CISU budskab gav deltagerne hjemmearbejde efter højskoleweekend

CISU brugte sin årlige højskoleweekend for medlemmerne til at løfte sløret for de kommende ændringer i tildelingsstrategier.

Af Per Roholt

For GAMES og mange af de andre deltagende NGO’er var højskolen lidt af en øjenåbner, der både har givet anledning til eftertanke og hjemmearbejde.

CISUs Højskoleweekend, der blev afholdt den 13. til den 15. September på Askov Højskole, er en årlig begivenhed, der giver CISU’s medlemmer mulighed for at mødes på kryds og tværs, dykke ned i aktuelle temaer om udviklingsarbejde, civilsamfundet og fremtiden.

På højskoleweekenden var det officielle tema de forandringer, vi sammen skaber rundt om i verden og herhjemme.

Nok så vigtigt blev der også afholdt en stribe workshops, hvor CISU redegjorde for de kommende ændringer ansøgningsprocedurer og regler for tilskud, som er ved at blive implementeret.

Grundlæggende betyder ændringerne, at CISU fremover satser på flere programmer og færre små projekter. Alle ansøgninger skal afleveres og vurderes i samlede puljer med faste afleveringsterminer og alle ansøgninger konkurrenceudsættes. Desuden begrænses antallet af årlige ansøgninger, som man kan indsende. Samtidig vil CISU vægte erfaring, langvarigt samarbejde med partnere i syd samt lokal forankring endnu højere.

Formålet er grundlæggende at sikre en fortsat rimelig fordeling af støttemidler til et stadig større antal ansøgere. Der er desværre ikke kommet flere støttekroner, så CISU har følt sig nødsaget til at stramme ansøgningsprocedurerne og reducere antallet af ansøgninger. Så noget af det, som har sendt GAMES og andre NGO’er på hjemmearbejde, er derfor overvejelser om, hvornår man er klar til at søge og hvor store ansøgninger, som man kan overkomme. 

Fremadrettet bliver det vigtigt at ramme rigtigt med ansøgningerne, for ellers kan det hurtigt komme et finansierings-gap.

Det kræver altså bedre planlægning og en skarp pen at få støtte fra Civilsamfundspuljen.

Du kan læse mere om CISU’s krav og vilkår her.

Julegaveregn over de gambiske medier – Årets prisuddeling var en fest for god og modig journalistik

(Derfor: Giv en god historie i julegave! Ved at give et medlemskab til en, så måske kunne finde på at læse en nyhed som den her, er du med til at oplyse om alt det fede, de og vi laver i Gambia).

Read More

Stærkere ledelse og fællesskab: Sang Mendys vision for fremtiden

Sang Mendy, leder af MAJaC, har skrevet en inspirerende hilsen om sine oplevelser på et kursus i Transformational Leadership. Kurset har givet ham nye indsigter i, hvordan han kan styrke sine kolleger og skabe positive forandringer i organisationen. Læs hans tanker om ledelse, tillid og fremtiden her.

Read More

Gambia indgår aftaler om eksport af arbejdskraft

Der er mange måder at løse “migrationskrisen” i Gambia på. Mens MAJaC opretter flere studiepladser og samler NGO’erne i et nyt netværk, indgår den gambiske regering aftaler med Saudi Arabien, De Forenede Arabiske Emirater (UAE) og Spanien.

Read More

En dansk perle i Tanzania

Da Mellemfolkeligt Samvirke for cirka 15 år siden holdt op med at sende udviklingsarbejdere på toårige ophold i Afrika, Asien og Latinamerika, var der mange, der troede, at det kursuscenter i Tanzania, hvor MS’ere i årtier blev forberedt på tilværelsen som frivillige/udviklingsarbejdere, ville lukke. Men nej, centret er der endnu – og det har også GAMES nydt godt af.

Read More

Mere kritisk journalistik og flere stærke foreninger

Når man er projektleder som Marianne, kan man have en tendens til at nørde sig meget ned i projektdetaljer og glemme at løfte blikket og se på, hvad der ellers sker i og omkring MAJaC. Det er ikke så lidt. Faktisk er dette svært ikke at blive både forpustet og imponeret.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *