Generalforsamling midt i et vadestad

Af Jesper Heldgaard

Optakten til generalforsamlingen i GAMES den 16. maj KUNNE have været bedre: Et par dage inden generalforsamlingen modtog vi en nedslående besked fra CISU om, at vores ambitiøse, flerårige projekt i samarbejde med Medieakademiet for Journalistik og Kommunikation (MAJaC) havde fået afslag (se særlig artikel om dét). Kort forinden havde vi også fået afslag på en ansøgning om et mindre MAJaC-projekt. Samtidig udløber vores flerårige projekt med Gambia Press Union (GPU) med udgangen af august i år. Det betyder, at GAMES snart i en situation, hvor vi ikke har igangværende projekter. Det betyder færre penge og færre ressourcer at arbejde med. I hvert fald for en tid.

Det blev naturligt nok et af de store emner på generalforsamlingen, hvor der kom flere ideer til, hvordan vi kommer videre: Nye projekter, studietur med meget mere.

Fornyelse og foryngelse

Generalforsamlingen betød også et farvel til Marianne Frederiksen, der efter tre år i bestyrelsen, ikke genopstillede. Interessen fejler ikke noget, men hun har ikke tiden. Til gengæld genopstillede en vis Lars Møller og opnåede genvalg.

Mariannes farvel betød en ledig plads, og den meldte Ditte Weber sig klar til at indtage: 

Fra Torben til Poul

Generalforsamlingen markerede også et farvel til Torben Frederiksen, der i adskillige år har fungeret som en særdeles kvalificeret og engageret administrator af GPU-projektet, og som ved siden af den opgave har påtaget sig adskillige administrative opgaver for GAMES. Tak for det til Torben, der nu ønsker at drosle ned på sine aktiviteter. Heldigvis har vi fundet en god afløser i Poul Tang, der tidligere har været medlem af GAMES-bestyrelsen.

Vil du med til CISU’s højskoleweekend?

Der er rigtig mange medlemsorganisationer, og der er rigtig mange spændende udviklinger i verden, som vi kan følge sammen og blive klogere på. CISU forbereder workshops og arrangementer inden for fire tråde, som I kan væve sammen, som I vil.

Read More

Konsulenten kom, så – og overgav sig

Gambia gjorde stort indtryk på Lisbet, da hun besøgte landet for første gang som konsulent på GPU-projektet Af Jesper Heldgaard Efter den mere (men som sædvanligt ikke særligt) formelle del af generalforsamlingen gik ordet til Lisbet Fich, der har stået for den evaluering af GPU-projektet, vi fik gennemført sidste år. Da vi kontaktede Lisbet i […]

Read More

Øv, vi fik afslag! 😊

Vi søgte 4.2 mio. kr. – til et projekt, der skulle begynde 17. maj og slutte tre et halvt år senere, den 15. oktober 2026. Vi fik afslag den 12. maj. Og den 16. maj sad vi med lange næser og vidste dårligt nok, hvad vi skulle sige …

Øv, øv … og skideværemeddet,nuervialleredepåvejvidere!

Read More

GPU har sat slutspurten ind

hvor det ikke har været nogen hemmelighed, at vores samarbejde med GPU har været udfordret: Af store udskiftninger i GPU’s bestyrelse og ledelse og af COVID-19, der satte en midlertidig stopper for rejser til Gambia. Den gensidige tillid, fortrolighed og deling af informationer, der er forudsætninger for et konstruktivt samarbejde, var slidt.

Read More

Highlights fra MAJAC week

MAJaC afholdt for andet år i træk MAJaC Week, der skulle fejre akademiets succes. Fejringen fandt sted fra d. 13.-15. marts med et hav af forskellige aktiviteter lige fra poetry slam til tovtrækning. De startede eventet ud med en MAJaC march, debatter, poetry slam og live musik. Dag to var dedikeret til sportens verden, hvor […]

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.