Mød vores nye aktivister

Vi har fået tre engagerede mennesker ombord, som skal hjælpe GAMES i mål med vigtige projekter. Til venstre ser du Marianne, midtfor Mikael og til højre Hans Jørgen. Lær dem at kende her!

Marianne Frederiksen bliver GAMES’ projektleder for det nye projekt med MAJaC: Unlock potentials to Combat Migration (UPCOM). Marianne var en af penneførerne bag ansøgningen og bliver som dansk projektleder sammen med projektlederen fra MAJaC ansvarlig for projektets fremdrift og indfrielse af intentionerne.

Marianne har mange års erfaring med projekter i Syd, blandt andet som konsulent hos CISU og international chef hos Danske Handicaporganisationer. Senest har hun været leder af Kvindehuset i Aarhus med fokus på udviklingstilbud til kvinder af anden etnisk herkomst. Marianne har tidligere siddet i GAMES’ bestyrelse og har været aktiv i flere af vores projekter.

“Af de 25 afrikanske lande, jeg har besøgt igennem årene, er Gambia det land, hvor jeg har mødt størst ligeværdighed i samarbejdet. Det giver god mening at samarbejde omkring et projekt, hvor unge i Gambia får nogle muligheder, der måske kan begrænse den farlige migration til Europa”, siger Marianne.

Mikael Thastum bliver fremover GAMES’ kassemester og vil føre foreningens medlemsregnskab, udarbejde årsregnskaber & budgetter og sende kontingentopkrævninger ud.

Når Mikael ikke nørder i excell-arkene hos GAMES, underviser og forsker han på Aarhus Universitet, hvor han er professor i psykologi. Fornemmelsen for tal har han fra økonomistyringen af sine forskningsprojekter og som forretningsfører i andelsforeningen Graven, hvorfra han kender Lars Møller.

“Jeg har været medlem af GAMES i et godt stykke tid og synes projekterne, som GAMES indgår i, er ekstremt relevante”, siger Mikael.

Hans Jørgen Nielsen bliver GAMES’ økonomiansvarlige – Project Accountant – for det nye projekt med MAJaC, som vi har modtaget midler til fra CISU. Hans Jørgen kommer til at stå for bogføring af projektets midler i den danske del af projektet, overføre midler til MAJaC og sparre med dem, når det handler om projektets økonomi.

Hans Jørgen er oprindeligt uddannet revisor og har efterfølgende beklædt stillinger som økonomidirektør, rådgiver og konsulent i en række virksomheder med udstationeringer i blandt andet Kap Verde og Brasilien. Parallelt med opgaven i GAMES håndterer Hans Jørgen projekter i Seniorer uden Grænser, og det var GAMES’ henvendelse til denne forening med efterlysning af en økonomiansvarlig til det nye projekt, som fik Hans Jørgen til at fatte interesse for GAMES.

“Formålet med at skabe betingelser for og motivere unge til at bygge en tilværelse op i Gambia fremfor at forsøge sig med den farlige vej over Middelhavet til Europa, giver god mening”, siger Hans Jørgen om det nye projekt

Gambisk aktivist er en af de hundrede vigtigste personer i verden på sundhedsområdet

Magasinet TIME udpeger hvert år hundrede personer med mest indflydelse, og i år er den gambianske aktivist er med på listen.

Read More

Omskæring af kvinder bliver måske lovligt i Gambia

Sang Mendy, direktør på MAJaC, kæmper i samarbejde med flere organisationer om at forslaget om lovliggørelse af kvindelig omskæring ikke bliver en realitet. Af Rasmus Stouby Medieakademiet MAJaC forsøger med hjælp fra GAMES at rejse penge til en kampagne, som skal bekæmpe et forslag om lovliggørelse af kvindelig omskæring. I 2015 blev det ulovliggjort i […]

Read More

En hæsblæsende tur i MAJaC’s lærende organisation

Læs om Lars Møllers tur til Gambia, hvor han både holdt kursus i at undervise (TOT, Training of Trainers), holdt workshop med Organisationen Learning og udviklet ideer til fremtidige projekter.

Read More

Gambia goes to Roskilde

Gambia skal da med på Roskilde – om ikke i år, så næste år! Vil du være med til at få det til at ske?

Read More

Husk generalforsamlingen – og kom med P8 Jazz til Gambia

Tidspunktet for den årlige generalforsamling nærmer sig – torsdag den 16. maj. Og i år jazzer vi generalforsamlingen op sammen med DR P8 Jazz. DR’s jazzfolk har nemlig været i Gambia en hel måned her i foråret og sendt adskillige programmer undervejs. Selvfølgelig mest om og med musik, men også om forholdene i Gambia. 

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *