Final Report – Empowering Civil Society Advocates

Mr. Wilfred lever sammen med sin kone og deres datter. Han er lam i begge ben. Danske Handicaporganisationer støtter familien bl.a. gennem undervisning indenfor landbrug og økonomisk støtte og håber herved, at familien bliver i stand til at klare sig selv (kilde: ABC-film)

Af Marianne Frederiksen

Empowering Civil Society Advocates – bare titlen på det netop afsluttet projekt med vores partner MAJAC giver en lyst til at engagere sig og at bidrage. Og når man læser den afsluttende evaluering om projektet, er det svært ikke at blive begejstret for de resultater, som er opnået i Gambia i det sidste år trods ”long distance teaching og monitorering”.  Det er altså særligt at stå i sin stue i Danmark og undervise en skare organisationsledere på en svigtende zoom-forbindelse med konstante lydudfald, fordi der stadig ikke er indkøbt den rundbordsmikrofon, som har været på ”to do listen” i mange måneder.  Derfor er det så dejligt at læse, at det faktisk er lykkedes at inspirere med ideer på trods af de arbejdsbetingelser som corona-epidemien har givet. 

Fortællingen starter i Norduganda i 2010 en flygtningelejr helt oppe ved grænsen til Sudan.  Her lever de mest sårbare stadig som internt fordrevne efter den uendeligt lange og brutale konflikt med Lord Resistance Army, der er mest kendt for træne og bruge børnesoldater.

Der er stadig en høj tilstedeværelse af internationale udviklingsorganisationer i området, men der mangler udviklingsprojekter, som omfatter mennesker med handicap.

I en ”long distance workshop” med deltagelse af organisationsledere fra mange forskellige civilsamfundsorganisationer i Gambia, blev der vist en lille film om inklusion af mennesker med handicap i et hverdagsprojekt. Filmen, som er produceret af DH (Danske Handicaporganisationer) og ABC-film skildrer, hvordan hovedpersonen Wilfred igen kan forsørge sin lille familie og tør drømme og sætte sig mål.

Se den positive film her, som fik managerne i Gambia til at beslutte sig for at gå sammen.  

Visningen i Gambia resulterede i at der nu er opbakning blandt alle civilsamfundsorganisationer til at støtte sammenslutningen af handicaporganisationerne i deres arbejde for at få vedtaget en ny handicaplovgivning.

Filmen varer mindre end 5 minutter.

Et tilbageblik på en livlig måned i Gambisk politik

Det er nu snart en måned siden, at den gambiske befolkning kastede deres marmorkugle-stemmer i det, der er blevet kaldt det første frie, demokratiske valg i Gambia, hvor det lykkedes den siddende præsident Adama Barrow fra National People’s Party (NPP) at genvinde magten.

Read More

Isoleret med Corona i Gambia

Lars Møller lovede for meget, da han sidst i november skrev i GAMES nyhedsbrev: ”Formanden sender nyt fra Sydfronten”. For det skulle blive løgn.

Read More

Bæredygtig svømmeundervisning i Gambia

10. december vendte Ditte hjem fra studie- og inspirationstur til Gambia. Missionen var at få en fornemmelse af landet og dets svømmekultur. Formålet var at finde en måde til at opskalere svømmeundervisningsprojektet Swim for Life Gambia, der er søsat af livreddere, svømmetrænere og nogle sportsjournalister.

Read More

Reportage fra Gambias første frie valg

Pling, siger det, da vælgeren slipper sit tag i den marmorkugle, hun lige har fået udleveret. Inde bag forhænget havde hun holdt sin kugle hen over hullet i den valgurne, som bærer hendes kandidats navn. Da hun slap den, faldt kuglen ned og ramte en klokke under hullet: Pling!

Read More

Aktivist ved et tilfælde

Et nyt GAMES-medlem tager på sin første frivillige mission til Gambia på fredag. Ditte Rosenkrantz-Theil fortæller her om, hvad rejsen får ud på. Hun vil følge op det det svømmeprojekt, som startede for fem år siden med Sportsjournalisterne og to svømme-organisationer – for at lære gambierne at svømme.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *