Vil du med til CISU’s højskoleweekend?

Af Lars Møller

Er du bare nysgerrig, så læs mere her. Og vil du gerne med, så send en mail, så vi kan koordinere, til lars@larsmoller.dk – som iøvrigt synes, det var fedt at være med sidste gang. 

CISU har netop lanceret programmet til højskoleweekenden, der finder sted på Askov Højskole fra d. 29. september til 1. oktober 2023.

“Vi glæder os endnu engang til at møde rigtig mange af jer på en weekend, der står i foreningsfælleskabets tegn”, skriver de.

“Der er rigtig mange medlemsorganisationer, og der er rigtig mange spændende udviklinger i verden, som vi kan følge sammen og blive klogere på. Vi forbereder workshops og arrangementer inden for fire tråde, som I kan væve sammen, som I vil. Programmet er udviklet sammen med en referencegruppe af tidligere deltagere og medlemsorganisationer.”

CISU vil løbende løfte sløret for de internationale gæster og oplægsholdere, som er inviteret med i år.

De fire tråde i programmet

  • Den røde tråd handler om det politiske landskab, som påvirker udviklingssamarbejdet: Hvilke midler afsættes til udviklingsbistand, og hvilke trends påvirker de statslige donorer – både her i Danmark og internationalt.
  • Den grønne tråd handler om den store omstilling hen mod at sikre, at der i det klassiske udviklingssamarbejde i højere grad indtænkes klima, natur og miljø.
  • Den gule tråd handler om, hvordan vi oplyser og engagerer danskerne omkring global udvikling.
  • Den blå tråd handler om CISU som foreningsfællesskab. På CISU’s generalforsamling blev dette fokus for 2023 vedtaget med baggrund i, at mange medlemsorganisationer er udfordrede i forhold til økonomi, netværk og menneskelige ressourcer.

Igennem de forskellige tråde og temaer håber vi, at højskoleweekenden kan være et samlende sted, hvor vi får et styrket fælles narrativ om, hvorfor vores solidaritet med omverdenen er altafgørende i en tid, hvor kriser fylder det meste.

Det får du med dig fra højskoleweekenden:
👥 Udvid dit netværk gennem det stærke foreningsfællesskab med andre medlemmer af CISU
🌍 Et internationalt fællesskab
💡 Opdateret viden og inspiration til jeres videre arbejde
🌳 Bo i smukke rammer på Askov Højskole
💭 Plads til diskussion og refleksion

Tilmelding frisk

CISU håber at se rigtigt mange til denne 3. version af Højskoleweekenden – og opfordrer faktisk os til at dele invitationen i vores organisation. Så kom frisk!

For at sikre et program med plads til alle opfordre CISU til, at man tilmelder sig før sommerferien. På den måde kan de bedre planlægge med at udvide programmet, hvis der er mange deltagere.

Tilmelding foregår her

PS. Som noget nyt i år har CISU indført en studenterrabat og en rabat for udenlandske partnere. 

Konsulenten kom, så – og overgav sig

Gambia gjorde stort indtryk på Lisbet, da hun besøgte landet for første gang som konsulent på GPU-projektet Af Jesper Heldgaard Efter den mere (men som sædvanligt ikke særligt) formelle del af generalforsamlingen gik ordet til Lisbet Fich, der har stået for den evaluering af GPU-projektet, vi fik gennemført sidste år. Da vi kontaktede Lisbet i […]

Read More

Generalforsamling midt i et vadestad

Af Jesper Heldgaard Optakten til generalforsamlingen i GAMES den 16. maj KUNNE have været bedre: Et par dage inden generalforsamlingen modtog vi en nedslående besked fra CISU om, at vores ambitiøse, flerårige projekt i samarbejde med Medieakademiet for Journalistik og Kommunikation (MAJaC) havde fået afslag (se særlig artikel om dét). Kort forinden havde vi også […]

Read More

Øv, vi fik afslag! 😊

Vi søgte 4.2 mio. kr. – til et projekt, der skulle begynde 17. maj og slutte tre et halvt år senere, den 15. oktober 2026. Vi fik afslag den 12. maj. Og den 16. maj sad vi med lange næser og vidste dårligt nok, hvad vi skulle sige …

Øv, øv … og skideværemeddet,nuervialleredepåvejvidere!

Read More

GPU har sat slutspurten ind

hvor det ikke har været nogen hemmelighed, at vores samarbejde med GPU har været udfordret: Af store udskiftninger i GPU’s bestyrelse og ledelse og af COVID-19, der satte en midlertidig stopper for rejser til Gambia. Den gensidige tillid, fortrolighed og deling af informationer, der er forudsætninger for et konstruktivt samarbejde, var slidt.

Read More

Highlights fra MAJAC week

MAJaC afholdt for andet år i træk MAJaC Week, der skulle fejre akademiets succes. Fejringen fandt sted fra d. 13.-15. marts med et hav af forskellige aktiviteter lige fra poetry slam til tovtrækning. De startede eventet ud med en MAJaC march, debatter, poetry slam og live musik. Dag to var dedikeret til sportens verden, hvor […]

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.