Media Run – for sjov og for skolepenge

Journalisterne i Gambia løber hveranden lørdag morgen kl. 8. Ikke om kap, de har det sjovt, og de vil noget større sammen.

Af Lars Møller 

Lørdag morgen klokken otte mødes de. Et nyt sted hver gang. På en ny rute. Men med det samme netværk: En WhatsApp-gruppe for mediefolk. 

Det var over 70 løbere første gang jeg løb med. De løber hver anden lørdag. Anden gang var de over 50. Det svinger fra gang til gang. Men det vokser.

En femtedel er kvinder. Det tal vokser også.

Et godt netværk
Det er MAJaCs direktør, Sang Mendy, der organiserer Media Run.

“Det er egentligt bare for sjov. For at komme ud at løbe sammen med andre. Det handler om at netværke”, fortæller han.

“Der er ikke noget med at komme først. Vi løber ca. tre km hver gang, og vi starter ud sammen og slutter sammen.”

Selv løber Sang frem og tilbage i flokken og fortæller de første, at nu skal de tage den med ro, eller følge ham med tilbage og hjælpe de langsomste frem. Så løber man hånd i hånd – og ved næste løb, går det nemmere, lover han.

“Jeg vil gerne, at vi løber hver lørdag. Og med tiden vil jeg også gerne, at vi samler ind til en ’scholarship fund’ for fattige studerende på MAJaC”, fortæller han.

Leg på stranden
Media Run starter med en grundig opvarmning.

I Gambia er der mange, der løber – på veje og gader, men frem for alt på stranden, hvor de sejeste løber i det bløde sand – os andre i det hårde sand. Mange laver gerne gymnastik på stranden. Og endnu flere spiller foldbold. 

Media Run slutter med nedvarmning, en seriøs lang nedvarmning, hvor der også er plads til dans og en soundbox.Bagefter går enkelte hjem, men de fleste bliver til fri leg. Nogle løber sprint om kap, piger såvel som drenge. Og når der er lavvande slutter de gerne med fodbold – to pinde andet som mål, også så afsted.

MAJaC’s Managing Director off to London for 8-week Fellowship Programme

Mr. Sang Mendy who is The Managing Director of the Media Academy for Journalism and Communication (MAJaC) is currently in London to attend the Chevening Africa Media Freedom Fellowship (CAMFF) programme.

Read More

World Press Freedom Day: GPU kræver nye medielove

I anledningen af den internationale dag for pressefrihed opfordrer Gambia Press Union (GPU) den gambiske regering til at fremskynde reformerne af medielovgivningen. 

Read More

Media Run varmer op til efter ramadanen

Media Run Challenge, der normalt samler 50-100 løbende journalister hveranden lørdag morgen kl. 8.00.

Read More

Parlamentsvalg i Gambia blev en lussing til præsidenten

18 ud af 53 pladser. Så ringe var udbyttet ved parlamentsvalget i Gambia den 8. april for præsident Adama Barrows parti, der nu bliver nødt til at række ud til andre partier. Og det er måske slet ikke så dårligt.

Read More

Kvindelige journalister sejrer og vækker journalistorganisation til live 

Kvindelige journalister vækker WOJAG (The Women Journalists Association of The Gambia) til live, efter organisationen har været i dvale de sidste 12 år.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.