Møllers lyn-videoer fra Gambia

Fyraften: Hjemme hos Sang Mendy så vi EM i fodbold og fik juice i rød/hvide farver – lavet af baobab og nogle fine røde blomster.

Af Lars Møller

Næsten tre uger. Så længe var jeg i Gambia i juli efter mere end halvandet års pause på grund af Corona. Så der var nok at se til med tre igangværende projekter.

Men det var fedt. Og jeg fik tid til at lave nogle små videoer til GAMES’ Facebook. Og så du dem ikke dengang, så se dem her:

Kvinde og katolik i fredens tjeneste

15. Juli 2021

Beatrice Gomez beder for fred hver dag. Nu vil hun også kommunikere fred.

Beatrice arbejder på Gambian Pastorale Institute, en katolsk NGO, der blandt andet arbejder for at holde de unge fra at drukne i Middelhavet – og med at kommunikere fred og forståelse i den valgkamp, der snart udspiller sig i hver eneste landsby landet over.

Hun har lært kommunikation et halvt år på MAJaC, og nu håber hun på et halvt år mere – i det nye projekt, der blev lanceret i dag: SPADE – Strengthening participatory democracy through media and civil society organizations.

Hør hende fortælle her.

Hun vil være den bedste fotograf i Gambia

De vil frem i verden, de unge studerende på den nye 9 måneder lange Film & Foto linje på MAJaC, Media Academy for Journalism and Communication.

MAJaC har skabt den uddannelse uden støtte fra GAMES eller CISU – og den er et godt eksempel på, at vi er ved at bygge en bæredygtig organisation op.

Hør selv en af de meget ambitiøse studerende fortælle om, at hun vil være en af de bedste fotografer, ikke bare i Gambia, men i verden.

Hør fortællingen her.

Mere privat: Cleaning Day is back in The Gambia

Den 16. Juli 2021

Direktøren for MAJAC, Sang Mendy, sagde han selv ville gøre akademiets skilte rene. De trængte. Jeg sagde, at så ville jeg hjælpe.

Det er min søn, Lynge Asbjørn Møller, der designede logoet for 4 år siden, da han var nede og undervise i Mobile Journalism. I dag mødte jeg en af hans studerende, som bad mig hilse.

Jeg var på vej ind for at undervise det nye Electoral Network – på deres første dag af fire måneders kursus og fire måneders implementering.

Gode mennesker, høje ambitioner, det bliver godt.
Jo, vi har nok at se til.

Se skilterengøringen her.

Safety trainer Kebba Jeffang kæmper for en sikker valgkamp

Den 17. juli 2021

De sidste to uger har Kebba og ni andre sikkerhed-trænere haft travlt:

Med 4 dages training of trainers, med 2-3 dages spørge-undersøgelser af sikkerheden i landets mediehuse og med at udvikle konkrete sikkerhedsforanstaltninger.

Alt sammen støttet af CISU, IMS og GAMES.

Hør selv Kebba fortælle her.

Mustapha afslører Corona-skandaler

17. Juli

Malagen er et stærkt webmedie for undersøgende journalistik. Og Mustapha K. Darboe er den ihærdige stifter, redaktør og frontløber.

Det begyndte med et investigative GAMES projekt tilbage i 10’erne og er siden fulgt op med IMS-støtte til konkrete investigations.

Men først og fremmest er det Mustaphas, Joofs og alle de andres værk.
Hør selv Mustapha fortælle, og se mere på https://malagen.gm.

Og se videoen her.

Mere volumen på gambiernes stemmer

En stor del af podcastproduktion foregår i klippe-fasen foran computeren. Af Peder Rasmussen Hos GAMES er vi optaget af, at borgerne i Gambia bliver hørt og har mulighed for at deltage i den demokratiske samtale. Der er brug for gambiernes stemme – ikke mindst nu, hvor præsidentvalget kun er to måneder væk. Det er netop […]

Read More

Valggyser spidser endnu mere til i Gambia

Fra Jespers tur til Gambia i 2012. Forestil dig, at Biden indgik en politisk alliance med Trump. Umuligt? Men noget tilsvarende er lige sket i Gambia. Af Jesper Heldgaard Der er ikke noget at sige til, hvis vælgerne i Gambia er ved at blive temmelig rundtossede over den måde, flere af landets ledende politikere agerer […]

Read More

Tag med CISU på højskole i november

Har du lyst til at være aktiv i GAMES? … Så har vi et enestående tilbud: Tag tre dage på højskole og lær en masse om ulandsarbejde. Det er vores partner og founder CISU (Civilsamfund i Udvikling), der inviterer GAMES og de mange andre medlemsorganisationer på weekend den 12.-14. november 2021 på Brandbjerg Højskole. Mød […]

Read More

Safety i Gambia

Picnic ved Leybato med GPU – efter en lang dags workshop om GPUs strategi for journalisters sikkerhed. GAMES’ taxachauffør Tijan “Tiger” havde lavet maden. Af Lars Møller I juli var GAMES på mission i Gambia, især for at træne sikkerhed med gambiske safety trainers og lave en konkret strategi sammen med partneren GPU, Gambia Press […]

Read More

GAMES runder 90 medlemmer

Stemningsbillede fra sommeraftenen i GAMES’ ånd. Her er der minikoncert med Troels Buur og Benjamin Kirketerp – den danske halvdel af The Gambia Folk Projekt. Af Lars Møller Det gav 29 nye medlemmer, da GAMES i sommer holdt generalforsamling med afrikansk fest – til tropisk mad og musik, lys sommernat og storskærm til EM. Foreningen […]

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *