner, det bliver godt.
Jo, vi har nok at se til.

Se skilterengøringen her.

Safety trainer Kebba Jeffang kæmper for en sikker valgkamp

Den 17. juli 2021

De sidste to uger har Kebba og ni andre sikkerhed-trænere haft travlt:

Med 4 dages training of trainers, med 2-3 dages spørge-undersøgelser af sikkerheden i landets mediehuse og med at udvikle konkrete sikkerhedsforanstaltninger.

Alt sammen støttet af CISU, IMS og GAMES.

Hør selv Kebba fortælle her.

Mustapha afslører Corona-skandaler

17. Juli

Malagen er et stærkt webmedie for undersøgende journalistik. Og Mustapha K. Darboe er den ihærdige stifter, redaktør og frontløber.

Det begyndte med et investigative GAMES projekt tilbage i 10’erne og er siden fulgt op med IMS-støtte til konkrete investigations.

Men først og fremmest er det Mustaphas, Joofs og alle de andres værk.
Hør selv Mustapha fortælle, og se mere på https://malagen.gm.

Og se videoen her.

Et tilbageblik på en livlig måned i Gambisk politik

Det er nu snart en måned siden, at den gambiske befolkning kastede deres marmorkugle-stemmer i det, der er blevet kaldt det første frie, demokratiske valg i Gambia, hvor det lykkedes den siddende præsident Adama Barrow fra National People’s Party (NPP) at genvinde magten.

Read More

Isoleret med Corona i Gambia

Lars Møller lovede for meget, da han sidst i november skrev i GAMES nyhedsbrev: ”Formanden sender nyt fra Sydfronten”. For det skulle blive løgn.

Read More

Bæredygtig svømmeundervisning i Gambia

10. december vendte Ditte hjem fra studie- og inspirationstur til Gambia. Missionen var at få en fornemmelse af landet og dets svømmekultur. Formålet var at finde en måde til at opskalere svømmeundervisningsprojektet Swim for Life Gambia, der er søsat af livreddere, svømmetrænere og nogle sportsjournalister.

Read More

Reportage fra Gambias første frie valg

Pling, siger det, da vælgeren slipper sit tag i den marmorkugle, hun lige har fået udleveret. Inde bag forhænget havde hun holdt sin kugle hen over hullet i den valgurne, som bærer hendes kandidats navn. Da hun slap den, faldt kuglen ned og ramte en klokke under hullet: Pling!

Read More

Aktivist ved et tilfælde

Et nyt GAMES-medlem tager på sin første frivillige mission til Gambia på fredag. Ditte Rosenkrantz-Theil fortæller her om, hvad rejsen får ud på. Hun vil følge op det det svømmeprojekt, som startede for fem år siden med Sportsjournalisterne og to svømme-organisationer – for at lære gambierne at svømme.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *