Gambisk gyser: Kom til valgaften på Café MellemFolk

  • Tid: Torsdag den 25. november kl. 19.30-22.00.
  • Sted: Café MellemFolk, Mejlgade 53, forhuset på 2. sal

Præsidentvalget i starten af december bliver en gyser for Gambia. Du kan høre hvorfor på det gamle Fronthuset, nu Café MellemFolk. Her vil GAMES’ aktivister med interview, film og oplæg tegne et billede af Gambias snørklede vej fra diktatur til demokrati.

Ungdommen og GAMES’ partnere førte an, da et stort flertal væltede landets diktator i 2017. Euforien var stor, håbet var grønt, alt kunne lade sig gøre. Vi bringer en beretning fra en af de unge.

I dag er det hele afløst af frustrationer over, hvor svært det faktisk er at holde fast i demokratiet. Den nye koalitionsregering endte hurtigt i ballade, hvor de forskellige partiers ministre gjorde alt for at undergrave hinanden. I får en rapport fra den politiske skyttegravskrig.

Den nye præsident Adama Barrow udviklede snart træk, der minder om forgængerens: Han brød med de partier, der bragte ham til magten. Han nægtede at dele magten som aftalt. Og han blev i stedet siddende på posten og dannede sit eget politiske parti. Hør mere om protesterne, der fulgte efter – og om civilsamfundets kamp for mere demokrati.

Valget står mellem at gå tilbage mod diktaturet – eller frem mod demokratiet.

  • Lige nu kæmper Barrow for genvalg i en alliance med den tidligere diktator Jammehs parti.
  • Mod sig har han en opposition, der stiller med fem andre kandidater. Den kandidat, der får flest stemmer, vinder – også selv om det bare er med 20% af stemmerne.
  • Men vil gambierne finde sig i sådan et resultat?

Det hører du mere om den 25. november kl. 19.30. Og om, hvordan du kan selv være med: På studieture, på kollega-til-kollega mission eller som aktivist i GAMES.

Kom og hør:

·       Peder ’Podcast’ Rasmussen, der lige er kommet hjem fra Gambia

·       Unge Peter Halkjær om at være ny aktivist i GAMES

·       Kandidat fra Afrika Studier, Rasmus Stouby, om at være i praktik i Gambia

·       Grand Old Flemming Seiersen om kollegialt samarbejde

·       Migranten Modou Lamin Jatta om, hvad jungletrommerne fortæller

·       Den unge tv-journalist, Baboucarr Sey, der satte ild til Jammes Valgsvindel

·       Madam Marie-Louise Arnfast om studieture for begyndere

Det er gratis at være med, peanuts er gratis, og du får også en øl eller vand. Så send os gerne en mail, hvis du kommer – til games@gambiamediasupport.org – så vi kan købe nok ind 😊

Venlig hilsen aftenens værter og ulands-veraner, Jesper Heldgaard og Lars Møller

HEAT-kursus i Gambia lykkedes

I juli afholdt Lars et sikkerhedskursus for journalister i Gambia. I juli var jeg i Gambia for at lave et såkaldt HEAT-kursus for journalister. Altså et kursus i Hostile eller Hazardous Environment Awareness Training. Et af de der kurser, hvor deltagerne bliver beskudt, angrebet, bortført, afhørt, taget til fange og forulykker på andre måder.

Read More

Psykologi motiverer frivillige

Lars har været på højskole med CISU. Her lærte han psykologiske redskaber til at skabe motivation og engagement hos frivillige. Læs om hans spændende erfaringer her!

Read More

På højskole med CISU

CISU inviterede sine medlemmer på højskoleweekend på Askov Højskole. Læs her, hvad Lars tog med sig af erfaringer om civilsamfundet, kolonialismen og “The White Gaze Problem”

Read More

Studieturen til Gambia er udsat

Den planlagte studietur til Gambia i december er desværre udsat på ubestemt tid, da Spies har aflyst alle afgange til Gambia frem til oktober 2023.  Vi vender snarest tilbage med en ny plan! Alle tilmeldte er kontaktet.

Read More

En ny bog fra Gambia på dansk? Ja, minsandten. Værd at læse? Absolut!

Det er langt fra hverdagskost, at der kommer en ny, dansk bog, hvor fortællingen udspiller sig i Gambia. Og når bogen, ”Lille Afrika”, så ovenikøbet er spændende læsning, så er det bare med at få fat i et eksemplar.  

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *