MAJaC fejrede akademiets succes med deres første MAJaC Week

MAJaC afholdt sin første MAJaC Week, der skulle fejre akademiets succes. Fejringen fandt sted fra d. 14.-16. marts med et hav af forskellige aktiviteter lige fra poetry slam til tovtrækning. Det var et stort hit hos både de studerende og underviserne. 

Af Marie Wedderkopp Svane 

“Den 13. marts 2013 blev MAJaC godkendt til at tilbyde en journalistuddannelse i Gambia. Dengang havde vi blot ét hold med 20 studerende. I dag har vi otte aktive hold med 20 studerende på hvert (…). Vi sætter denne uge af til at fejre, hvor langt vi er kommet.”

Sådan skriver MAJaC’s administrerende direktør, Sang Mendy, på Facebook. MAJaC, en forkortelse for Media Academy for Journalism and Communication, fejrede fra d. 14.-16. marts akademiets fremskridt med forskellige, festlige aktiviteter. 

Til eventet kunne man blandt andet opleve nyhedsoplæsning, debatter, poetry slam og livemusik. Dag to var dedikeret til sportens verden, hvor der var aktiviteter som fodbold, løb og tovtrækning for de studerende og underviserne.

Sara, der er studerende på MAJaC og medlem af organisationsudvalget for MAJaC, Week fortæller, at tanken bag ugen er at give de studerende mulighed for at udfolde og udforske talenter, som man ikke nødvendigvis oplever i klasseværelset. MAJaC tror på, at undervisning også skal være sjov, og det skulle ugen være et eksempel på, ifølge Sara.  

Ousman, der også er studerende og medlem af organisationsudvalget for MAJaC Week, fortæller, at ugen er til for at skabe kendskab til akademiet og for at vise, hvad MAJaC også kan tilbyde udover journalistik og kommunikation. 

I videoerne kan du høre Sara og Ousman fortælle mere om MAJaC Week. 

HEAT-kursus i Gambia lykkedes

I juli afholdt Lars et sikkerhedskursus for journalister i Gambia. I juli var jeg i Gambia for at lave et såkaldt HEAT-kursus for journalister. Altså et kursus i Hostile eller Hazardous Environment Awareness Training. Et af de der kurser, hvor deltagerne bliver beskudt, angrebet, bortført, afhørt, taget til fange og forulykker på andre måder.

Read More

Psykologi motiverer frivillige

Lars har været på højskole med CISU. Her lærte han psykologiske redskaber til at skabe motivation og engagement hos frivillige. Læs om hans spændende erfaringer her!

Read More

På højskole med CISU

CISU inviterede sine medlemmer på højskoleweekend på Askov Højskole. Læs her, hvad Lars tog med sig af erfaringer om civilsamfundet, kolonialismen og “The White Gaze Problem”

Read More

Studieturen til Gambia er udsat

Den planlagte studietur til Gambia i december er desværre udsat på ubestemt tid, da Spies har aflyst alle afgange til Gambia frem til oktober 2023.  Vi vender snarest tilbage med en ny plan! Alle tilmeldte er kontaktet.

Read More

En ny bog fra Gambia på dansk? Ja, minsandten. Værd at læse? Absolut!

Det er langt fra hverdagskost, at der kommer en ny, dansk bog, hvor fortællingen udspiller sig i Gambia. Og når bogen, ”Lille Afrika”, så ovenikøbet er spændende læsning, så er det bare med at få fat i et eksemplar.  

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.