Vil du med til CISU’s højskoleweekend?

Af Lars Møller

Er du bare nysgerrig, så læs mere her. Og vil du gerne med, så send en mail, så vi kan koordinere, til lars@larsmoller.dk – som iøvrigt synes, det var fedt at være med sidste gang. 

CISU har netop lanceret programmet til højskoleweekenden, der finder sted på Askov Højskole fra d. 29. september til 1. oktober 2023.

“Vi glæder os endnu engang til at møde rigtig mange af jer på en weekend, der står i foreningsfælleskabets tegn”, skriver de.

“Der er rigtig mange medlemsorganisationer, og der er rigtig mange spændende udviklinger i verden, som vi kan følge sammen og blive klogere på. Vi forbereder workshops og arrangementer inden for fire tråde, som I kan væve sammen, som I vil. Programmet er udviklet sammen med en referencegruppe af tidligere deltagere og medlemsorganisationer.”

CISU vil løbende løfte sløret for de internationale gæster og oplægsholdere, som er inviteret med i år.

De fire tråde i programmet

  • Den røde tråd handler om det politiske landskab, som påvirker udviklingssamarbejdet: Hvilke midler afsættes til udviklingsbistand, og hvilke trends påvirker de statslige donorer – både her i Danmark og internationalt.
  • Den grønne tråd handler om den store omstilling hen mod at sikre, at der i det klassiske udviklingssamarbejde i højere grad indtænkes klima, natur og miljø.
  • Den gule tråd handler om, hvordan vi oplyser og engagerer danskerne omkring global udvikling.
  • Den blå tråd handler om CISU som foreningsfællesskab. På CISU’s generalforsamling blev dette fokus for 2023 vedtaget med baggrund i, at mange medlemsorganisationer er udfordrede i forhold til økonomi, netværk og menneskelige ressourcer.

Igennem de forskellige tråde og temaer håber vi, at højskoleweekenden kan være et samlende sted, hvor vi får et styrket fælles narrativ om, hvorfor vores solidaritet med omverdenen er altafgørende i en tid, hvor kriser fylder det meste.

Det får du med dig fra højskoleweekenden:
👥 Udvid dit netværk gennem det stærke foreningsfællesskab med andre medlemmer af CISU
🌍 Et internationalt fællesskab
💡 Opdateret viden og inspiration til jeres videre arbejde
🌳 Bo i smukke rammer på Askov Højskole
💭 Plads til diskussion og refleksion

Tilmelding frisk

CISU håber at se rigtigt mange til denne 3. version af Højskoleweekenden – og opfordrer faktisk os til at dele invitationen i vores organisation. Så kom frisk!

For at sikre et program med plads til alle opfordre CISU til, at man tilmelder sig før sommerferien. På den måde kan de bedre planlægge med at udvide programmet, hvis der er mange deltagere.

Tilmelding foregår her

PS. Som noget nyt i år har CISU indført en studenterrabat og en rabat for udenlandske partnere. 

Gambisk aktivist er en af de hundrede vigtigste personer i verden på sundhedsområdet

Magasinet TIME udpeger hvert år hundrede personer med mest indflydelse, og i år er den gambianske aktivist er med på listen.

Read More

Omskæring af kvinder bliver måske lovligt i Gambia

Sang Mendy, direktør på MAJaC, kæmper i samarbejde med flere organisationer om at forslaget om lovliggørelse af kvindelig omskæring ikke bliver en realitet. Af Rasmus Stouby Medieakademiet MAJaC forsøger med hjælp fra GAMES at rejse penge til en kampagne, som skal bekæmpe et forslag om lovliggørelse af kvindelig omskæring. I 2015 blev det ulovliggjort i […]

Read More

En hæsblæsende tur i MAJaC’s lærende organisation

Læs om Lars Møllers tur til Gambia, hvor han både holdt kursus i at undervise (TOT, Training of Trainers), holdt workshop med Organisationen Learning og udviklet ideer til fremtidige projekter.

Read More

Gambia goes to Roskilde

Gambia skal da med på Roskilde – om ikke i år, så næste år! Vil du være med til at få det til at ske?

Read More

Husk generalforsamlingen – og kom med P8 Jazz til Gambia

Tidspunktet for den årlige generalforsamling nærmer sig – torsdag den 16. maj. Og i år jazzer vi generalforsamlingen op sammen med DR P8 Jazz. DR’s jazzfolk har nemlig været i Gambia en hel måned her i foråret og sendt adskillige programmer undervejs. Selvfølgelig mest om og med musik, men også om forholdene i Gambia. 

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *