GAMES moderniserer – ud med generalerne

Af Lars Møller, formand for GAMES

Er det ikke lidt gammeldags at sige “generalforsamling”, når det nu er medlemmerne, og ikke generaler, der forsamles?

I GAMES moderniserer vedtægterne, giver dem et såkaldt make-over, så de bliver lidt lettere at forstå, med bedre forklaringer og mere tidssvarende ord. For eksempel foreslår bestyrelsen nu at kalde det en “Medlemsforsamling”, når vi holder årsmøde.

Sigende overskrifter
Vi bruger også mere sigende overskrifter. For eksempel foreslår vi:

  • §4. ”Sådan arbejde GAMES” – i stedet for ”Principper og arbejdsområder”.
  • § 6 “Sådan er GAMES bygget op” – i stedet for “Foreningsstruktur”.
  • §10. ”Hvem kan bruge foreningens penge og lave aftaler?” – i stedet for ”Tegning og afholdelse af foreningens udgifter”.
  • §12. Hvordan ændrer man vedtægterne? ” – i stedet for ”Vedtægtsændringer”.
  • §13. ”Hvordan nedlægger man foreningen?” – i stedet for ”Opløsning af foreningen”.
  • §15. ”Fra hvornår gælder vedtægterne?” – i stedet for ”Vedtægternes ikrafttræden”

Må man nu ikke sige formand mere?
På engelsk har jeg for længst vænnet mig til at sige chairperson. Det siger de gerne i Gambia. Nu skal vi nok vænne os til at sige forperson på dansk – og måske det mindre mundrette “næstforperson” om næstformanden.Det er i hvert fald, hvad vi foreslår i de  nye vedtægter.Men man må jo selvfølgelig sige, hvad man vil – det her begrænser ikke ytringsfriheden, det er jo medlemmerne selv, der helt frit bestemmer, hvad der der står i vedtægterne. Se hele forslaget til nye vedtægter her.

Alle andre principper
Bestyrelsen har også ryddet op i de mange forskellige codex og politikker, vi har haft, bl.a. som hasteløsninger for at efterkomme krav for donorer.

Tilbage står fire dokumenter:

  1. Code of Conduct
  2. Financial Manual
  3. GAMES’ principper for frikøb og honorering
  4. GAMES and the Sustainable Development Goals

“Afbudsrejse” til Gambia

Kan du huske, når vi som unge tog en hurtig beslutning og hoppede på en afbudsrejse med få dages varsel? Hvorfor skulle blive mindre fleksible, impulsive og eventyrlystne med alderen? Kort fortalt, så kan du stadig nå at komme med til Gambia med afgang den 10. Marts. Selvom der faktisk ingen afbud er. Vi er […]

Read More

Demokratisk krise i Senegal

Foto fra Unsplash Af Marianne Frederiksen Senegal er det eneste land på det vestafrikanske fastland, der aldrig har oplevet et kup, og i øvrigt heller aldrig tidligere har udsat et valg.  Også derfor er de sidste måneders politiske krise i Senegal fulgt tæt – ikke kun af naboerne i det lille land Gambia, men også […]

Read More

Drømmen i natflyet

og ofte, når man rejser alene, er det let at få nye venner. I natflyet møder jeg Osman og i stedet for at sove, fortæller vi hinanden, hvorfor vi er på vej til Gambia.

Read More

Peter træder ud af bestyrelsen – og fortæller dig, hvorfor du skal træde ind!

Peter skal videre efter to år som bestyrelsesmedlem i GAMES. Her kan du læse om Peters tid i GAMES og måske blive inspireret til, hvorfor du skal være vores næste bestyrelsesmedlem.

Read More

Kom til generalforsamling i GAMES 11. april

Sig nærmer tiden, hvor vi skal samles, vende året, der gik, og se fremad. Høre beretninger fra Gambia og snakke om nye ideer. 2024-generalforsamlingen i GAMES bliver torsdag den 11. april, kl. 16.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.