Tætpakket studietur

17 deltagere deltog i GAMES studietur til Gambia i november 2018.

En evaluering efter turen viste at der var stor tilfredshed med turen, og da vi efterfølgende fra vore partnere i Gambia har hørt, at de var meget glade for den massive repræsentation fra Danmark, herunder den samlede GAMES bestyrelse, må vi konkludere at turen opfyldte sit formål.

For interesserede kan man på godt 10 minutter se indtryk fra besøget på https://youtu.be/a4BL2gzDmgo

Turen var tæt pakket med besøg, og Lars Møllers dybtgående kendskab til Gambia åbnede døre i medieverdenen, som ingen nok så dygtig Spies-guide kunne matche. Dermed være også sagt, at det turistmæssige fik en mindre central betydning end de faglige besøg i Gambia.Så selv om vejret var fantastisk, strandene som man forestiller sig i Bountyland og myggene holdt sig borte, er det de mange indtryk tæt på gambianerne, som fæstnede sig på nethinden.

I løbet af turen kom vi omkring Gambia Press Union og MAJaC Media Academy and Communication, skoleprojekter, community radio-station, politiske forhold og såvel trykte som elektroniske medier. De enkelte besøg gav grobund for gode diskussioner om forhold i Gambia – og hvordan vi bedst er med til at hjælpe på forholdene derned.

Afrikansk venlighed
Faktisk var det de mere turist-mæssige tiltag der scorede lavt i deltagernes bedømmelse af turen: besøg i Kunte Kintehs landsby, sejlads på Gambia floden og livet på vores Spies-hotel.

For folk der har prøvet at lave arrangementer i Gambia, ved man, at det er vanskeligt at få alt til at klappe, men på grund af vore afrikanske venners venlighed, lykkedes næsten alt vi have planlagt hjemmefra.

Hvad vi ved til næste studietur er, at vi måske kan researche lidt bedre hvad vi skal besøge, og frem for alt bede vore oplægsholdere holde mere strukturerede oplæg og sænke tempoet – det er vanskeligt i lang tid at høre oplæg, godt nok på engelsk, men med kraftig gambiansk accent.

Trafik og veje i Afrika
Man er på sådan en tur oppe mod en række logistiske udfordringer, for trafikken er proppet, bilerne absolut ikke i bedste stand, vejene endnu værre og det som på et kort ser ud til 30 kvikke kilometer bliver let til 1-2 timers kørsel på grund af ovenstående forhold.

Men når deltagerne er med på at hjælpe så løses problemerne også hen ad vejen. Så den samlede bedømmelse må være at med de muligheder var til rådighed blev studieturen gennemført med det bedst mulige resultat.

Download Nulled WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=
download huawei firmware
Download Nulled WordPress Themes
udemy paid course free download

MAJAC kører for fuld damp

Det var fantastisk at opleve dagligdagen på medieakademiet i Gambia – MAJAC eller Media Academy for Journalism and Communication, som det retteligt hedder. Det nye hus summer af aktivitet på begge etager. Nedenunder er Foundation-klassen i gang. Meita Touray underviser, med smil og tørklæde. Meita er en tidligere elev fra det første hold, der tydeligvis […]

Read More

Skidegodt Egon – eller hvad?

GAMES-studieturen bød også på et besøg på ”Skagen Skolen” i det sydvestlige Gambia, hvor en flok driftige nordjyder sikrer mere end 700 gambiske børn en god skolegang. Det blev et møde med en helt anden slags udviklingsbistand end den, GAMES arbejder med. Det er umuligt ikke at blive imponeret af Egon Mejer Kristensen. Han er […]

Read More

MAJaC-kursus i mobil-journalistik

På to kurser lærte gambiske journalister og kommunikatører at fortælle historier med deres smartphone. Kurset var populært blandt deltagerne, men niveauet var lavere end forventet. I en tid, hvor vores mobiltelefoner bliver mere og mere avancerede, får journalister verden over nye muligheder som video-reportere – ude i felten med intet andet udstyr end en smartphone. […]

Read More

CISU undersøger effekten af GAMES arbejde

I november var to konsulenter fra CISU, Civilsamfund i Udvikling, i Gambia for et såkaldt tracer study af GAMES’ samarbejde med Gambia Press Union som case. Ordet ”tracer” handler om at spore, og opgaven for konsulenterne Nina Lauritzen og Maria Haahr var netop at undersøge, hvilke spor et langt partnerskab og projektsamarbejde som vores fører […]

Read More

GAMES vil støtte GPU og kvinderne

Siden 2005 har GAMES samarbejdet med Gambia Press Union (GPU) – og det gør vi stadig. Vi har spillet en afgørende rolle i foreningens udvikling – og vil fortsat gerne gøre det. Men da vi… Siden 2005 har GAMES samarbejdet med Gambia Press Union (GPU) – og det gør vi stadig. Vi har spillet en […]

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *