Kom og hjælp – vi mangler en afløser i bestyrelsen

Af Lars Møller, formand.

Kære medlemmer. Der bliver en ledig plads i bestyrelsen, fordi Marianne Frederiksen ikke genopstiller ved generalforsamlingen i maj.

Hun ville ellers gerne forsætte, men på grund job og børnebørn har det været svært at være rigtigt med i al det sjove, siger hun. Og alt det sjove er jo at være med til at udvikle og udføre alt det arbejde, GAMES finder på at engagere sig i.

Er det noget for dig at stille op?

Jeg kan give flere grunde til at stille op:

  1. Det er faktisk sjovt. Sjovt betyder her, at det er kreativt at finde på – for eksempel projekter med changemakersog influencers. Eller for eksempel, hvordan man laver en fed studietur til Gambia.
  2. Det er meningsfuldt. Vi kan simpelthen se den forskel, vi gør i Gambia. Man bliver stolt.
  3. Man lærer noget af det. Fordi det er til at overskue, både hvad er med til at sætte i gang, og hvad der kommer ud af det. Vi afprøver store ting i det små. Det er en læreplads i udvikling, kommunikation, undervisning, organisering … så kom og vær med!
  4. Det er bad ass godt at sætte på CV’et. Nye kompetencer. Resultater, der tæller. Netværk, der giver.
  5. Gode mennesker har det altid godt, er der nogen kollegaer, der siger. Den slags mennesker smitter.  Og dem er nogle af både i GAMES og hos partnerne. Og hvem ved, måske bliver man selv et bedre menneske?

Ja, kom nu, det skal nok gå

Selvfølgelig kan det også være op ad bakke en gang i mellem. Nogle gange har man ikke tid til at yde det, man gerne vil. Men rolig nu, det finder vi ud af. Vi har omkring 6-7 bestyrelsesmøder om året. Og man melder sig ikke til mere, end man kan overskue! Vi gør vores bedte, og det er nok.

Der er 5 i bestyrelsen (Marie-Loise, Jesper, unge Peter, gamle Lars (mig) og så dig), foruden projektleder Poul, der som regel er med, og sommetider deltager suppleanterne og unge kommunikations-Marie også.

Til dig, der ikke vil i bestyrelsen

Kom med på generalforsamlingen – af flere grunde:

  • Kom og hør, hvordan du ellers kan være aktiv i GAMES – måske er der noget for dig?
  • Kom og bestem, hvem vi sender i bestyrelsen – måske er der flere der stiller op?
  • Kom bare og nyd dagen – man kan jo spise med bagefter.

Kampen for sandheden

anuar var jeg så heldig som studentermedhjælper hos GAMES at besøge Gambia, hvor hovedformålet var et retreat med vores samarbejdspartnere. Men det var også en unik chance for mig, der for første gang besøgte landet, at dykke ned i Gambia’s medieverden. Med kamera og lydudstyr gik vi på opdagelse og besøgte flere forskellige medieorganisationer.

Read More

Drømmen om Europa

GAMES besluttet sig for at undersøge, om vi i samarbejde med MAJaC kan være med til at skabe flere muligheder for Gambias unge og bidrage til en mere nuanceret fortælling om de mange negative aspekter af ”the backway”, som turen over Middelhavet også kaldes.

Read More

Debat: Dansk-udviklet fødselsapp rulles ud i Gambia

Belæringer om demokrati, kvinders rettigheder og LGBT hjælper ikke i Afrika, fordi det bliver set som kolonialisme. Kan man derimod medvirke til, at noget betydningsfuldt som f.eks. børnefødsler, kan man samtidigt bidrage til, at det lokale styre bliver bedre.

Read More

Opsamling på opsamlingen

Tilbage i januar 2023 var 4 bestyrelsesmedlemmer og vores studentermedhjælper, Marie, i Gambia for at evaluere på GPU-projektet og evaluere på de tredelte partnerskaber mere bredt. Partnerskabet har imidlertid ikke ligget på den lade siden da.

Read More

GENSYN

Et gensyn med et land som Ditte forlod for små otte år siden. Dog ligger det ikke længere tilbage, end at hun kan genkalde alle minderne og stederne, så snart landets duft rammer hendes næsebor.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.