Mere volumen på gambiernes stemmer

En stor del af podcastproduktion foregår i klippe-fasen foran computeren.

Af Peder Rasmussen

Hos GAMES er vi optaget af, at borgerne i Gambia bliver hørt og har mulighed for at deltage i den demokratiske samtale. Der er brug for gambiernes stemme – ikke mindst nu, hvor præsidentvalget kun er to måneder væk.

Det er netop den tanke, der danner baggrunden for vores SPADE-projekt – eller som retteligt hedder: ”Strengthening participatory democracy through media and civil society organisations (CSO’s)”

Det er lige nu i fuld gang med at blive realiseret i samarbejde med vores partner MAJaC i Gambia. To hold, som består af henholdsvis journalister og CSO-repræsentanter, er over halvvejs gennem tre måneders træning. Undervejs er der fokus på blandt andet misinformation, fact-checking, feature, digital medieproduktion og podcast.

Netop podcast har stået på skemaet de seneste to uger. Her har Peder Rasmussen, som er journalist og underviser, hjulpet både journalister og CSO’er med at knække koden til at podcaste. Tanken er, at kursisterne kan tage deres nye podcast-færdigheder med tilbage til deres medier og organisationer. Her kan de bruge podcast som et redskab til at fortælle vigtige historier. Ikke mindst ”almindelige gambieres” beretninger, som både kan skabe identifikation og tjene til inspiration.

Kursisterne arbejder intenst med klipningen af deres lydoptagelser.

Kursisterne afslutter deres undervisning i SPADE-projektet ved udgangen af oktober, hvor der er en god måneds tid til præsidentvalget. Så der bliver både mulighed og brug for, at de kommer ud og bruger deres nyerhvervede kompetencer, og hjælper gambierne til at blive hørt.

Et tilbageblik på en livlig måned i Gambisk politik

Det er nu snart en måned siden, at den gambiske befolkning kastede deres marmorkugle-stemmer i det, der er blevet kaldt det første frie, demokratiske valg i Gambia, hvor det lykkedes den siddende præsident Adama Barrow fra National People’s Party (NPP) at genvinde magten.

Read More

Isoleret med Corona i Gambia

Lars Møller lovede for meget, da han sidst i november skrev i GAMES nyhedsbrev: ”Formanden sender nyt fra Sydfronten”. For det skulle blive løgn.

Read More

Bæredygtig svømmeundervisning i Gambia

10. december vendte Ditte hjem fra studie- og inspirationstur til Gambia. Missionen var at få en fornemmelse af landet og dets svømmekultur. Formålet var at finde en måde til at opskalere svømmeundervisningsprojektet Swim for Life Gambia, der er søsat af livreddere, svømmetrænere og nogle sportsjournalister.

Read More

Reportage fra Gambias første frie valg

Pling, siger det, da vælgeren slipper sit tag i den marmorkugle, hun lige har fået udleveret. Inde bag forhænget havde hun holdt sin kugle hen over hullet i den valgurne, som bærer hendes kandidats navn. Da hun slap den, faldt kuglen ned og ramte en klokke under hullet: Pling!

Read More

Aktivist ved et tilfælde

Et nyt GAMES-medlem tager på sin første frivillige mission til Gambia på fredag. Ditte Rosenkrantz-Theil fortæller her om, hvad rejsen får ud på. Hun vil følge op det det svømmeprojekt, som startede for fem år siden med Sportsjournalisterne og to svømme-organisationer – for at lære gambierne at svømme.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *