Møllers lyn-videoer fra Gambia

Fyraften: Hjemme hos Sang Mendy så vi EM i fodbold og fik juice i rød/hvide farver – lavet af baobab og nogle fine røde blomster.

Af Lars Møller

Næsten tre uger. Så længe var jeg i Gambia i juli efter mere end halvandet års pause på grund af Corona. Så der var nok at se til med tre igangværende projekter.

Men det var fedt. Og jeg fik tid til at lave nogle små videoer til GAMES’ Facebook. Og så du dem ikke dengang, så se dem her:

Kvinde og katolik i fredens tjeneste

15. Juli 2021

Beatrice Gomez beder for fred hver dag. Nu vil hun også kommunikere fred.

Beatrice arbejder på Gambian Pastorale Institute, en katolsk NGO, der blandt andet arbejder for at holde de unge fra at drukne i Middelhavet – og med at kommunikere fred og forståelse i den valgkamp, der snart udspiller sig i hver eneste landsby landet over.

Hun har lært kommunikation et halvt år på MAJaC, og nu håber hun på et halvt år mere – i det nye projekt, der blev lanceret i dag: SPADE – Strengthening participatory democracy through media and civil society organizations.

Hør hende fortælle her.

Hun vil være den bedste fotograf i Gambia

De vil frem i verden, de unge studerende på den nye 9 måneder lange Film & Foto linje på MAJaC, Media Academy for Journalism and Communication.

MAJaC har skabt den uddannelse uden støtte fra GAMES eller CISU – og den er et godt eksempel på, at vi er ved at bygge en bæredygtig organisation op.

Hør selv en af de meget ambitiøse studerende fortælle om, at hun vil være en af de bedste fotografer, ikke bare i Gambia, men i verden.

Hør fortællingen her.

Mere privat: Cleaning Day is back in The Gambia

Den 16. Juli 2021

Direktøren for MAJAC, Sang Mendy, sagde han selv ville gøre akademiets skilte rene. De trængte. Jeg sagde, at så ville jeg hjælpe.

Det er min søn, Lynge Asbjørn Møller, der designede logoet for 4 år siden, da han var nede og undervise i Mobile Journalism. I dag mødte jeg en af hans studerende, som bad mig hilse.

Jeg var på vej ind for at undervise det nye Electoral Network – på deres første dag af fire måneders kursus og fire måneders implementering.

Gode mennesker, høje ambitioner, det bliver godt.
Jo, vi har nok at se til.

Se skilterengøringen her.

Safety trainer Kebba Jeffang kæmper for en sikker valgkamp

Den 17. juli 2021

De sidste to uger har Kebba og ni andre sikkerhed-trænere haft travlt:

Med 4 dages training of trainers, med 2-3 dages spørge-undersøgelser af sikkerheden i landets mediehuse og med at udvikle konkrete sikkerhedsforanstaltninger.

Alt sammen støttet af CISU, IMS og GAMES.

Hør selv Kebba fortælle her.

Mustapha afslører Corona-skandaler

17. Juli

Malagen er et stærkt webmedie for undersøgende journalistik. Og Mustapha K. Darboe er den ihærdige stifter, redaktør og frontløber.

Det begyndte med et investigative GAMES projekt tilbage i 10’erne og er siden fulgt op med IMS-støtte til konkrete investigations.

Men først og fremmest er det Mustaphas, Joofs og alle de andres værk.
Hør selv Mustapha fortælle, og se mere på https://malagen.gm.

Og se videoen her.

HEAT-kursus i Gambia lykkedes

I juli afholdt Lars et sikkerhedskursus for journalister i Gambia. I juli var jeg i Gambia for at lave et såkaldt HEAT-kursus for journalister. Altså et kursus i Hostile eller Hazardous Environment Awareness Training. Et af de der kurser, hvor deltagerne bliver beskudt, angrebet, bortført, afhørt, taget til fange og forulykker på andre måder.

Read More

Psykologi motiverer frivillige

Lars har været på højskole med CISU. Her lærte han psykologiske redskaber til at skabe motivation og engagement hos frivillige. Læs om hans spændende erfaringer her!

Read More

På højskole med CISU

CISU inviterede sine medlemmer på højskoleweekend på Askov Højskole. Læs her, hvad Lars tog med sig af erfaringer om civilsamfundet, kolonialismen og “The White Gaze Problem”

Read More

Studieturen til Gambia er udsat

Den planlagte studietur til Gambia i december er desværre udsat på ubestemt tid, da Spies har aflyst alle afgange til Gambia frem til oktober 2023.  Vi vender snarest tilbage med en ny plan! Alle tilmeldte er kontaktet.

Read More

En ny bog fra Gambia på dansk? Ja, minsandten. Værd at læse? Absolut!

Det er langt fra hverdagskost, at der kommer en ny, dansk bog, hvor fortællingen udspiller sig i Gambia. Og når bogen, ”Lille Afrika”, så ovenikøbet er spændende læsning, så er det bare med at få fat i et eksemplar.  

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *