Media Run – for sjov og for skolepenge

Journalisterne i Gambia løber hveranden lørdag morgen kl. 8. Ikke om kap, de har det sjovt, og de vil noget større sammen.

Af Lars Møller 

Lørdag morgen klokken otte mødes de. Et nyt sted hver gang. På en ny rute. Men med det samme netværk: En WhatsApp-gruppe for mediefolk. 

Det var over 70 løbere første gang jeg løb med. De løber hver anden lørdag. Anden gang var de over 50. Det svinger fra gang til gang. Men det vokser.

En femtedel er kvinder. Det tal vokser også.

Et godt netværk
Det er MAJaCs direktør, Sang Mendy, der organiserer Media Run.

“Det er egentligt bare for sjov. For at komme ud at løbe sammen med andre. Det handler om at netværke”, fortæller han.

“Der er ikke noget med at komme først. Vi løber ca. tre km hver gang, og vi starter ud sammen og slutter sammen.”

Selv løber Sang frem og tilbage i flokken og fortæller de første, at nu skal de tage den med ro, eller følge ham med tilbage og hjælpe de langsomste frem. Så løber man hånd i hånd – og ved næste løb, går det nemmere, lover han.

“Jeg vil gerne, at vi løber hver lørdag. Og med tiden vil jeg også gerne, at vi samler ind til en ’scholarship fund’ for fattige studerende på MAJaC”, fortæller han.

Leg på stranden
Media Run starter med en grundig opvarmning.

I Gambia er der mange, der løber – på veje og gader, men frem for alt på stranden, hvor de sejeste løber i det bløde sand – os andre i det hårde sand. Mange laver gerne gymnastik på stranden. Og endnu flere spiller foldbold. 

Media Run slutter med nedvarmning, en seriøs lang nedvarmning, hvor der også er plads til dans og en soundbox.Bagefter går enkelte hjem, men de fleste bliver til fri leg. Nogle løber sprint om kap, piger såvel som drenge. Og når der er lavvande slutter de gerne med fodbold – to pinde andet som mål, også så afsted.

HEAT-kursus i Gambia lykkedes

I juli afholdt Lars et sikkerhedskursus for journalister i Gambia. I juli var jeg i Gambia for at lave et såkaldt HEAT-kursus for journalister. Altså et kursus i Hostile eller Hazardous Environment Awareness Training. Et af de der kurser, hvor deltagerne bliver beskudt, angrebet, bortført, afhørt, taget til fange og forulykker på andre måder.

Read More

Psykologi motiverer frivillige

Lars har været på højskole med CISU. Her lærte han psykologiske redskaber til at skabe motivation og engagement hos frivillige. Læs om hans spændende erfaringer her!

Read More

På højskole med CISU

CISU inviterede sine medlemmer på højskoleweekend på Askov Højskole. Læs her, hvad Lars tog med sig af erfaringer om civilsamfundet, kolonialismen og “The White Gaze Problem”

Read More

Studieturen til Gambia er udsat

Den planlagte studietur til Gambia i december er desværre udsat på ubestemt tid, da Spies har aflyst alle afgange til Gambia frem til oktober 2023.  Vi vender snarest tilbage med en ny plan! Alle tilmeldte er kontaktet.

Read More

En ny bog fra Gambia på dansk? Ja, minsandten. Værd at læse? Absolut!

Det er langt fra hverdagskost, at der kommer en ny, dansk bog, hvor fortællingen udspiller sig i Gambia. Og når bogen, ”Lille Afrika”, så ovenikøbet er spændende læsning, så er det bare med at få fat i et eksemplar.  

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.