Smid shorts og solhat i rygsækken og tag med til Gambia

Juldeh Nije bliver vores guide og fixer i Gambia. I januar 2023 besøgte vi hende på QTV Gambia, hvor hun er nyhedsvært.

Vil du med til Gambia 10. – 17. marts 2024 og opleve, hvordan vores kollegaer på gambiske medier kæmper for at fastholde og udbygge det unge demokrati i det lille vestafrikanske land? 

Vi skal besøge avisen Standard og den nationale TV-station. Vi skal besøge community radioer i by og på land. Vi skal mødes med den gambiske journalistskole MAJaC og med journalisternes fagforening GPU. Og flere aktiviteter er i pipelinen.

Undervejs får du chancen for at følge en gambisk kollega på jobbet nogle dage. Og har du lyst, kan du også give en lektion eller to på MAJaC. 

Vores lokale vært og guide er Juldeh Nije. Hun var en af de første elever på MAJaC og arbejder i dag som nyhedsvært på TV-stationen QTV Gambia.

Indimellem bliver der tid til en dukkert i havet, som ligger helt tæt på hotellet, og at gå på oplevelse i gambisk kultur. Og har du en partner, der ikke deler samme interesse for medier som dig, så vil der være mange andre aktiviteter og oplevelser at kaste sig over.

Du/I bestiller selv rejse og hotel. Spies har afgang fra København den 10. marts og hjemrejse den 17. marts. Vi, der vælger denne løsning, vil booke os ind på hotel Bakotu, og det koster pt. 11.590 kr. for 2 i dobbeltværelse, inklusiv morgenmad og fly. Men du kan også vælge andre af Spies’ hoteller – eller selv arrangere fly og ophold og måske gøre det billigere. F.eks. ved at finde flyafgange på Momondo og bo på hotellet Leybato, som GAMES-udsendte ofte bruger. Og du har selvfølgelig mulighed for at forlænge opholdet i begge ender.

GAMES sørger for program fra den 11. til 17. marts. Beregn 1500 kr. til guide og fælles transporter. Dertil kommer udgifter til forplejning, som er billig i Gambia.  

Hvis det lyder som noget for dig, så skriv en mail til Marie-Louise Arnfast på mla@kontekstkommunikation.dk hurtigst muligt.

Gambisk aktivist er en af de hundrede vigtigste personer i verden på sundhedsområdet

Magasinet TIME udpeger hvert år hundrede personer med mest indflydelse, og i år er den gambianske aktivist er med på listen.

Read More

Omskæring af kvinder bliver måske lovligt i Gambia

Sang Mendy, direktør på MAJaC, kæmper i samarbejde med flere organisationer om at forslaget om lovliggørelse af kvindelig omskæring ikke bliver en realitet. Af Rasmus Stouby Medieakademiet MAJaC forsøger med hjælp fra GAMES at rejse penge til en kampagne, som skal bekæmpe et forslag om lovliggørelse af kvindelig omskæring. I 2015 blev det ulovliggjort i […]

Read More

En hæsblæsende tur i MAJaC’s lærende organisation

Læs om Lars Møllers tur til Gambia, hvor han både holdt kursus i at undervise (TOT, Training of Trainers), holdt workshop med Organisationen Learning og udviklet ideer til fremtidige projekter.

Read More

Gambia goes to Roskilde

Gambia skal da med på Roskilde – om ikke i år, så næste år! Vil du være med til at få det til at ske?

Read More

Husk generalforsamlingen – og kom med P8 Jazz til Gambia

Tidspunktet for den årlige generalforsamling nærmer sig – torsdag den 16. maj. Og i år jazzer vi generalforsamlingen op sammen med DR P8 Jazz. DR’s jazzfolk har nemlig været i Gambia en hel måned her i foråret og sendt adskillige programmer undervejs. Selvfølgelig mest om og med musik, men også om forholdene i Gambia. 

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *