Gambisk gyser: Kom til valgaften på Café MellemFolk

  • Tid: Torsdag den 25. november kl. 19.30-22.00.
  • Sted: Café MellemFolk, Mejlgade 53, forhuset på 2. sal

Præsidentvalget i starten af december bliver en gyser for Gambia. Du kan høre hvorfor på det gamle Fronthuset, nu Café MellemFolk. Her vil GAMES’ aktivister med interview, film og oplæg tegne et billede af Gambias snørklede vej fra diktatur til demokrati.

Ungdommen og GAMES’ partnere førte an, da et stort flertal væltede landets diktator i 2017. Euforien var stor, håbet var grønt, alt kunne lade sig gøre. Vi bringer en beretning fra en af de unge.

I dag er det hele afløst af frustrationer over, hvor svært det faktisk er at holde fast i demokratiet. Den nye koalitionsregering endte hurtigt i ballade, hvor de forskellige partiers ministre gjorde alt for at undergrave hinanden. I får en rapport fra den politiske skyttegravskrig.

Den nye præsident Adama Barrow udviklede snart træk, der minder om forgængerens: Han brød med de partier, der bragte ham til magten. Han nægtede at dele magten som aftalt. Og han blev i stedet siddende på posten og dannede sit eget politiske parti. Hør mere om protesterne, der fulgte efter – og om civilsamfundets kamp for mere demokrati.

Valget står mellem at gå tilbage mod diktaturet – eller frem mod demokratiet.

  • Lige nu kæmper Barrow for genvalg i en alliance med den tidligere diktator Jammehs parti.
  • Mod sig har han en opposition, der stiller med fem andre kandidater. Den kandidat, der får flest stemmer, vinder – også selv om det bare er med 20% af stemmerne.
  • Men vil gambierne finde sig i sådan et resultat?

Det hører du mere om den 25. november kl. 19.30. Og om, hvordan du kan selv være med: På studieture, på kollega-til-kollega mission eller som aktivist i GAMES.

Kom og hør:

·       Peder ’Podcast’ Rasmussen, der lige er kommet hjem fra Gambia

·       Unge Peter Halkjær om at være ny aktivist i GAMES

·       Kandidat fra Afrika Studier, Rasmus Stouby, om at være i praktik i Gambia

·       Grand Old Flemming Seiersen om kollegialt samarbejde

·       Migranten Modou Lamin Jatta om, hvad jungletrommerne fortæller

·       Den unge tv-journalist, Baboucarr Sey, der satte ild til Jammes Valgsvindel

·       Madam Marie-Louise Arnfast om studieture for begyndere

Det er gratis at være med, peanuts er gratis, og du får også en øl eller vand. Så send os gerne en mail, hvis du kommer – til games@gambiamediasupport.org – så vi kan købe nok ind 😊

Venlig hilsen aftenens værter og ulands-veraner, Jesper Heldgaard og Lars Møller

MAJaC’s Managing Director off to London for 8-week Fellowship Programme

Mr. Sang Mendy who is The Managing Director of the Media Academy for Journalism and Communication (MAJaC) is currently in London to attend the Chevening Africa Media Freedom Fellowship (CAMFF) programme.

Read More

World Press Freedom Day: GPU kræver nye medielove

I anledningen af den internationale dag for pressefrihed opfordrer Gambia Press Union (GPU) den gambiske regering til at fremskynde reformerne af medielovgivningen. 

Read More

Media Run varmer op til efter ramadanen

Media Run Challenge, der normalt samler 50-100 løbende journalister hveranden lørdag morgen kl. 8.00.

Read More

Parlamentsvalg i Gambia blev en lussing til præsidenten

18 ud af 53 pladser. Så ringe var udbyttet ved parlamentsvalget i Gambia den 8. april for præsident Adama Barrows parti, der nu bliver nødt til at række ud til andre partier. Og det er måske slet ikke så dårligt.

Read More

Kvindelige journalister sejrer og vækker journalistorganisation til live 

Kvindelige journalister vækker WOJAG (The Women Journalists Association of The Gambia) til live, efter organisationen har været i dvale de sidste 12 år.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.