Generalforsamling midt i et vadestad

Af Jesper Heldgaard

Optakten til generalforsamlingen i GAMES den 16. maj KUNNE have været bedre: Et par dage inden generalforsamlingen modtog vi en nedslående besked fra CISU om, at vores ambitiøse, flerårige projekt i samarbejde med Medieakademiet for Journalistik og Kommunikation (MAJaC) havde fået afslag (se særlig artikel om dét). Kort forinden havde vi også fået afslag på en ansøgning om et mindre MAJaC-projekt. Samtidig udløber vores flerårige projekt med Gambia Press Union (GPU) med udgangen af august i år. Det betyder, at GAMES snart i en situation, hvor vi ikke har igangværende projekter. Det betyder færre penge og færre ressourcer at arbejde med. I hvert fald for en tid.

Det blev naturligt nok et af de store emner på generalforsamlingen, hvor der kom flere ideer til, hvordan vi kommer videre: Nye projekter, studietur med meget mere.

Fornyelse og foryngelse

Generalforsamlingen betød også et farvel til Marianne Frederiksen, der efter tre år i bestyrelsen, ikke genopstillede. Interessen fejler ikke noget, men hun har ikke tiden. Til gengæld genopstillede en vis Lars Møller og opnåede genvalg.

Mariannes farvel betød en ledig plads, og den meldte Ditte Weber sig klar til at indtage: 

Fra Torben til Poul

Generalforsamlingen markerede også et farvel til Torben Frederiksen, der i adskillige år har fungeret som en særdeles kvalificeret og engageret administrator af GPU-projektet, og som ved siden af den opgave har påtaget sig adskillige administrative opgaver for GAMES. Tak for det til Torben, der nu ønsker at drosle ned på sine aktiviteter. Heldigvis har vi fundet en god afløser i Poul Tang, der tidligere har været medlem af GAMES-bestyrelsen.

Gambisk aktivist er en af de hundrede vigtigste personer i verden på sundhedsområdet

Magasinet TIME udpeger hvert år hundrede personer med mest indflydelse, og i år er den gambianske aktivist er med på listen.

Read More

Omskæring af kvinder bliver måske lovligt i Gambia

Sang Mendy, direktør på MAJaC, kæmper i samarbejde med flere organisationer om at forslaget om lovliggørelse af kvindelig omskæring ikke bliver en realitet. Af Rasmus Stouby Medieakademiet MAJaC forsøger med hjælp fra GAMES at rejse penge til en kampagne, som skal bekæmpe et forslag om lovliggørelse af kvindelig omskæring. I 2015 blev det ulovliggjort i […]

Read More

En hæsblæsende tur i MAJaC’s lærende organisation

Læs om Lars Møllers tur til Gambia, hvor han både holdt kursus i at undervise (TOT, Training of Trainers), holdt workshop med Organisationen Learning og udviklet ideer til fremtidige projekter.

Read More

Gambia goes to Roskilde

Gambia skal da med på Roskilde – om ikke i år, så næste år! Vil du være med til at få det til at ske?

Read More

Husk generalforsamlingen – og kom med P8 Jazz til Gambia

Tidspunktet for den årlige generalforsamling nærmer sig – torsdag den 16. maj. Og i år jazzer vi generalforsamlingen op sammen med DR P8 Jazz. DR’s jazzfolk har nemlig været i Gambia en hel måned her i foråret og sendt adskillige programmer undervejs. Selvfølgelig mest om og med musik, men også om forholdene i Gambia. 

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *