Mere volumen på gambiernes stemmer

En stor del af podcastproduktion foregår i klippe-fasen foran computeren.

Af Peder Rasmussen

Hos GAMES er vi optaget af, at borgerne i Gambia bliver hørt og har mulighed for at deltage i den demokratiske samtale. Der er brug for gambiernes stemme – ikke mindst nu, hvor præsidentvalget kun er to måneder væk.

Det er netop den tanke, der danner baggrunden for vores SPADE-projekt – eller som retteligt hedder: ”Strengthening participatory democracy through media and civil society organisations (CSO’s)”

Det er lige nu i fuld gang med at blive realiseret i samarbejde med vores partner MAJaC i Gambia. To hold, som består af henholdsvis journalister og CSO-repræsentanter, er over halvvejs gennem tre måneders træning. Undervejs er der fokus på blandt andet misinformation, fact-checking, feature, digital medieproduktion og podcast.

Netop podcast har stået på skemaet de seneste to uger. Her har Peder Rasmussen, som er journalist og underviser, hjulpet både journalister og CSO’er med at knække koden til at podcaste. Tanken er, at kursisterne kan tage deres nye podcast-færdigheder med tilbage til deres medier og organisationer. Her kan de bruge podcast som et redskab til at fortælle vigtige historier. Ikke mindst ”almindelige gambieres” beretninger, som både kan skabe identifikation og tjene til inspiration.

Kursisterne arbejder intenst med klipningen af deres lydoptagelser.

Kursisterne afslutter deres undervisning i SPADE-projektet ved udgangen af oktober, hvor der er en god måneds tid til præsidentvalget. Så der bliver både mulighed og brug for, at de kommer ud og bruger deres nyerhvervede kompetencer, og hjælper gambierne til at blive hørt.

HEAT-kursus i Gambia lykkedes

I juli afholdt Lars et sikkerhedskursus for journalister i Gambia. I juli var jeg i Gambia for at lave et såkaldt HEAT-kursus for journalister. Altså et kursus i Hostile eller Hazardous Environment Awareness Training. Et af de der kurser, hvor deltagerne bliver beskudt, angrebet, bortført, afhørt, taget til fange og forulykker på andre måder.

Read More

Psykologi motiverer frivillige

Lars har været på højskole med CISU. Her lærte han psykologiske redskaber til at skabe motivation og engagement hos frivillige. Læs om hans spændende erfaringer her!

Read More

På højskole med CISU

CISU inviterede sine medlemmer på højskoleweekend på Askov Højskole. Læs her, hvad Lars tog med sig af erfaringer om civilsamfundet, kolonialismen og “The White Gaze Problem”

Read More

Studieturen til Gambia er udsat

Den planlagte studietur til Gambia i december er desværre udsat på ubestemt tid, da Spies har aflyst alle afgange til Gambia frem til oktober 2023.  Vi vender snarest tilbage med en ny plan! Alle tilmeldte er kontaktet.

Read More

En ny bog fra Gambia på dansk? Ja, minsandten. Værd at læse? Absolut!

Det er langt fra hverdagskost, at der kommer en ny, dansk bog, hvor fortællingen udspiller sig i Gambia. Og når bogen, ”Lille Afrika”, så ovenikøbet er spændende læsning, så er det bare med at få fat i et eksemplar.  

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *