Formanden sender nyt fra Sydfronten

To vælgere med børn – hjemme hos min ven, skrædderen Yankuba og hans kone Binte. Det er deres fremtid som er på spil.

Af Lars Møller

Beretning 1: Torsdag aften tager jeg til Gambia. Kufferten er pakket, så jeg kan tage af sted efter valgmødet på Café MellemFolk, overnatte i toget og flyve næste morgen.

Mens medierne boltrer sig i nyheder fra Østfronten mod Belarus tager jeg ned til Sydfronten, hvor Gambia topper listen over migranter på vej mod Danmark.

Lige nu står landet i et vadested, i en valgkamp om Gambias fremtid. Det er det første frie valg i Gambia, så der er ikke så mange erfaringer med at få det hele til at gå rigtigt for sig.

Ligesom der i den første valgperiode som demokrati ikke var nogen erfaringer med at regere landet i en demokratisk koalition. Eller med at opbygge en demokratisk administration. Mange ting er første gang.

Hvor ligger fremtiden?

Hvordan valget går er med til at bestemme, om migranternes søgen mod Europa fortsætter, vokser eller aftager – og om de gambiske vælgere efterfølgende møder landets fremtid med optimisme eller pessimisme.

GAMES arbejde i Gambia handler overordnet om præcis det tema, men konkret handler min rejse om mange andre ting.

Først og fremmest skal jeg arbejde med journalisternes sikkerhed, når de dækker valg, demonstrationer og magtfulde mennesker – hele det safety program, vi nu har arbejdet med i nogle år, som er støttet af både International Media Support og CISU.

Gambia ved en korsvej – her efter en vindfælde blokerede vejen under en nylig windstorm. Dem er der kommet flere af med klimaforandringerne.

Følg med i valget

Derudover skal jeg arbejde med den nye bestyrelse i fagforeningen Gambia Press Union, med deres partnere i civilsamfundet og med medieakademiets election network og fact-check program.

Og så vil jeg selvfølgelig følge med i valgkampen frem til valget den 4. december – og i dagene derefter.

Du er velkommen til at følge med i det hele på Facebook.com/GambiaMediaSupport. Jeg har nemlig lovet vores redaktør Sofie Holbek at sende små opdateringer hjem i de par uger, jeg er afsted.

MAJaC’s Managing Director off to London for 8-week Fellowship Programme

Mr. Sang Mendy who is The Managing Director of the Media Academy for Journalism and Communication (MAJaC) is currently in London to attend the Chevening Africa Media Freedom Fellowship (CAMFF) programme.

Read More

World Press Freedom Day: GPU kræver nye medielove

I anledningen af den internationale dag for pressefrihed opfordrer Gambia Press Union (GPU) den gambiske regering til at fremskynde reformerne af medielovgivningen. 

Read More

Media Run varmer op til efter ramadanen

Media Run Challenge, der normalt samler 50-100 løbende journalister hveranden lørdag morgen kl. 8.00.

Read More

Parlamentsvalg i Gambia blev en lussing til præsidenten

18 ud af 53 pladser. Så ringe var udbyttet ved parlamentsvalget i Gambia den 8. april for præsident Adama Barrows parti, der nu bliver nødt til at række ud til andre partier. Og det er måske slet ikke så dårligt.

Read More

Kvindelige journalister sejrer og vækker journalistorganisation til live 

Kvindelige journalister vækker WOJAG (The Women Journalists Association of The Gambia) til live, efter organisationen har været i dvale de sidste 12 år.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.