Gambisk gyser: Kom til valgaften på Café MellemFolk

  • Tid: Torsdag den 25. november kl. 19.30-22.00.
  • Sted: Café MellemFolk, Mejlgade 53, forhuset på 2. sal

Præsidentvalget i starten af december bliver en gyser for Gambia. Du kan høre hvorfor på det gamle Fronthuset, nu Café MellemFolk. Her vil GAMES’ aktivister med interview, film og oplæg tegne et billede af Gambias snørklede vej fra diktatur til demokrati.

Ungdommen og GAMES’ partnere førte an, da et stort flertal væltede landets diktator i 2017. Euforien var stor, håbet var grønt, alt kunne lade sig gøre. Vi bringer en beretning fra en af de unge.

I dag er det hele afløst af frustrationer over, hvor svært det faktisk er at holde fast i demokratiet. Den nye koalitionsregering endte hurtigt i ballade, hvor de forskellige partiers ministre gjorde alt for at undergrave hinanden. I får en rapport fra den politiske skyttegravskrig.

Den nye præsident Adama Barrow udviklede snart træk, der minder om forgængerens: Han brød med de partier, der bragte ham til magten. Han nægtede at dele magten som aftalt. Og han blev i stedet siddende på posten og dannede sit eget politiske parti. Hør mere om protesterne, der fulgte efter – og om civilsamfundets kamp for mere demokrati.

Valget står mellem at gå tilbage mod diktaturet – eller frem mod demokratiet.

  • Lige nu kæmper Barrow for genvalg i en alliance med den tidligere diktator Jammehs parti.
  • Mod sig har han en opposition, der stiller med fem andre kandidater. Den kandidat, der får flest stemmer, vinder – også selv om det bare er med 20% af stemmerne.
  • Men vil gambierne finde sig i sådan et resultat?

Det hører du mere om den 25. november kl. 19.30. Og om, hvordan du kan selv være med: På studieture, på kollega-til-kollega mission eller som aktivist i GAMES.

Kom og hør:

·       Peder ’Podcast’ Rasmussen, der lige er kommet hjem fra Gambia

·       Unge Peter Halkjær om at være ny aktivist i GAMES

·       Kandidat fra Afrika Studier, Rasmus Stouby, om at være i praktik i Gambia

·       Grand Old Flemming Seiersen om kollegialt samarbejde

·       Migranten Modou Lamin Jatta om, hvad jungletrommerne fortæller

·       Den unge tv-journalist, Baboucarr Sey, der satte ild til Jammes Valgsvindel

·       Madam Marie-Louise Arnfast om studieture for begyndere

Det er gratis at være med, peanuts er gratis, og du får også en øl eller vand. Så send os gerne en mail, hvis du kommer – til games@gambiamediasupport.org – så vi kan købe nok ind 😊

Venlig hilsen aftenens værter og ulands-veraner, Jesper Heldgaard og Lars Møller

Aktivist ved et tilfælde

Et nyt GAMES-medlem tager på sin første frivillige mission til Gambia på fredag. Ditte Rosenkrantz-Theil fortæller her om, hvad rejsen får ud på. Hun vil følge op det det svømmeprojekt, som startede for fem år siden med Sportsjournalisterne og to svømme-organisationer – for at lære gambierne at svømme.

Read More

Mayday fra Gambia

I sommer sendte GAMES formand denne rapport hjem fra Gambia – et nødråb efter endnu flere druknede ud for kysten ved Leybato, hvor mange af de frivillige bor.

Read More

Husk at tilmelde dig det store valgmøde på torsdag den 25. november på Café MellemFolk!

Som du nok ved, inviterer GAMES dig til en spændende valgaften på torsdag den 25. november kl. 19.30 på Café MellemFolk – helt gratis og med stort udbytte. Det bliver en aften, hvor vi i fællesskab stiller skarpt på og prøver at forstå Gambias rejse fra diktatur til demokrati, og hvorfor valget den 4. december […]

Read More

GPU får nyt lederskab

Den nye GPU-præsident, Muhammed MS Bah, er en travl journalist og aktivist. Ved siden af alt det andet, han laver, er han også freelancer for FactCheck Gambia – se mere her: https://factcheckgambia.org/ Fagforeningen Gambia Press Union har valgt en ny leder og en ny bestyrelse på sin kongres den 29. november. I spidsen står tre […]

Read More

Formanden sender nyt fra Sydfronten

To vælgere med børn – hjemme hos min ven, skrædderen Yankuba og hans kone Binte. Det er deres fremtid som er på spil. Af Lars Møller Beretning 1: Torsdag aften tager jeg til Gambia. Kufferten er pakket, så jeg kan tage af sted efter valgmødet på Café MellemFolk, overnatte i toget og flyve næste morgen. […]

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *