Gambisk gyser: Kom til valgaften på Café MellemFolk

  • Tid: Torsdag den 25. november kl. 19.30-22.00.
  • Sted: Café MellemFolk, Mejlgade 53, forhuset på 2. sal

Præsidentvalget i starten af december bliver en gyser for Gambia. Du kan høre hvorfor på det gamle Fronthuset, nu Café MellemFolk. Her vil GAMES’ aktivister med interview, film og oplæg tegne et billede af Gambias snørklede vej fra diktatur til demokrati.

Ungdommen og GAMES’ partnere førte an, da et stort flertal væltede landets diktator i 2017. Euforien var stor, håbet var grønt, alt kunne lade sig gøre. Vi bringer en beretning fra en af de unge.

I dag er det hele afløst af frustrationer over, hvor svært det faktisk er at holde fast i demokratiet. Den nye koalitionsregering endte hurtigt i ballade, hvor de forskellige partiers ministre gjorde alt for at undergrave hinanden. I får en rapport fra den politiske skyttegravskrig.

Den nye præsident Adama Barrow udviklede snart træk, der minder om forgængerens: Han brød med de partier, der bragte ham til magten. Han nægtede at dele magten som aftalt. Og han blev i stedet siddende på posten og dannede sit eget politiske parti. Hør mere om protesterne, der fulgte efter – og om civilsamfundets kamp for mere demokrati.

Valget står mellem at gå tilbage mod diktaturet – eller frem mod demokratiet.

  • Lige nu kæmper Barrow for genvalg i en alliance med den tidligere diktator Jammehs parti.
  • Mod sig har han en opposition, der stiller med fem andre kandidater. Den kandidat, der får flest stemmer, vinder – også selv om det bare er med 20% af stemmerne.
  • Men vil gambierne finde sig i sådan et resultat?

Det hører du mere om den 25. november kl. 19.30. Og om, hvordan du kan selv være med: På studieture, på kollega-til-kollega mission eller som aktivist i GAMES.

Kom og hør:

·       Peder ’Podcast’ Rasmussen, der lige er kommet hjem fra Gambia

·       Unge Peter Halkjær om at være ny aktivist i GAMES

·       Kandidat fra Afrika Studier, Rasmus Stouby, om at være i praktik i Gambia

·       Grand Old Flemming Seiersen om kollegialt samarbejde

·       Migranten Modou Lamin Jatta om, hvad jungletrommerne fortæller

·       Den unge tv-journalist, Baboucarr Sey, der satte ild til Jammes Valgsvindel

·       Madam Marie-Louise Arnfast om studieture for begyndere

Det er gratis at være med, peanuts er gratis, og du får også en øl eller vand. Så send os gerne en mail, hvis du kommer – til games@gambiamediasupport.org – så vi kan købe nok ind 😊

Venlig hilsen aftenens værter og ulands-veraner, Jesper Heldgaard og Lars Møller

Gambisk journalist får revet skjorte itu efter vilkårlig anholdelse 

Gambisk journalist og chefredaktør, Yuseff Taylor, blev i starten af juli vilkårligt anholdt og sigtet for ”at hindre en politibetjent i at udføre sit arbejde”. Han blev tilbageholdt på politistationen i fire timer, efter han angiveligt forsøgte at rapportere om to anholdelser af Naneh Freda Gomez og Lamin Sey, der arbejder for den medicinske velgørenhedsorganisation, Global Home of Medical Mission (Global HoMM). 

Read More

Vil du med på studietur til Gambia 6. til 13. december?

Som nævnt inviterer GAMES på studietur til Gambia. Nu er der flere informationer, så læs med og kom med på en spændende og lærerig tur!

Read More

Sikkerhedskursus rammer tv-avisen

Vi var i tv-avisen i går – i GRTS, Gambias svar på DR. Historien handlede om sikkerhed for journalister, et fire dages HEAT-kursus – Hazadous Environment Awareness Training – som jeg har arbejdet på den sidste måneds tid.

Read More

Vil du med på studietur til Gambia i december?

Planlægningen af en ny studietur til Gambia skrider frem. Vi arbejder på, at den skal ligge fra den 6. til den 13. december 2022.

Read More

Public speaking for civile og bootcamp med soldater, krig og ballade

Formand Lars Møller skal til Gambia og dele sine erfaringer og viden på bedste training-of-trainers manér! Det involverer en sæk over hovedet, strips om håndledende, og så noget med at lade andre tale.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.