Øv, vi fik afslag på MAJaC-ansøgning

dav

Af Lars Møller

Nej, nej, og atter nej. Det var et hæftigt afslag, CISU gav os på en ansøgning på 1 million kr. til at styrke mediaakademiet.
Ansøgningen var simpelthen ikke god nok, på mange punkter, mente CISUs bevillingsudvalg. Øv.

Vi har siden været ned hos CISU i Klostergade, Aarhus, for at få en forklaring af vores gode rådgiver, Maria Haar. Og ved nærmere eftertanke havde bevillingsudvalget nok lidt ret. Ansøgningen var sjusket, på nogle punkter ikke helt gennemtænkt, og ramte på andre punkter ikke overbevisende nok ind på skiven.
Se retningslinje: http://www.cisu.dk/the-civil-society-fund/guidelines

Vi kan godt
Det er ikke fordi, vi ikke kan skrive gode ansøgninger. Det samme bevillingsudvalg gav os tilsagn om 3 millioner kr. til et projekt med Gambia Press Union (GPU) – på baggrund af en indstilling fra de samme konsulenter, som roste og ratede GPU-ansøgningen langt højere.
Så der er noget at lære af processen – som i begge tilfælde kreativt har involveret vores partnere i Gambia.

Op på hesten igen
Lektien er, at vi skal blive mere fokuseret på at ramme indenfor skiven, som jo egentlig er stor nok: CISU støtter gerne projekter, der gavner civilsamfundet, de særligt udsatte, kvinderne, de fattige, projekter som er innovative og virker som en katalysator for udviklingen, og så videre. Og vi mener også, at en støtte til MAJAC er en støtte i de retninger. Vi skal bare gøre det mere tydeligt i næste ansøgning. Derfor er er det bare op på hesten igen:

Det haster
En ny ansøgning skal være klar, når CISU kommer tilbage fra sommerferie sidst i juli. Vi søger om et mindre projekt på op til 500.000 kr., en såkaldt Medborgerindsats. Her er der løbende ansøgningsfrist og en
svartid på fire uger, og det er så hurtigt som det kan lade sig gøre.

For MAJaC haster det: De kører på pumperne
og har kun de penge, de får ind fra de studerende skolepenge. Det er nok til at
drive de enkelte uddannelser, men ikke til at drive skolen som sådan.

MAJaC er med
Så vi er i gang med den nye ansøgning, hvor vi med en stærkere kontekstanalyse forklarer, hvordan MAJaC gennem træning og uddannelser styrker både ​​medierne og civilsamfundsorganisationer til at spille deres roller som talerør og advokater for deres målgrupper. Samtidig har medieakademiet masser af ideer til, hvordan de selv vil nå ud til de målgrupper, som også CISU prioriterer, de unge, kvinderne og de fattige, ikke mindst bønderne. I virkeligheden er MAJaC meget i overensstemmelse med de værdier, som styrker CISU – og det skal ingen være i tvivl om.

MAJaC er selv civilsamfund
I mange år har MAJaC samarbejdet med paraplyorganisationen for Gambias civilsamfundsorganisationer, TANGO – The Association of NGOs. Derudover beskriver vi også, hvordan medieakademiet selv som en del af civilsamfundet – på tre måder:

  • Medieakademiets bestyrelse repræsenterer bredt
    civilsamfundet
  • Akademiet er udsprunget og ejet af en af landets
    stærkeste civilsamfundsorganisationer, GPU.
  • Akademiet er en socialøkonomisk non-profit virksomhed, hvor
    et evt. overskud kanaliseres ind i medieudvikling.

dav

Et nyt projekt med MAJaC er på vej

GAMES søger nu CISU (Civilsamfund i Udvikling) om en halv million kroner til et nyt projekt sammen med Media Academy for Journalism and Communication (MAJAC).

Read More

Det diskrete fyrtårn for alverdens iværksættere

Mogens Thomsen, der i 2016-17 var en ihærdig og kyndig projektleder for GAMES, er død. Mogens var også blandt pionererne for fairtrade i Danmark og hjalp – fra sin base i Aarhus – iværksættere over hele jordkloden.

Read More

Partnerne lærer at administrere og dokumentere

GAMES’ projektleder Torben Frederiksen er netop vendt hjem fra en tur til Gambia. Formålet med turen var at hjælpe GAMES samarbejdspartnere GPU og MAJaC med at dokumentere alt det, man nu skal, når man har vokseværk med mange projekter, budgetter og rapporter, der skal skrives.

Read More

The 3 Years Jotna-demonstrationer blev voldsomme

Det var rigtigt af GPU at prioritere sikkerhedskurser før demonstrationerne i december og januar. For det gik som spået, der var flere protester, og de udviklede sig. Heldigvis uden at journalister led alvorlige skader.

Read More

GAMES i gambisk TV

I sidste nyhedsbrev fortalte jeg om sikkerhedskurser for journalister i Gambia, en training of trainers inden for det, der kaldes Safety Training for Journalists. Både radio, tv og aviser dækkede begivenheden – og nu har vi fået en nyhedsudsendelse fra den private, kommercielle station QTV.

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *