GAMES vil støtte GPU og kvinderne

Siden 2005 har GAMES samarbejdet med Gambia Press Union (GPU) – og det gør vi stadig. Vi har spillet en afgørende rolle i foreningens udvikling – og vil fortsat gerne gøre det. Men da vi…

Siden 2005 har GAMES samarbejdet med Gambia Press Union (GPU) – og det gør vi stadig. Vi har spillet en afgørende rolle i foreningens udvikling – og vil fortsat gerne gøre det. Men da vi søgte CISU om det nuværende projekt med MAJAC, var der ikke økonomi til også at lave aktiviteter med GPU. 
Sådan skal det ikke fortsætte. GAMES har i flere måneder haft dialog om et fornyet samarbejde med vores mangeårige partner.

Succes med pressenævn
For GAMES ønsker ikke på nogen måde at slå hånden af GPU, selv om foreningen på mange måder klarer sig hamrende godt – med et omdømme som landets stærkeste civilsamfundsorganisation.
I dag har GPU et stort og lønnet sekretariat på mindst fem personer, og på kongressen i august valgte medlemmerne en ny og meget energisk ledelse, der sætter nye projekter i gang.

En anden succes er, at medierne med GPU i spidsen i december lancerer Gambia Media Council, landets første pressenævn, hvis opgave er at håndhæve en etisk selvjustits blandt medierne. Det er en fantastisk sejr – som GAMES og GPU har arbejdet aktivt for i mere end fem år – bl.a. med CISU-støtte.

Mere fokus på kontorarbejdet
Men GPU har brug for solid kapacitetsopbygning, både allround for at få den nye organisation til at fungere mere effektivt og konkret for at udvikle sig fra at være en kamporganisation for pressefriheden til at være en fagforening for medlemmerne. 

GAMES har i mange år arbejdet med at kapacitetsopbygge GPU, igen med CISU-støtte, og spørger man GPU selv, har vi gjort det med succes. Men ikke på de indre baner i forhold til at opbygge en effektiv organisation med medlemslister, kontingentopkrævning, dokumentation og arkiver, bogholderi og budgetter – og så meget andet organisatorisk.

Det er først nu, at de har en organisation og et sekretariat, som kan tage imod og implementere, hvad de lærer. Og det er måske også først nu, at de har overskud til det og selv oplever behovet for fokus på denne mere kedelige del af foreningsarbejdet. Det er i hvert fald, hvad de selv siger.

Kvinder kræver støtte
Den nye ledelse har fået et særligt øje for at støtte de kvindelige kollegaer, som er udsat for undertrykkelse og sexisme på medie-arbejdspladserne. 
En mere kontant støtte til de kvindelige kollegaer i WOJAG (Women Journalists Association of The Gambia) har GAMES arbejdet for i mange år, også med støtte fra CISU. Og det virker som om momentet er der nu – både i GPU og i WOJAG – blandt andet fordi kvinderne afkrævede løfter fra de mænd, der i august kandiderede til præsidentposten i GPU.

Hvad de helt præcist har brug for, og hvordan vi kan skrue sådan en kapacitetsopbygning sammen, det vil vi gerne komme nærmere ved at sende en kollega til Gambia – og vi håber at CISU vil støtte sådan et projektforberedende arbejde.

Free Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Nulled WordPress Themes
udemy paid course free download
download lenevo firmware
Free Download WordPress Themes
udemy paid course free download

MAJAC kører for fuld damp

Det var fantastisk at opleve dagligdagen på medieakademiet i Gambia – MAJAC eller Media Academy for Journalism and Communication, som det retteligt hedder. Det nye hus summer af aktivitet på begge etager. Nedenunder er Foundation-klassen i gang. Meita Touray underviser, med smil og tørklæde. Meita er en tidligere elev fra det første hold, der tydeligvis […]

Read More

Skidegodt Egon – eller hvad?

GAMES-studieturen bød også på et besøg på ”Skagen Skolen” i det sydvestlige Gambia, hvor en flok driftige nordjyder sikrer mere end 700 gambiske børn en god skolegang. Det blev et møde med en helt anden slags udviklingsbistand end den, GAMES arbejder med. Det er umuligt ikke at blive imponeret af Egon Mejer Kristensen. Han er […]

Read More

Tætpakket studietur

17 deltagere deltog i GAMES studietur til Gambia i november 2018. En evaluering efter turen viste at der var stor tilfredshed med turen, og da vi efterfølgende fra vore partnere i Gambia har hørt, at de var meget glade for den massive repræsentation fra Danmark, herunder den samlede GAMES bestyrelse, må vi konkludere at turen […]

Read More

MAJaC-kursus i mobil-journalistik

På to kurser lærte gambiske journalister og kommunikatører at fortælle historier med deres smartphone. Kurset var populært blandt deltagerne, men niveauet var lavere end forventet. I en tid, hvor vores mobiltelefoner bliver mere og mere avancerede, får journalister verden over nye muligheder som video-reportere – ude i felten med intet andet udstyr end en smartphone. […]

Read More

CISU undersøger effekten af GAMES arbejde

I november var to konsulenter fra CISU, Civilsamfund i Udvikling, i Gambia for et såkaldt tracer study af GAMES’ samarbejde med Gambia Press Union som case. Ordet ”tracer” handler om at spore, og opgaven for konsulenterne Nina Lauritzen og Maria Haahr var netop at undersøge, hvilke spor et langt partnerskab og projektsamarbejde som vores fører […]

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *