GPU får nyt lederskab

Den nye GPU-præsident, Muhammed MS Bah, er en travl journalist og aktivist. Ved siden af alt det andet, han laver, er han også freelancer for FactCheck Gambia – se mere her: https://factcheckgambia.org/

Fagforeningen Gambia Press Union har valgt en ny leder og en ny bestyrelse på sin kongres den 29. november. I spidsen står tre safety trainers, som GAMES har trænet siden 2019.

Af Lars Møller

Den nye præsident for GPU hedder Muhammed MS Bah. Men alle kalder ham MS.

Han er journalist på avisen Foroyaa, og han er aktivist i flere organisationer. En af dem er GPU, hvor han har været vicepræsident de sidste tre år og safety trainer, træner i sikkerhed for journalister, de sidste to år.

Den nye vicepræsident for GPU er Isatou Keita, som er ny i GPU’s bestyrelse. Hun er kvinde, tv-journalist på GRTS og også en af de 10 safety trainers, som GAMES har trænet siden november 2019.

Endelig blev radiojournalisten Paul Steven Prierra fra Star FM nyvalgt som menigt medlem af bestyrelsen. Også han er safety trainer – og tidligere soldat i GAF, hvor han også har tjent i FN’s fredsbevarende styrker i Sudan.

Kvinder på vej frem

De øvrige fem medlemmer af bestyrelsen tæller to kvinder og tre mænd, alle nyvalgte – uden modkandidater. Freelancejournalisten Sally Jeng blev valgt som GPU’s nye kasserer.

Også Isatou og Paul Steven blev fredsvalgt, mens MS kæmpede om lederskabet med to andre kandidater. Læs mere i artiklen af Nasiru Deen, der arbejder i GPUs sekretariat (den er sat ind i bunden af denne artikel).

I den afgående bestyrelse var kun to kvinder. Nu er der tre, og de to af dem står sammen med MS i spidsen for de gambiske journalister.

Journalist Isatou Keita på job som journalist for den landsdækkende tv-station GRTS. Du kan se hende rapportere fra en politik-aktion, ‘Operation Occupy Space’, her: https://www.youtube.com/watch?v=znVZRy85hmA.

Tillykke

Som formand for GAMES har jeg mailet til MS og ønsket ham og hele bestyrelsen tillykke.

Og han mailede som altid positivt og glad tilbage – og ser som jeg frem til samarbejdet. Den imponerende signatur på hans mail taler for sig selv:

      Muhammed (MS) Bah

 • President Gambia Press Union
 • Assistant Editor Foroyaa Newspaper
 • Award Winning Journalist
 • Board Member Activista-The Gambia
 • National Coordinator Hopes of Tomorrow (HOT)
 • Former 2nd Vice President Young Journalist Association-The Gambia (YJAG)
 • Youth, Civil/Human Rights Advocate

Gambia Press Union Has A New Board

By Nasiru Deen

The Gambia Press Union (GPU) on the 29th October 2021 elected a new board at its triennial congress held at the Paradise Suites Hotel.

Former GPU Vice President, Muhammed M.S. Bah, was elected as the new President after winning thirty-six out of the seventy-three votes.

Bah succeeds Sheriff Bojang Jnr, who served as President of the GPU from September 2018 to October 2021.

The other candidates who contested for the position of President were Freelance Journalist, Omar Wally, who received twenty-eight votes, and Mustapha Ceesay, Editor-In-Chief of Kerr Fatou, who received nine votes.

In his acceptance speech, the president-elect Mr. Bah expressed his gratitude for being honored with the position of President of the GPU.

“I want to thank you all for your incredible work which you’ve done during testing times,” he said of the outgoing board. “I will do my best to build on your legacy by striving to meet the demands of our members.”

Bah said that this is a new era in Gambian media, and that “expectations are understandably high”. He said the members of the GPU should hold him and his board as “works starts today”.

The seven other members of new GPU executive were all elected unopposed

The new GPU executive board includes 5 men and 3 women:

 • Mr. Journalist Muhammed M.S. Bah of Foroyaa as President
 • Ms. Journalist Isatou Keita of GRTS as Vice President
 • Ms. Freelance Journalist Sally Jeng as Treasurer
 • Mr. Paul Steven Prierra of Star FM as Ordinary Member
 • Mr. Yusupha Bojang of the Network of Community Radios as Ordinary Member
 • Mr. Alieu Ceesay of QTV as Ordinary Member
 • Mr. Momodou Jawo of The Point Newspaper as Ordinary Member
 • Ms. Maimuna Baldeh of Bansang Community Radio as Ordinary Member

Gambisk journalist får revet skjorte itu efter vilkårlig anholdelse 

Gambisk journalist og chefredaktør, Yuseff Taylor, blev i starten af juli vilkårligt anholdt og sigtet for ”at hindre en politibetjent i at udføre sit arbejde”. Han blev tilbageholdt på politistationen i fire timer, efter han angiveligt forsøgte at rapportere om to anholdelser af Naneh Freda Gomez og Lamin Sey, der arbejder for den medicinske velgørenhedsorganisation, Global Home of Medical Mission (Global HoMM). 

Read More

Vil du med på studietur til Gambia 6. til 13. december?

Som nævnt inviterer GAMES på studietur til Gambia. Nu er der flere informationer, så læs med og kom med på en spændende og lærerig tur!

Read More

Sikkerhedskursus rammer tv-avisen

Vi var i tv-avisen i går – i GRTS, Gambias svar på DR. Historien handlede om sikkerhed for journalister, et fire dages HEAT-kursus – Hazadous Environment Awareness Training – som jeg har arbejdet på den sidste måneds tid.

Read More

Vil du med på studietur til Gambia i december?

Planlægningen af en ny studietur til Gambia skrider frem. Vi arbejder på, at den skal ligge fra den 6. til den 13. december 2022.

Read More

Public speaking for civile og bootcamp med soldater, krig og ballade

Formand Lars Møller skal til Gambia og dele sine erfaringer og viden på bedste training-of-trainers manér! Det involverer en sæk over hovedet, strips om håndledende, og så noget med at lade andre tale.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.