CISU budskab gav deltagerne hjemmearbejde efter højskoleweekend
CISU brugte sin årlige højskoleweekend for medlemmerne til at løfte sløret for de kommende ændringer i tildelingsstrategier.
Af Per Roholt
For GAMES og mange af de andre deltagende NGO’er var højskolen lidt af en øjenåbner, der både har givet anledning til eftertanke og hjemmearbejde.
CISUs Højskoleweekend, der blev afholdt den 13. til den 15. September på Askov Højskole, er en årlig begivenhed, der giver CISU’s medlemmer mulighed for at mødes på kryds og tværs, dykke ned i aktuelle temaer om udviklingsarbejde, civilsamfundet og fremtiden.
På højskoleweekenden var det officielle tema de forandringer, vi sammen skaber rundt om i verden og herhjemme.
Nok så vigtigt blev der også afholdt en stribe workshops, hvor CISU redegjorde for de kommende ændringer ansøgningsprocedurer og regler for tilskud, som er ved at blive implementeret.
Grundlæggende betyder ændringerne, at CISU fremover satser på flere programmer og færre små projekter. Alle ansøgninger skal afleveres og vurderes i samlede puljer med faste afleveringsterminer og alle ansøgninger konkurrenceudsættes. Desuden begrænses antallet af årlige ansøgninger, som man kan indsende. Samtidig vil CISU vægte erfaring, langvarigt samarbejde med partnere i syd samt lokal forankring endnu højere.
Formålet er grundlæggende at sikre en fortsat rimelig fordeling af støttemidler til et stadig større antal ansøgere. Der er desværre ikke kommet flere støttekroner, så CISU har følt sig nødsaget til at stramme ansøgningsprocedurerne og reducere antallet af ansøgninger. Så noget af det, som har sendt GAMES og andre NGO’er på hjemmearbejde, er derfor overvejelser om, hvornår man er klar til at søge og hvor store ansøgninger, som man kan overkomme.
Fremadrettet bliver det vigtigt at ramme rigtigt med ansøgningerne, for ellers kan det hurtigt komme et finansierings-gap.
Det kræver altså bedre planlægning og en skarp pen at få støtte fra Civilsamfundspuljen.
Du kan læse mere om CISU’s krav og vilkår her.
Kvinderne og den manglende synlighed
Ambitionerne fejler ikke noget, når Banna Sabally og Meita Touray sætter sig i spidsen for nye projekter i MAJaC. De er begge faste undervisere på akademiet og har de sidste otte måneder været projektledere på YouMiLi (Young Women’s Media Info Literacy Initiative). Af Marianne Frederiksen Projektet har som mål at skabe et frit, uafhængigt og mangfoldigt medielandskab […]
Read More
Liv og lemmer – en overspringøvelse: Om at være eller ikke være lemmer
Af Lars Møller, forperson Da jeg slog lemmer op i den store Ordbog over det danske sprog, var den første betydning af lem en lille dør – som i kattelem. Og I vil se til medlemsforsamlingen, at jeg stadig har en kattelem, selvom min kat, den 18-årige Micio, døde sidste år. Den anden betydning af lem er langt mere omfattende, og den handler […]
Read More
For 150 kr. – liv og lemmer: 80 dejlige medlemmer gør det igen!
Af Lars Møller, medlem På medlemsfronten sker der tre ting i 2025:• Der kommer flere aktivister. Det arbejder vi på. Det kan du høre mere om på medlemsforsamlingen.• Der kommer flere medlemmer. Det kan du læse mere om nedenfor.• Vi får styr på vores opkrævning af kontingent, så det aldrig sker igen, at der går […]
Read More
En aften med liv og lemmer: Kom til medlemsforsamling i GAMES
Der skulle nok have stået: En aften med liv og medlemmer, fyr og flamme, gør dog noget, løb for livet, brug dog tiden, elsk hinanden. Gør dog noget, uret tikker, hjertet banker, hele verden fra forstanden. Af Lars Møller, forperson for GAMES, på valg For det er første gang, at vi alle i GAMES mødes […]
Read More
Julegaveregn over de gambiske medier – Årets prisuddeling var en fest for god og modig journalistik
(Derfor: Giv en god historie i julegave! Ved at give et medlemskab til en, så måske kunne finde på at læse en nyhed som den her, er du med til at oplyse om alt det fede, de og vi laver i Gambia).
Read More