Mød GAMES!

Jose

Josefine gik sidste år fra at være studentermedhjælper til at få en plads i bestyrelsen. Som det yngste medlem i bestyrelsen, giver hun GAMES et par nye briller at se igennem. Her fortæller hun lidt om overgangen til bestyrelsen, og hvad det har af betydning for både hende og organisationen.

JOSEFINE GULBÆK OLSEN

Jeg blev uddannet i analytisk journalistik fra Aarhus Universitet i efteråret. Udover GAMES, har jeg før lavet kommunikation for foreninger og festivaler. 

Hvorfor valgte du at fortsætte som frivillig bestyrelsen, efter du stoppede som studentermedhjælper? 

I sidste forår var der to bestyrelsesmedlemmer, der valgte ikke at genopstille, og derfor var der ledige pladser i bestyrelsen. Jeg blev – til min store overraskelse – spurgt om jeg kunne have interesse i at træde ind i bestyrelsen.

Jeg takkede ja, fordi jeg så det som en kæmpe tillidserklæring fra de andre i GAMES og som en mulighed for at udvikle mig personligt og få erfaring med udviklingsarbejde. 

Derudover har jeg som journalist en faglig interesse i at skabe bedre forudsætninger for, at journalister og mediefolk i Gambia kan udøve deres profession risikofrit, fordi det er en central komponent i vejen mod demokrati. 

Hvad laver du som bestyrelsesmedlem? 

På nuværende tidspunkt har jeg lidt forskellige kasketter på i bestyrelsen.

Først og fremmest har GAMES i noget tid haft et ønske om at tiltrække flere unge til organisationen. Derfor er en af mine roller at være med til at ideudvikle projekter og initiativer, der kan engagere studerende i GAMES og etablere et større netværk blandt unge. 

Jeg er også med til at udvikle et nyt MAJaC-projekt, hvilket er en lærerig proces for mig, fordi jeg får indsigt i, hvordan man stabler et projekt på benene.

Derudover er jeg i samarbejde med vores studentermedhjælpere med til at udvikle GAMES’ kommunikation og platforme. 

Hvad er dine udfordringer, eller hvilke har du tidligere haft, i dit arbejde i organisationen?

Corona har generelt været en stor udfordring for vores arbejde. Især fordi vi to gange har måtte aflyse en rejse til Gambia på grund af restriktioner. 

Mange opgaver og møder kan heldigvis klares online. Men jeg har glædet mig til at komme ned og skabe en relation til vores partnere, møde de studerende og generelt danne mig et indtryk af den kontekst, som de gambiske journalister navigerer i. 

Hvad glæder du dig til at opnå i bestyrelsen?

Først og fremmest glæder jeg mig til, at vi kan få mobiliseret flere unge og få skabt et stærkt netværk. 

Personligt glæder jeg mig til at få hands-on erfaring med udviklingsarbejde, der kan gøre en forskel i Gambia.

HEAT-kursus i Gambia lykkedes

I juli afholdt Lars et sikkerhedskursus for journalister i Gambia. I juli var jeg i Gambia for at lave et såkaldt HEAT-kursus for journalister. Altså et kursus i Hostile eller Hazardous Environment Awareness Training. Et af de der kurser, hvor deltagerne bliver beskudt, angrebet, bortført, afhørt, taget til fange og forulykker på andre måder.

Read More

Psykologi motiverer frivillige

Lars har været på højskole med CISU. Her lærte han psykologiske redskaber til at skabe motivation og engagement hos frivillige. Læs om hans spændende erfaringer her!

Read More

På højskole med CISU

CISU inviterede sine medlemmer på højskoleweekend på Askov Højskole. Læs her, hvad Lars tog med sig af erfaringer om civilsamfundet, kolonialismen og “The White Gaze Problem”

Read More

Studieturen til Gambia er udsat

Den planlagte studietur til Gambia i december er desværre udsat på ubestemt tid, da Spies har aflyst alle afgange til Gambia frem til oktober 2023.  Vi vender snarest tilbage med en ny plan! Alle tilmeldte er kontaktet.

Read More

En ny bog fra Gambia på dansk? Ja, minsandten. Værd at læse? Absolut!

Det er langt fra hverdagskost, at der kommer en ny, dansk bog, hvor fortællingen udspiller sig i Gambia. Og når bogen, ”Lille Afrika”, så ovenikøbet er spændende læsning, så er det bare med at få fat i et eksemplar.  

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *