Mere kritisk journalistik og flere stærke foreninger

Foto fra MAJaC’s Facebookside

Af projektleder Marianne Frederiksen

Når man er projektleder som jeg, kan man have en tendens til at nørde sig meget ned i projektdetaljer og glemme at løfte blikket og se på, hvad der ellers sker i og omkring MAJaC. 

Det er ikke så lidt. 

Faktisk er dette svært ikke at blive både forpustet og imponeret.

Indenfor de sidste måneder har MAJaC udvidet sidst samarbejde med UNESCO, Freedom House og US Embassy.  De støtter forskellige kurser og træningsforløb, samt det vigtige initiativ Facts check, hvor journalister går bag om udvalgte nyheder og regeringens spin for komme tættere på virkeligheden. 

Og indenfor MAJaCs egne fire vægge er det lykkedes at afvikle en MAJaC uge med masser af aktiviteter for nye og gamle studerende. Der er kommet gang i studenterforeningen og afholdt generalforsamling.  Den Gambiske minister for kommunikation har været på besøg, og der er indledt et samarbejde med WEST Africa Broadcast Media Academy – WABMA, der har til formål at promovere god journalistik og øge mulighederne for at udøve denne. Akademiet, som har hovedsæde i Nigeria, tilbyder blandt andet kurser i medier og journalist.  

Her er en liste overudvalgte aktiviteter, som alle er omtalt på MAJaC’s Facebookside.

Dyk selv ned i de enkelte nyheder og blive klogere på MAJaC’s vidtfavnende engagement.

April: 

Ministerbesøg: Gambias informationsminister besøgte MAJaC        

Start på 6 ugers intensiv træning i etisk journalistik i samarbejde med Freedom House.

MAJaC forfremmer tre medarbejdere:: Banna Sabally bliver underviser, Mustapha Ceesay, leder af afdelingen for journalistik og Abibatou Ceesay bliver kommunikations officer.

Nyt projekt med den amerikanske ambassade om styrkelse af CSOerne og medierne i Gambia for at sikre demokratiet. 40 personer fordelt på medier og CSOer skal gennemgå  fire måneders træning.

Maj:

MAJaC indgår en aftale med GMEB-tv om af aftage praktikanter

MAJaC i samarbejde med FACT check Gambia / GPU mv.  sætter fokus på  FGM ( kvindelig  omskæring)

Studenterforeningen gennemfører generalforsamling og valg af ny bestyrelse

Juni:

MAJaC ugen gennemføres med et væld af studenteraktiviteter

Banna er sammen med journalist fra Qtv på 5 dages træning i Zimbabwe finansieret af AU. Formålet er at øge kendskabet til migration blandt journalister

NAQAA godkender curriculum for de tre nye linjer, som indgår i vores projekt.; DIGITAL MEDIA, FILM and PHOTO og  COMMUNICATION.

Juli:

UNESCO West Africa på besøg for at følge op på Fact checking projektet og  diskutere fremtidigt samarbejde.

MAJaC offentliggør de tre nye uddannelseslinjer og søger efter deltagere til vores projekt. ( fra civilsamfundsorg. og potentielle migranter) 

MAJaC gennemfører det første tracer studie og beder tidligere studerende oplyse om deres beskæftigelses-situation efter de forlod MAJaC.

MAJaC søger efter journalister, som vil deltage i UNESCOs fact checking projektet. Hver journalist modtager betaling for at levere en rapport

WEST Africa Broadcast Media Academy – WABMA, der har til formål at promovere god jounalistik og øge mulighederne for at udøve professionel journalistik, besøger MAJaC og indgår en aftale om at udvikle et partnerskab.

August:

MAJaC opretter et 12 måneders project/ kursus med titlen : Empowering young women i Media and Information Literacy in the Gambia”.  De søger ny projektleder og projektassistent til at gennemføre det. 

MAJaC offentligør et tilbud om et seks ugers opkvalificeringskursus i engelsk og computerbrug for nye studerende.

MAJaC klar med nye kurser

I mange år har MAJaC drømt om at kunne udvide sin undervisning til også at omfatte egentlige kurser i kommunikation, film/fotografi og digital design. Nu er det virkelighed. Med finansiering via projekt UPCIM har MAJaC været i stand til at udvikle tre nye fag.

Read More

Kvinderne og aktivisterne fik politikerne til at tænke sig om

I mange måneder var det usikkert om det ville lykkes at få parlamentet til at ændre holdning om omskæring af kvinder, men efter en stærk kampagne fra en masse civilsamfundsorganisationer, heriblandt anti-FGM-organisationerne, den kvindelige journalistforening WOJaG og mange, mange andre er det fortsat ulovligt i Gambia at omskære piger og kvinder. 

Read More

Hans navn er Tijan, men mange danskere kender ham bedre som Tiger

Hans navn er Tijan, men folk heroppe kalder ham Tiger … Typisk dansk humor med en underforståelse, man skal være dansker for at forstå.

Read More

Tijan fik en ny taxa

Tijan var ovenud lykkelig, da han fandt sin nye bil. Der var ingen grænser for, hvor godt et køb, det var. Bilen havde tilhørt en hollænder, der var på vej hjem, så han var til at prutte med om prisen. 

Read More

Medlemsforsamling med højt til himlen og god dialog

Solen skinnede. Grillen var glødende, og stemningen lige så varm. GAMES’ medlemsforsamling under åben himmel i Lars’ kolonihave i maj havde lokket 12 medlemmer ud i det fri og to deltog online. Så knap 20% af alle medlemmer deltog i medlemsforsamlingen!

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *