Media Run – for sjov og for skolepenge

Journalisterne i Gambia løber hveranden lørdag morgen kl. 8. Ikke om kap, de har det sjovt, og de vil noget større sammen.

Af Lars Møller 

Lørdag morgen klokken otte mødes de. Et nyt sted hver gang. På en ny rute. Men med det samme netværk: En WhatsApp-gruppe for mediefolk. 

Det var over 70 løbere første gang jeg løb med. De løber hver anden lørdag. Anden gang var de over 50. Det svinger fra gang til gang. Men det vokser.

En femtedel er kvinder. Det tal vokser også.

Et godt netværk
Det er MAJaCs direktør, Sang Mendy, der organiserer Media Run.

“Det er egentligt bare for sjov. For at komme ud at løbe sammen med andre. Det handler om at netværke”, fortæller han.

“Der er ikke noget med at komme først. Vi løber ca. tre km hver gang, og vi starter ud sammen og slutter sammen.”

Selv løber Sang frem og tilbage i flokken og fortæller de første, at nu skal de tage den med ro, eller følge ham med tilbage og hjælpe de langsomste frem. Så løber man hånd i hånd – og ved næste løb, går det nemmere, lover han.

“Jeg vil gerne, at vi løber hver lørdag. Og med tiden vil jeg også gerne, at vi samler ind til en ’scholarship fund’ for fattige studerende på MAJaC”, fortæller han.

Leg på stranden
Media Run starter med en grundig opvarmning.

I Gambia er der mange, der løber – på veje og gader, men frem for alt på stranden, hvor de sejeste løber i det bløde sand – os andre i det hårde sand. Mange laver gerne gymnastik på stranden. Og endnu flere spiller foldbold. 

Media Run slutter med nedvarmning, en seriøs lang nedvarmning, hvor der også er plads til dans og en soundbox.Bagefter går enkelte hjem, men de fleste bliver til fri leg. Nogle løber sprint om kap, piger såvel som drenge. Og når der er lavvande slutter de gerne med fodbold – to pinde andet som mål, også så afsted.

Gambisk journalist får revet skjorte itu efter vilkårlig anholdelse 

Gambisk journalist og chefredaktør, Yuseff Taylor, blev i starten af juli vilkårligt anholdt og sigtet for ”at hindre en politibetjent i at udføre sit arbejde”. Han blev tilbageholdt på politistationen i fire timer, efter han angiveligt forsøgte at rapportere om to anholdelser af Naneh Freda Gomez og Lamin Sey, der arbejder for den medicinske velgørenhedsorganisation, Global Home of Medical Mission (Global HoMM). 

Read More

Vil du med på studietur til Gambia 6. til 13. december?

Som nævnt inviterer GAMES på studietur til Gambia. Nu er der flere informationer, så læs med og kom med på en spændende og lærerig tur!

Read More

Sikkerhedskursus rammer tv-avisen

Vi var i tv-avisen i går – i GRTS, Gambias svar på DR. Historien handlede om sikkerhed for journalister, et fire dages HEAT-kursus – Hazadous Environment Awareness Training – som jeg har arbejdet på den sidste måneds tid.

Read More

Vil du med på studietur til Gambia i december?

Planlægningen af en ny studietur til Gambia skrider frem. Vi arbejder på, at den skal ligge fra den 6. til den 13. december 2022.

Read More

Public speaking for civile og bootcamp med soldater, krig og ballade

Formand Lars Møller skal til Gambia og dele sine erfaringer og viden på bedste training-of-trainers manér! Det involverer en sæk over hovedet, strips om håndledende, og så noget med at lade andre tale.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.