Vil du med til CISU’s højskoleweekend?

Af Lars Møller

Er du bare nysgerrig, så læs mere her. Og vil du gerne med, så send en mail, så vi kan koordinere, til lars@larsmoller.dk – som iøvrigt synes, det var fedt at være med sidste gang. 

CISU har netop lanceret programmet til højskoleweekenden, der finder sted på Askov Højskole fra d. 29. september til 1. oktober 2023.

“Vi glæder os endnu engang til at møde rigtig mange af jer på en weekend, der står i foreningsfælleskabets tegn”, skriver de.

“Der er rigtig mange medlemsorganisationer, og der er rigtig mange spændende udviklinger i verden, som vi kan følge sammen og blive klogere på. Vi forbereder workshops og arrangementer inden for fire tråde, som I kan væve sammen, som I vil. Programmet er udviklet sammen med en referencegruppe af tidligere deltagere og medlemsorganisationer.”

CISU vil løbende løfte sløret for de internationale gæster og oplægsholdere, som er inviteret med i år.

De fire tråde i programmet

  • Den røde tråd handler om det politiske landskab, som påvirker udviklingssamarbejdet: Hvilke midler afsættes til udviklingsbistand, og hvilke trends påvirker de statslige donorer – både her i Danmark og internationalt.
  • Den grønne tråd handler om den store omstilling hen mod at sikre, at der i det klassiske udviklingssamarbejde i højere grad indtænkes klima, natur og miljø.
  • Den gule tråd handler om, hvordan vi oplyser og engagerer danskerne omkring global udvikling.
  • Den blå tråd handler om CISU som foreningsfællesskab. På CISU’s generalforsamling blev dette fokus for 2023 vedtaget med baggrund i, at mange medlemsorganisationer er udfordrede i forhold til økonomi, netværk og menneskelige ressourcer.

Igennem de forskellige tråde og temaer håber vi, at højskoleweekenden kan være et samlende sted, hvor vi får et styrket fælles narrativ om, hvorfor vores solidaritet med omverdenen er altafgørende i en tid, hvor kriser fylder det meste.

Det får du med dig fra højskoleweekenden:
👥 Udvid dit netværk gennem det stærke foreningsfællesskab med andre medlemmer af CISU
🌍 Et internationalt fællesskab
💡 Opdateret viden og inspiration til jeres videre arbejde
🌳 Bo i smukke rammer på Askov Højskole
💭 Plads til diskussion og refleksion

Tilmelding frisk

CISU håber at se rigtigt mange til denne 3. version af Højskoleweekenden – og opfordrer faktisk os til at dele invitationen i vores organisation. Så kom frisk!

For at sikre et program med plads til alle opfordre CISU til, at man tilmelder sig før sommerferien. På den måde kan de bedre planlægge med at udvide programmet, hvis der er mange deltagere.

Tilmelding foregår her

PS. Som noget nyt i år har CISU indført en studenterrabat og en rabat for udenlandske partnere. 

GAMES moderniserer – ud med generalerne

Af Lars Møller, formand for GAMES Er det ikke lidt gammeldags at sige “generalforsamling”, når det nu er medlemmerne, og ikke generaler, der forsamles? I GAMES moderniserer vedtægterne, giver dem et såkaldt make-over, så de bliver lidt lettere at forstå, med bedre forklaringer og mere tidssvarende ord. For eksempel foreslår bestyrelsen nu at kalde det en “Medlemsforsamling”, når vi holder […]

Read More

“Afbudsrejse” til Gambia

Kan du huske, når vi som unge tog en hurtig beslutning og hoppede på en afbudsrejse med få dages varsel? Hvorfor skulle blive mindre fleksible, impulsive og eventyrlystne med alderen? Kort fortalt, så kan du stadig nå at komme med til Gambia med afgang den 10. Marts. Selvom der faktisk ingen afbud er. Vi er […]

Read More

Demokratisk krise i Senegal

Foto fra Unsplash Af Marianne Frederiksen Senegal er det eneste land på det vestafrikanske fastland, der aldrig har oplevet et kup, og i øvrigt heller aldrig tidligere har udsat et valg.  Også derfor er de sidste måneders politiske krise i Senegal fulgt tæt – ikke kun af naboerne i det lille land Gambia, men også […]

Read More

Drømmen i natflyet

og ofte, når man rejser alene, er det let at få nye venner. I natflyet møder jeg Osman og i stedet for at sove, fortæller vi hinanden, hvorfor vi er på vej til Gambia.

Read More

Peter træder ud af bestyrelsen – og fortæller dig, hvorfor du skal træde ind!

Peter skal videre efter to år som bestyrelsesmedlem i GAMES. Her kan du læse om Peters tid i GAMES og måske blive inspireret til, hvorfor du skal være vores næste bestyrelsesmedlem.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.