Mere volumen på gambiernes stemmer

En stor del af podcastproduktion foregår i klippe-fasen foran computeren.

Af Peder Rasmussen

Hos GAMES er vi optaget af, at borgerne i Gambia bliver hørt og har mulighed for at deltage i den demokratiske samtale. Der er brug for gambiernes stemme – ikke mindst nu, hvor præsidentvalget kun er to måneder væk.

Det er netop den tanke, der danner baggrunden for vores SPADE-projekt – eller som retteligt hedder: ”Strengthening participatory democracy through media and civil society organisations (CSO’s)”

Det er lige nu i fuld gang med at blive realiseret i samarbejde med vores partner MAJaC i Gambia. To hold, som består af henholdsvis journalister og CSO-repræsentanter, er over halvvejs gennem tre måneders træning. Undervejs er der fokus på blandt andet misinformation, fact-checking, feature, digital medieproduktion og podcast.

Netop podcast har stået på skemaet de seneste to uger. Her har Peder Rasmussen, som er journalist og underviser, hjulpet både journalister og CSO’er med at knække koden til at podcaste. Tanken er, at kursisterne kan tage deres nye podcast-færdigheder med tilbage til deres medier og organisationer. Her kan de bruge podcast som et redskab til at fortælle vigtige historier. Ikke mindst ”almindelige gambieres” beretninger, som både kan skabe identifikation og tjene til inspiration.

Kursisterne arbejder intenst med klipningen af deres lydoptagelser.

Kursisterne afslutter deres undervisning i SPADE-projektet ved udgangen af oktober, hvor der er en god måneds tid til præsidentvalget. Så der bliver både mulighed og brug for, at de kommer ud og bruger deres nyerhvervede kompetencer, og hjælper gambierne til at blive hørt.

Vil du med på studietur til Gambia i december?

Planlægningen af en ny studietur til Gambia skrider frem. Vi arbejder på, at den skal ligge fra den 6. til den 13. december 2022.

Read More

Public speaking for civile og bootcamp med soldater, krig og ballade

Formand Lars Møller skal til Gambia og dele sine erfaringer og viden på bedste training-of-trainers manér! Det involverer en sæk over hovedet, strips om håndledende, og så noget med at lade andre tale.

Read More

Vi har fået nyt bestyrelsesmedlem!

Vi er glade for at kunne fortælle, at GAMES har fået nyt bestyrelsesmedlem! Og I kender ham allerede godt. Det er Peter Halkjær, der er gået fra at være vores studentermedhjælper til at være en del af bestyrelsen. Mød ham i denne artikel.

Read More

GPU’s formand er nu en del af internationalt ligestillingsråd

Nu sidder Gambia Press Unions (GPU) formand, Muhammed S. Bah, med ved bordet, når International Federation of Journalists’ (IFJ) ligestillingsråd guider projekter og politikker, der vedrører køn.

Read More

MAJaC’s Managing Director off to London for 8-week Fellowship Programme

Mr. Sang Mendy who is The Managing Director of the Media Academy for Journalism and Communication (MAJaC) is currently in London to attend the Chevening Africa Media Freedom Fellowship (CAMFF) programme.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.