Mød vores nye aktivister

Vi har fået tre engagerede mennesker ombord, som skal hjælpe GAMES i mål med vigtige projekter. Til venstre ser du Marianne, midtfor Mikael og til højre Hans Jørgen. Lær dem at kende her!

Marianne Frederiksen bliver GAMES’ projektleder for det nye projekt med MAJaC: Unlock potentials to Combat Migration (UPCOM). Marianne var en af penneførerne bag ansøgningen og bliver som dansk projektleder sammen med projektlederen fra MAJaC ansvarlig for projektets fremdrift og indfrielse af intentionerne.

Marianne har mange års erfaring med projekter i Syd, blandt andet som konsulent hos CISU og international chef hos Danske Handicaporganisationer. Senest har hun været leder af Kvindehuset i Aarhus med fokus på udviklingstilbud til kvinder af anden etnisk herkomst. Marianne har tidligere siddet i GAMES’ bestyrelse og har været aktiv i flere af vores projekter.

“Af de 25 afrikanske lande, jeg har besøgt igennem årene, er Gambia det land, hvor jeg har mødt størst ligeværdighed i samarbejdet. Det giver god mening at samarbejde omkring et projekt, hvor unge i Gambia får nogle muligheder, der måske kan begrænse den farlige migration til Europa”, siger Marianne.

Mikael Thastum bliver fremover GAMES’ kassemester og vil føre foreningens medlemsregnskab, udarbejde årsregnskaber & budgetter og sende kontingentopkrævninger ud.

Når Mikael ikke nørder i excell-arkene hos GAMES, underviser og forsker han på Aarhus Universitet, hvor han er professor i psykologi. Fornemmelsen for tal har han fra økonomistyringen af sine forskningsprojekter og som forretningsfører i andelsforeningen Graven, hvorfra han kender Lars Møller.

“Jeg har været medlem af GAMES i et godt stykke tid og synes projekterne, som GAMES indgår i, er ekstremt relevante”, siger Mikael.

Hans Jørgen Nielsen bliver GAMES’ økonomiansvarlige – Project Accountant – for det nye projekt med MAJaC, som vi har modtaget midler til fra CISU. Hans Jørgen kommer til at stå for bogføring af projektets midler i den danske del af projektet, overføre midler til MAJaC og sparre med dem, når det handler om projektets økonomi.

Hans Jørgen er oprindeligt uddannet revisor og har efterfølgende beklædt stillinger som økonomidirektør, rådgiver og konsulent i en række virksomheder med udstationeringer i blandt andet Kap Verde og Brasilien. Parallelt med opgaven i GAMES håndterer Hans Jørgen projekter i Seniorer uden Grænser, og det var GAMES’ henvendelse til denne forening med efterlysning af en økonomiansvarlig til det nye projekt, som fik Hans Jørgen til at fatte interesse for GAMES.

“Formålet med at skabe betingelser for og motivere unge til at bygge en tilværelse op i Gambia fremfor at forsøge sig med den farlige vej over Middelhavet til Europa, giver god mening”, siger Hans Jørgen om det nye projekt

Julegaveregn over de gambiske medier – Årets prisuddeling var en fest for god og modig journalistik

(Derfor: Giv en god historie i julegave! Ved at give et medlemskab til en, så måske kunne finde på at læse en nyhed som den her, er du med til at oplyse om alt det fede, de og vi laver i Gambia).

Read More

Stærkere ledelse og fællesskab: Sang Mendys vision for fremtiden

Sang Mendy, leder af MAJaC, har skrevet en inspirerende hilsen om sine oplevelser på et kursus i Transformational Leadership. Kurset har givet ham nye indsigter i, hvordan han kan styrke sine kolleger og skabe positive forandringer i organisationen. Læs hans tanker om ledelse, tillid og fremtiden her.

Read More

CISU budskab gav deltagerne hjemmearbejde efter højskoleweekend

CISU brugte sin årlige højskoleweekend for medlemmerne til at løfte sløret for de kommende ændringer i tildelingsstrategier.

Read More

Gambia indgår aftaler om eksport af arbejdskraft

Der er mange måder at løse “migrationskrisen” i Gambia på. Mens MAJaC opretter flere studiepladser og samler NGO’erne i et nyt netværk, indgår den gambiske regering aftaler med Saudi Arabien, De Forenede Arabiske Emirater (UAE) og Spanien.

Read More

En dansk perle i Tanzania

Da Mellemfolkeligt Samvirke for cirka 15 år siden holdt op med at sende udviklingsarbejdere på toårige ophold i Afrika, Asien og Latinamerika, var der mange, der troede, at det kursuscenter i Tanzania, hvor MS’ere i årtier blev forberedt på tilværelsen som frivillige/udviklingsarbejdere, ville lukke. Men nej, centret er der endnu – og det har også GAMES nydt godt af.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *