Peter træder ud af bestyrelsen – og fortæller dig, hvorfor du skal træde ind!

Peter på partnerretreat i Gambia 2023

Peter skal videre efter to år som bestyrelsesmedlem i GAMES. Hans gnist er dog langt fra brændt ud endnu, og han vil forstætte som aktiv medlem på sidelinjen. Men starten på “voksen-karriere” og et nyt liv i hovedstaden har gjort det svært at få enderne til at mødes. Vi er glade for hans store bidrag til foreningen og glade for, at det ikke er det sidste, vi ser til ham!

Her kan du læse om Peters tid i GAMES og måske blive inspireret til, hvorfor du skal være vores næste bestyrelsesmedlem.

Hvad har du fået ud af at være med i GAMES?

Et fantastisk indblik i virkeligheden for mediefolk og journalister i et land med en fascinerende historie med overgang fra langvarigt diktatur til et spædt demokrati. Det har givet perspektiv og indblik i de forhold journalister arbejder under og til tider trodser for at udøve deres gerning. Der ligger et enormt samfundsengagement bag som aftvinger respekt. Den respekt gælder både branchen og i særdeleshed GPU’s evne til at holde sig selv i live under Jammeh-styret og udvikle sig de sidste 10 år. Respekten udstrækker sig dog i mindst lige så høj grad til det gambiske folk, der er foretagsomme, positive og lidt for ofte får rigtigt meget ud af alt for lidt.  

Hvad har du lært?

Jeg har som tidligere beskrevet lært rigtigt meget om branchen, om forholdene for journalister verden over og om udviklingsarbejde, læringsbegreber og tilgange til kompetence- og organisationsudvikling. Derudover har jeg også lært en del om at få en lille organisation som GAMES til at fungere og hvilke udfordringer med opgavefordeling, motivation og balance mellem arbejde og frivilligt engagement, der præger arbejdet bag scenen i en lille organisation. Det handler meget om at finde strukturer, der tillader folk at lave det der motiverer dem samtidigt med at man ser det større billede og føler en forpligtelse for at få enderne til at mødes og få håndteret stort som småt.

Hvordan har det været at være med i en NGO?
Jeg har været forbi flere forskellige NGO’er, og jeg nyder bare rigtigt meget at samarbejde med folk, der kommer med en personlig historie, lyst og motivation for deres virke.

Med GAMES er det utroligt nemt at få lov til at ”komme på gulvet” og få sat sit præg. Der er kort fra idé til handling og på den måde kan man på den måde også let få personlige og udviklende forhold til vores samarbejdsorganisationer i GAMBIA. Det er en stor styrke i en lille og meget relations-båret organisation.

Hvad har været sjovt ved bestyrelsesarbejdet i GAMES?

Det har været sjovt at komme ind som student på grønskolling-maner med gåpåmod og forsøge at omsætte det til relevante bidrag i mødet med CISU-formkrav, udarbejdelsen af projektansøgninger og referater fra bestyrelsesmøder.

Hvad har været svært? 

NGO-branchen taler en del om gnister, flammer og at brænde for noget. Brændt fast i den jargon må jeg indrømme at det har været svært at fordele brændet stabilt på bålet i løbet af nogle til tider ustabile år, hvor jeg både har afsluttet studie, startet ”voksen-karriere” og flyttet til en ny by. Derfor træder jeg også ud af bestyrelsen nu, selvom min gnist langt fra er brændt helt ud og jeg fortsat vil følge med på sidelinjen.

Hvilken oplevelse vil du huske?

Det er nok særligt oplevelsen af at være med på det retreat, der blev afholdt mellem bestyrelser og ansatte i GAMES, GPU og MAJaC i januar 2023 ifm. evaluering og opsamling på et større projekt med GPU. Her skulle der luftes ud og lægges trædestenene til det fremtidige samarbejde mellem de meget forskellige organisationer, som alligevel har så meget til fælles – både i selvforståelse, ønsker og motivation. Det var givende at få sat ansigterne på alle og inspirerende at mærke den energi, der blusser op, når mennesker med noget på hjertet går hinanden kærligt på klinge og bliver mindet om alt det, man er fælles om.

Hvorfor skal man vælge at være en del af GAMES? 

Det skal man fordi, organisationen på bedste vis forener gamle røverhistorier og rene livstykker af personligt engagement med et meget moderne og udviklingsorienteret læringsbegreb og tilgang til udviklingsarbejde. Det gør organisationen til et meget vedkommende sted at udøve aktivisme og understøtte forholdene for mediefolk i Gambia. Og det skal man fordi, man får lov til at samarbejde med nogle meget dygtige, og engagerede folk i Gambia, der er lette at holde af og som brænder igennem.

Mere kritisk journalistik og flere stærke foreninger

Når man er projektleder som Marianne, kan man have en tendens til at nørde sig meget ned i projektdetaljer og glemme at løfte blikket og se på, hvad der ellers sker i og omkring MAJaC. Det er ikke så lidt. Faktisk er dette svært ikke at blive både forpustet og imponeret.

Read More

MAJaC klar med nye kurser

I mange år har MAJaC drømt om at kunne udvide sin undervisning til også at omfatte egentlige kurser i kommunikation, film/fotografi og digital design. Nu er det virkelighed. Med finansiering via projekt UPCIM har MAJaC været i stand til at udvikle tre nye fag.

Read More

Kvinderne og aktivisterne fik politikerne til at tænke sig om

I mange måneder var det usikkert om det ville lykkes at få parlamentet til at ændre holdning om omskæring af kvinder, men efter en stærk kampagne fra en masse civilsamfundsorganisationer, heriblandt anti-FGM-organisationerne, den kvindelige journalistforening WOJaG og mange, mange andre er det fortsat ulovligt i Gambia at omskære piger og kvinder. 

Read More

Hans navn er Tijan, men mange danskere kender ham bedre som Tiger

Hans navn er Tijan, men folk heroppe kalder ham Tiger … Typisk dansk humor med en underforståelse, man skal være dansker for at forstå.

Read More

Tijan fik en ny taxa

Tijan var ovenud lykkelig, da han fandt sin nye bil. Der var ingen grænser for, hvor godt et køb, det var. Bilen havde tilhørt en hollænder, der var på vej hjem, så han var til at prutte med om prisen. 

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *