Øv, vi fik afslag på MAJaC-ansøgning

dav

Af Lars Møller

Nej, nej, og atter nej. Det var et hæftigt afslag, CISU gav os på en ansøgning på 1 million kr. til at styrke mediaakademiet.
Ansøgningen var simpelthen ikke god nok, på mange punkter, mente CISUs bevillingsudvalg. Øv.

Vi har siden været ned hos CISU i Klostergade, Aarhus, for at få en forklaring af vores gode rådgiver, Maria Haar. Og ved nærmere eftertanke havde bevillingsudvalget nok lidt ret. Ansøgningen var sjusket, på nogle punkter ikke helt gennemtænkt, og ramte på andre punkter ikke overbevisende nok ind på skiven.
Se retningslinje: http://www.cisu.dk/the-civil-society-fund/guidelines

Vi kan godt
Det er ikke fordi, vi ikke kan skrive gode ansøgninger. Det samme bevillingsudvalg gav os tilsagn om 3 millioner kr. til et projekt med Gambia Press Union (GPU) – på baggrund af en indstilling fra de samme konsulenter, som roste og ratede GPU-ansøgningen langt højere.
Så der er noget at lære af processen – som i begge tilfælde kreativt har involveret vores partnere i Gambia.

Op på hesten igen
Lektien er, at vi skal blive mere fokuseret på at ramme indenfor skiven, som jo egentlig er stor nok: CISU støtter gerne projekter, der gavner civilsamfundet, de særligt udsatte, kvinderne, de fattige, projekter som er innovative og virker som en katalysator for udviklingen, og så videre. Og vi mener også, at en støtte til MAJAC er en støtte i de retninger. Vi skal bare gøre det mere tydeligt i næste ansøgning. Derfor er er det bare op på hesten igen:

Det haster
En ny ansøgning skal være klar, når CISU kommer tilbage fra sommerferie sidst i juli. Vi søger om et mindre projekt på op til 500.000 kr., en såkaldt Medborgerindsats. Her er der løbende ansøgningsfrist og en
svartid på fire uger, og det er så hurtigt som det kan lade sig gøre.

For MAJaC haster det: De kører på pumperne
og har kun de penge, de får ind fra de studerende skolepenge. Det er nok til at
drive de enkelte uddannelser, men ikke til at drive skolen som sådan.

MAJaC er med
Så vi er i gang med den nye ansøgning, hvor vi med en stærkere kontekstanalyse forklarer, hvordan MAJaC gennem træning og uddannelser styrker både ​​medierne og civilsamfundsorganisationer til at spille deres roller som talerør og advokater for deres målgrupper. Samtidig har medieakademiet masser af ideer til, hvordan de selv vil nå ud til de målgrupper, som også CISU prioriterer, de unge, kvinderne og de fattige, ikke mindst bønderne. I virkeligheden er MAJaC meget i overensstemmelse med de værdier, som styrker CISU – og det skal ingen være i tvivl om.

MAJaC er selv civilsamfund
I mange år har MAJaC samarbejdet med paraplyorganisationen for Gambias civilsamfundsorganisationer, TANGO – The Association of NGOs. Derudover beskriver vi også, hvordan medieakademiet selv som en del af civilsamfundet – på tre måder:

  • Medieakademiets bestyrelse repræsenterer bredt
    civilsamfundet
  • Akademiet er udsprunget og ejet af en af landets
    stærkeste civilsamfundsorganisationer, GPU.
  • Akademiet er en socialøkonomisk non-profit virksomhed, hvor
    et evt. overskud kanaliseres ind i medieudvikling.

dav

Download Nulled WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Premium WordPress Themes Free
free online course
download intex firmware
Download WordPress Themes Free
lynda course free download

Nytårshilsen fra MAJaC

Belated Merry Christmas and a prosperous 2020 in advance
I wish to express my heartfelt gratitude to you all. It was great working with you. 2019 has been a wonderful but challenging year for us. The year under review saw MAJaC grew from a small to a big institution housing close to 200 students, majority of whom are women, want-to-become and a few untrained media practitioners. The year also saw a rise in the number of teaching staff and the formation a student union to look into the welfare of students and complement management’s efforts.

Read More

Sikkerhed for gambiske journalister

Gambia Press Union laver en stor indsats for at styrke journalisters sikkerhed. I november var jeg i Gambia for at lave training of trainers inden for det, der kaldes Safety Training for Journalists – sikkerhedskurser for journalister. Og det gik over al forventning!

Read More

Slutter Gambias demokratiske forår den 16. december?

Det var svært at få armene ned, da de gambiske vælgere i december 2016 satte en stopper for 22 års diktatorisk styre under præsident Jammeh. Men nu beskyldes Jammehs afløser for magtmisbrug, og den 16. december er der kaldt til en demonstration, der kan blive afgørende for demokratiets fremtid i Gambia.

Read More

Kæmpe-skulderklap til GPU og GAMES

Af Jesper Heldgaard Har GAMES’s arbejde igennem mere end 10 år i Gambia gjort en forskel? Ja, lyder den klare konklusion i et nyt studie, der er særdeles opmuntrende læsning.Henover vinteren 2018-19 har GAMES og vores gambiske partnere Gambia Press Union (GPU) og Media Academy for Journalism and Communication (MAJaC) været til eksamen. Civilsamfund i […]

Read More

CISU-project kick-startet under stor opmærksomhed.

Af Per RoholtUnder stor opmærksomhed blev GPU og GAMES fælles projekt, GPU as a trade union and advocate – for members, media and democracy, officielt kick-startet den 28. juni. Ved festligheden, der blev holdt på det eksklusive Hotel Senegambia, deltog den gambianske informationsminister, Ebrima Silah, repræsentanter for den samlede gambianske presse og ikke mindst en […]

Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *