Final Report – Empowering Civil Society Advocates

Mr. Wilfred lever sammen med sin kone og deres datter. Han er lam i begge ben. Danske Handicaporganisationer støtter familien bl.a. gennem undervisning indenfor landbrug og økonomisk støtte og håber herved, at familien bliver i stand til at klare sig selv (kilde: ABC-film)

Af Marianne Frederiksen

Empowering Civil Society Advocates – bare titlen på det netop afsluttet projekt med vores partner MAJAC giver en lyst til at engagere sig og at bidrage. Og når man læser den afsluttende evaluering om projektet, er det svært ikke at blive begejstret for de resultater, som er opnået i Gambia i det sidste år trods ”long distance teaching og monitorering”.  Det er altså særligt at stå i sin stue i Danmark og undervise en skare organisationsledere på en svigtende zoom-forbindelse med konstante lydudfald, fordi der stadig ikke er indkøbt den rundbordsmikrofon, som har været på ”to do listen” i mange måneder.  Derfor er det så dejligt at læse, at det faktisk er lykkedes at inspirere med ideer på trods af de arbejdsbetingelser som corona-epidemien har givet. 

Fortællingen starter i Norduganda i 2010 en flygtningelejr helt oppe ved grænsen til Sudan.  Her lever de mest sårbare stadig som internt fordrevne efter den uendeligt lange og brutale konflikt med Lord Resistance Army, der er mest kendt for træne og bruge børnesoldater.

Der er stadig en høj tilstedeværelse af internationale udviklingsorganisationer i området, men der mangler udviklingsprojekter, som omfatter mennesker med handicap.

I en ”long distance workshop” med deltagelse af organisationsledere fra mange forskellige civilsamfundsorganisationer i Gambia, blev der vist en lille film om inklusion af mennesker med handicap i et hverdagsprojekt. Filmen, som er produceret af DH (Danske Handicaporganisationer) og ABC-film skildrer, hvordan hovedpersonen Wilfred igen kan forsørge sin lille familie og tør drømme og sætte sig mål.

Se den positive film her, som fik managerne i Gambia til at beslutte sig for at gå sammen.  

Visningen i Gambia resulterede i at der nu er opbakning blandt alle civilsamfundsorganisationer til at støtte sammenslutningen af handicaporganisationerne i deres arbejde for at få vedtaget en ny handicaplovgivning.

http://player.vimeo.com/video/25452778?title=0&byline=0&portrait=1&autoplay=1

Filmen varer mindre end 5 minutter.

HEAT-kursus i Gambia lykkedes

I juli afholdt Lars et sikkerhedskursus for journalister i Gambia. I juli var jeg i Gambia for at lave et såkaldt HEAT-kursus for journalister. Altså et kursus i Hostile eller Hazardous Environment Awareness Training. Et af de der kurser, hvor deltagerne bliver beskudt, angrebet, bortført, afhørt, taget til fange og forulykker på andre måder.

Read More

Psykologi motiverer frivillige

Lars har været på højskole med CISU. Her lærte han psykologiske redskaber til at skabe motivation og engagement hos frivillige. Læs om hans spændende erfaringer her!

Read More

På højskole med CISU

CISU inviterede sine medlemmer på højskoleweekend på Askov Højskole. Læs her, hvad Lars tog med sig af erfaringer om civilsamfundet, kolonialismen og “The White Gaze Problem”

Read More

Studieturen til Gambia er udsat

Den planlagte studietur til Gambia i december er desværre udsat på ubestemt tid, da Spies har aflyst alle afgange til Gambia frem til oktober 2023.  Vi vender snarest tilbage med en ny plan! Alle tilmeldte er kontaktet.

Read More

En ny bog fra Gambia på dansk? Ja, minsandten. Værd at læse? Absolut!

Det er langt fra hverdagskost, at der kommer en ny, dansk bog, hvor fortællingen udspiller sig i Gambia. Og når bogen, ”Lille Afrika”, så ovenikøbet er spændende læsning, så er det bare med at få fat i et eksemplar.  

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *