MAJaC fejrede akademiets succes med deres første MAJaC Week

MAJaC afholdt sin første MAJaC Week, der skulle fejre akademiets succes. Fejringen fandt sted fra d. 14.-16. marts med et hav af forskellige aktiviteter lige fra poetry slam til tovtrækning. Det var et stort hit hos både de studerende og underviserne. 

Af Marie Wedderkopp Svane 

“Den 13. marts 2013 blev MAJaC godkendt til at tilbyde en journalistuddannelse i Gambia. Dengang havde vi blot ét hold med 20 studerende. I dag har vi otte aktive hold med 20 studerende på hvert (…). Vi sætter denne uge af til at fejre, hvor langt vi er kommet.”

Sådan skriver MAJaC’s administrerende direktør, Sang Mendy, på Facebook. MAJaC, en forkortelse for Media Academy for Journalism and Communication, fejrede fra d. 14.-16. marts akademiets fremskridt med forskellige, festlige aktiviteter. 

Til eventet kunne man blandt andet opleve nyhedsoplæsning, debatter, poetry slam og livemusik. Dag to var dedikeret til sportens verden, hvor der var aktiviteter som fodbold, løb og tovtrækning for de studerende og underviserne.

Sara, der er studerende på MAJaC og medlem af organisationsudvalget for MAJaC, Week fortæller, at tanken bag ugen er at give de studerende mulighed for at udfolde og udforske talenter, som man ikke nødvendigvis oplever i klasseværelset. MAJaC tror på, at undervisning også skal være sjov, og det skulle ugen være et eksempel på, ifølge Sara.  

Ousman, der også er studerende og medlem af organisationsudvalget for MAJaC Week, fortæller, at ugen er til for at skabe kendskab til akademiet og for at vise, hvad MAJaC også kan tilbyde udover journalistik og kommunikation. 

I videoerne kan du høre Sara og Ousman fortælle mere om MAJaC Week. 

MAJaC’s Managing Director off to London for 8-week Fellowship Programme

Mr. Sang Mendy who is The Managing Director of the Media Academy for Journalism and Communication (MAJaC) is currently in London to attend the Chevening Africa Media Freedom Fellowship (CAMFF) programme.

Read More

World Press Freedom Day: GPU kræver nye medielove

I anledningen af den internationale dag for pressefrihed opfordrer Gambia Press Union (GPU) den gambiske regering til at fremskynde reformerne af medielovgivningen. 

Read More

Media Run varmer op til efter ramadanen

Media Run Challenge, der normalt samler 50-100 løbende journalister hveranden lørdag morgen kl. 8.00.

Read More

Parlamentsvalg i Gambia blev en lussing til præsidenten

18 ud af 53 pladser. Så ringe var udbyttet ved parlamentsvalget i Gambia den 8. april for præsident Adama Barrows parti, der nu bliver nødt til at række ud til andre partier. Og det er måske slet ikke så dårligt.

Read More

Kvindelige journalister sejrer og vækker journalistorganisation til live 

Kvindelige journalister vækker WOJAG (The Women Journalists Association of The Gambia) til live, efter organisationen har været i dvale de sidste 12 år.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.