CISU-project kick-startet under stor opmærksomhed.

Af Per Roholt

Under stor opmærksomhed blev GPU og GAMES fælles projekt, GPU as a trade union and advocate – for members, media and democracy, officielt kick-startet den 28. juni.

Ved festligheden, der blev holdt på det eksklusive Hotel Senegambia, deltog den gambianske informationsminister, Ebrima Silah, repræsentanter for den samlede gambianske presse og ikke mindst en række samarbejdspartnere som TANGO.

GPU var repræsenteret både præsidenten Sheriff Bojang Jr og secretary general Saikou Jammeh, der begge understregede projektets betydning for medlemmerne, men også det langvarige samarbejde med GAMES, der har muliggjort projektet.

– Projektet er det største i GPU’s historie og vil skabe et stærkere fagforening til gavn for medlemmerne men også styrke vores samarbejdspartnere, sagde Saikou Jammeh blandt andet.

For Per Roholt, der deltog med et oplæg på GAMES vegne var der også anledning til at ønske såvel GPU som Gambia til lykke med projektet:

– Projektet lever til fulde op til FN’s verdensmål #16, der handler om at opbygge stærke organisationer og institutioner, der kan håndtere de kriser som ikke alene Gambia men verden står over for. Samtidig er jeg meget glad for at projektet har det omfang og en varighed på over 2,5 år, for al erfaring viser, at den form for forandring og kapacitetsopbygning som er målet med dette projekt ikke alene kræver ressourcer og de rette omstændigheder, men også tid, sagde Per Roholt blandt andet i sit indlæg.

Informationsministeren Ebrima Silah, der fik lov til at foretage den formelle åbning af projektet live på TV, havde også kun lovord til over for projektet, og benyttede i sin tale også lejligheden til at takke GAMES for og CISU for støtten og lovede al tænkelig opbakning til projektet fra myndighedernes side.

Se interview med GPU’s secretary general, Saikou Jammeh, der var meget optimistisk efter den officielle kick-start af projektet.

After the formal project launch of GPU as trade union and advocate – for members, media and democracy I asked secretary general, Saikou Jammeh, GPU about his refleksions on the kick-off.

Slået op af Per Roholt i Fredag den 28. juni 2019

Projektet er det største i GPU’s historie. CISU, Civilsamfundet i Udvikling har bevilliget godt 2,9 millioner kroner til projektet, der løber frem til udgangen af 2019. projektet omfatter både capacity building af GPU, men også et særligt program for udvikling af seks af GPU’s nære samarbejdspartnere:

  • Women Journalists Association
  • Young Journalists Association
  • Sports Journalists Association
  • Network Agricultural Communicators
  • Human Rights Network
  • Network of Community Radios

Endelig er det tanken at et styrket GPU også skal have kræfter til at spille en stærkere rolle i opbygningen af et fredeligt og demokratisk Gambia, hvor der fortsat er en åbning for fornyelse I kølvandet på magtskiftet i 2016, hvor den hidtidige diktator blev erstattet af en – ganske vist – skrøbelig koalitionsregering.

Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Download Nulled WordPress Themes
free download udemy course
download lava firmware
Free Download WordPress Themes
download udemy paid course for free

Nytårshilsen fra MAJaC

Belated Merry Christmas and a prosperous 2020 in advance
I wish to express my heartfelt gratitude to you all. It was great working with you. 2019 has been a wonderful but challenging year for us. The year under review saw MAJaC grew from a small to a big institution housing close to 200 students, majority of whom are women, want-to-become and a few untrained media practitioners. The year also saw a rise in the number of teaching staff and the formation a student union to look into the welfare of students and complement management’s efforts.

Read More

Sikkerhed for gambiske journalister

Gambia Press Union laver en stor indsats for at styrke journalisters sikkerhed. I november var jeg i Gambia for at lave training of trainers inden for det, der kaldes Safety Training for Journalists – sikkerhedskurser for journalister. Og det gik over al forventning!

Read More

Slutter Gambias demokratiske forår den 16. december?

Det var svært at få armene ned, da de gambiske vælgere i december 2016 satte en stopper for 22 års diktatorisk styre under præsident Jammeh. Men nu beskyldes Jammehs afløser for magtmisbrug, og den 16. december er der kaldt til en demonstration, der kan blive afgørende for demokratiets fremtid i Gambia.

Read More

Kæmpe-skulderklap til GPU og GAMES

Af Jesper Heldgaard Har GAMES’s arbejde igennem mere end 10 år i Gambia gjort en forskel? Ja, lyder den klare konklusion i et nyt studie, der er særdeles opmuntrende læsning.Henover vinteren 2018-19 har GAMES og vores gambiske partnere Gambia Press Union (GPU) og Media Academy for Journalism and Communication (MAJaC) været til eksamen. Civilsamfund i […]

Read More

Øv, vi fik afslag på MAJaC-ansøgning

Download WordPress Themes Free Download WordPress Themes Free Download Nulled WordPress Themes Download Nulled WordPress Themes udemy free download download karbonn firmware Premium WordPress Themes Download udemy course download free

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *