Final Report – Empowering Civil Society Advocates

Mr. Wilfred lever sammen med sin kone og deres datter. Han er lam i begge ben. Danske Handicaporganisationer støtter familien bl.a. gennem undervisning indenfor landbrug og økonomisk støtte og håber herved, at familien bliver i stand til at klare sig selv (kilde: ABC-film)

Af Marianne Frederiksen

Empowering Civil Society Advocates – bare titlen på det netop afsluttet projekt med vores partner MAJAC giver en lyst til at engagere sig og at bidrage. Og når man læser den afsluttende evaluering om projektet, er det svært ikke at blive begejstret for de resultater, som er opnået i Gambia i det sidste år trods ”long distance teaching og monitorering”.  Det er altså særligt at stå i sin stue i Danmark og undervise en skare organisationsledere på en svigtende zoom-forbindelse med konstante lydudfald, fordi der stadig ikke er indkøbt den rundbordsmikrofon, som har været på ”to do listen” i mange måneder.  Derfor er det så dejligt at læse, at det faktisk er lykkedes at inspirere med ideer på trods af de arbejdsbetingelser som corona-epidemien har givet. 

Fortællingen starter i Norduganda i 2010 en flygtningelejr helt oppe ved grænsen til Sudan.  Her lever de mest sårbare stadig som internt fordrevne efter den uendeligt lange og brutale konflikt med Lord Resistance Army, der er mest kendt for træne og bruge børnesoldater.

Der er stadig en høj tilstedeværelse af internationale udviklingsorganisationer i området, men der mangler udviklingsprojekter, som omfatter mennesker med handicap.

I en ”long distance workshop” med deltagelse af organisationsledere fra mange forskellige civilsamfundsorganisationer i Gambia, blev der vist en lille film om inklusion af mennesker med handicap i et hverdagsprojekt. Filmen, som er produceret af DH (Danske Handicaporganisationer) og ABC-film skildrer, hvordan hovedpersonen Wilfred igen kan forsørge sin lille familie og tør drømme og sætte sig mål.

Se den positive film her, som fik managerne i Gambia til at beslutte sig for at gå sammen.  

Visningen i Gambia resulterede i at der nu er opbakning blandt alle civilsamfundsorganisationer til at støtte sammenslutningen af handicaporganisationerne i deres arbejde for at få vedtaget en ny handicaplovgivning.

Filmen varer mindre end 5 minutter.

Kom med til GAMES-fest – med tropisk mad og musik, lys sommernat og storskærm til EM

GAMES inviterer til generalforsamling og fødselsdag! Her kan du finde programmet samt info om tildmelding til arrangementet.

Read More

Nu moderniserer vi GAMES’ vedtægter

GAMES opdaterer vedtægterne – sådan her ser forslaget fra bestyrelsen ud…

Read More

GAMES scorer projekt-hattrick

GAMES har fået bevilling til 3 nye projekter, og vi er ellevilde. Få et kort overblik over dem her.

Read More

Nyt Projekt: Gambia går til valg – vi hjælper med fakta-tjek, podcasts og træning

Der er valg i Gambia i december 2021. Med støtte fra CISU sætter GAMES gang i et projekt der skal hjælpe journalister og CSO’er med at dække valget bedst muligt.

Read More

Efterlysning: Vil du være med til at udvikle fakta-tjek i Gambia?

VI har brug for din hjælp!
Vil du, eller en du kender, hjælpe GAMES med at indsamle og videreformidle viden om fakta-tjek?

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *