Final Report – Empowering Civil Society Advocates

Mr. Wilfred lever sammen med sin kone og deres datter. Han er lam i begge ben. Danske Handicaporganisationer støtter familien bl.a. gennem undervisning indenfor landbrug og økonomisk støtte og håber herved, at familien bliver i stand til at klare sig selv (kilde: ABC-film)

Af Marianne Frederiksen

Empowering Civil Society Advocates – bare titlen på det netop afsluttet projekt med vores partner MAJAC giver en lyst til at engagere sig og at bidrage. Og når man læser den afsluttende evaluering om projektet, er det svært ikke at blive begejstret for de resultater, som er opnået i Gambia i det sidste år trods ”long distance teaching og monitorering”.  Det er altså særligt at stå i sin stue i Danmark og undervise en skare organisationsledere på en svigtende zoom-forbindelse med konstante lydudfald, fordi der stadig ikke er indkøbt den rundbordsmikrofon, som har været på ”to do listen” i mange måneder.  Derfor er det så dejligt at læse, at det faktisk er lykkedes at inspirere med ideer på trods af de arbejdsbetingelser som corona-epidemien har givet. 

Fortællingen starter i Norduganda i 2010 en flygtningelejr helt oppe ved grænsen til Sudan.  Her lever de mest sårbare stadig som internt fordrevne efter den uendeligt lange og brutale konflikt med Lord Resistance Army, der er mest kendt for træne og bruge børnesoldater.

Der er stadig en høj tilstedeværelse af internationale udviklingsorganisationer i området, men der mangler udviklingsprojekter, som omfatter mennesker med handicap.

I en ”long distance workshop” med deltagelse af organisationsledere fra mange forskellige civilsamfundsorganisationer i Gambia, blev der vist en lille film om inklusion af mennesker med handicap i et hverdagsprojekt. Filmen, som er produceret af DH (Danske Handicaporganisationer) og ABC-film skildrer, hvordan hovedpersonen Wilfred igen kan forsørge sin lille familie og tør drømme og sætte sig mål.

Se den positive film her, som fik managerne i Gambia til at beslutte sig for at gå sammen.  

Visningen i Gambia resulterede i at der nu er opbakning blandt alle civilsamfundsorganisationer til at støtte sammenslutningen af handicaporganisationerne i deres arbejde for at få vedtaget en ny handicaplovgivning.

Filmen varer mindre end 5 minutter.

Vil du med på studietur til Gambia i december?

Planlægningen af en ny studietur til Gambia skrider frem. Vi arbejder på, at den skal ligge fra den 6. til den 13. december 2022.

Read More

Public speaking for civile og bootcamp med soldater, krig og ballade

Formand Lars Møller skal til Gambia og dele sine erfaringer og viden på bedste training-of-trainers manér! Det involverer en sæk over hovedet, strips om håndledende, og så noget med at lade andre tale.

Read More

Vi har fået nyt bestyrelsesmedlem!

Vi er glade for at kunne fortælle, at GAMES har fået nyt bestyrelsesmedlem! Og I kender ham allerede godt. Det er Peter Halkjær, der er gået fra at være vores studentermedhjælper til at være en del af bestyrelsen. Mød ham i denne artikel.

Read More

GPU’s formand er nu en del af internationalt ligestillingsråd

Nu sidder Gambia Press Unions (GPU) formand, Muhammed S. Bah, med ved bordet, når International Federation of Journalists’ (IFJ) ligestillingsråd guider projekter og politikker, der vedrører køn.

Read More

MAJaC’s Managing Director off to London for 8-week Fellowship Programme

Mr. Sang Mendy who is The Managing Director of the Media Academy for Journalism and Communication (MAJaC) is currently in London to attend the Chevening Africa Media Freedom Fellowship (CAMFF) programme.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.