MAJaC fejrede akademiets succes med deres første MAJaC Week

MAJaC afholdt sin første MAJaC Week, der skulle fejre akademiets succes. Fejringen fandt sted fra d. 14.-16. marts med et hav af forskellige aktiviteter lige fra poetry slam til tovtrækning. Det var et stort hit hos både de studerende og underviserne. 

Af Marie Wedderkopp Svane 

“Den 13. marts 2013 blev MAJaC godkendt til at tilbyde en journalistuddannelse i Gambia. Dengang havde vi blot ét hold med 20 studerende. I dag har vi otte aktive hold med 20 studerende på hvert (…). Vi sætter denne uge af til at fejre, hvor langt vi er kommet.”

Sådan skriver MAJaC’s administrerende direktør, Sang Mendy, på Facebook. MAJaC, en forkortelse for Media Academy for Journalism and Communication, fejrede fra d. 14.-16. marts akademiets fremskridt med forskellige, festlige aktiviteter. 

Til eventet kunne man blandt andet opleve nyhedsoplæsning, debatter, poetry slam og livemusik. Dag to var dedikeret til sportens verden, hvor der var aktiviteter som fodbold, løb og tovtrækning for de studerende og underviserne.

Sara, der er studerende på MAJaC og medlem af organisationsudvalget for MAJaC, Week fortæller, at tanken bag ugen er at give de studerende mulighed for at udfolde og udforske talenter, som man ikke nødvendigvis oplever i klasseværelset. MAJaC tror på, at undervisning også skal være sjov, og det skulle ugen være et eksempel på, ifølge Sara.  

Ousman, der også er studerende og medlem af organisationsudvalget for MAJaC Week, fortæller, at ugen er til for at skabe kendskab til akademiet og for at vise, hvad MAJaC også kan tilbyde udover journalistik og kommunikation. 

I videoerne kan du høre Sara og Ousman fortælle mere om MAJaC Week. 

Gambisk journalist får revet skjorte itu efter vilkårlig anholdelse 

Gambisk journalist og chefredaktør, Yuseff Taylor, blev i starten af juli vilkårligt anholdt og sigtet for ”at hindre en politibetjent i at udføre sit arbejde”. Han blev tilbageholdt på politistationen i fire timer, efter han angiveligt forsøgte at rapportere om to anholdelser af Naneh Freda Gomez og Lamin Sey, der arbejder for den medicinske velgørenhedsorganisation, Global Home of Medical Mission (Global HoMM). 

Read More

Vil du med på studietur til Gambia 6. til 13. december?

Som nævnt inviterer GAMES på studietur til Gambia. Nu er der flere informationer, så læs med og kom med på en spændende og lærerig tur!

Read More

Sikkerhedskursus rammer tv-avisen

Vi var i tv-avisen i går – i GRTS, Gambias svar på DR. Historien handlede om sikkerhed for journalister, et fire dages HEAT-kursus – Hazadous Environment Awareness Training – som jeg har arbejdet på den sidste måneds tid.

Read More

Vil du med på studietur til Gambia i december?

Planlægningen af en ny studietur til Gambia skrider frem. Vi arbejder på, at den skal ligge fra den 6. til den 13. december 2022.

Read More

Public speaking for civile og bootcamp med soldater, krig og ballade

Formand Lars Møller skal til Gambia og dele sine erfaringer og viden på bedste training-of-trainers manér! Det involverer en sæk over hovedet, strips om håndledende, og så noget med at lade andre tale.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.